Akdeniz ve Ege Bölgeleri yaz ayları boyunca deniz ve kültür turizminin merkezi olduğu kadar sahip oldukları festivaller sebebiyle de her sene yüzlerce turisti kendisine çeker. 

Yaz mevsiminin kendisini iyice gösterdiği temmuz ayında başta Akdeniz, Ege ve Kıbrıs olmak üzere Türkiye’nin pek çok noktasında müzik ve gastronomi gibi çeşitli pek çok alanda festivaller düzenlenir. Bu yazımız festival tutkunları için özenle hazırlanmış olup temmuz ayında Türkiye ve Kıbrıs’ta düzenlenen en keyifli festivallerin okuyucuya tanıtılması amaçlanmıştır. Keyifli okumalar dileriz!

bodrum

Ege’nin En Popüler Destinasyonu Bodrum’dan İddialı Festivaller

Son on yılda hem ulusal hem de uluslararası alanda turistlerden yoğun bir biçimde ilgi gören Bodrum, her sene popülerliğini arttırarak turizm hayatına devam etmekte. El değmemiş ormanları ve tertemiz serin sularıyla deniz turizminin merkezi olan bu destinasyon iddialı restoran ve barları ile de büyük beğeni toplar. 

Klasik müzik tutkunları için adeta altın niteliği taşıyan Bodrum Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali 1-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Hem yerli hem yabancı alanında usta müzisyen ve opera sanatçılarının ağırlanacağı bu konser Bodrum merkezde gerçekleşecek. 

Gündüz Bodrum’un sularında serinlemek, geceleri ise muhteşem Bodrum manzarasında baş döndürücü parçaları dinlemek isteyen okurlar bu etkinliği ilgi çekici bulabilir. Holimax’te yer alan Bodrum otellerinin bir kısmı denize sıfır, bir kısmı ise her şey dahil veya sabah kahvaltı olacak şekilde düzenlenmiştir. Bu sayede en popüler Bodrum plajlarının tadını çıkarabilirsiniz!

Türk pop müzik tutkunları ise temmuz ayı boyunca düzenlenecek ulusal konserler arasında Sıla, Levent Yüksel, Sertap Erener, Kenan Doğulu ve Mabel Matiz gibi popüler Türk müziğinin en iddialı şarkıcılarını dinleme fırsatı yakalayabilir. 

kusadasi aydin

Eğlencenin Başkenti Kuşadası’ndan En Keyifli Temmuz Ayı Etkinlikleri

Her yaştan turistin beğenisi toplayan Kuşadası enfes plajları, yaz sıcaklarında dahi bunaltmayan havası ve bakir ormanları sebebi ile her sene binlerce kişinin başını döndürüyor. Hem yabancı hem yerli pek çok ziyaretçinin tercih ettiği bu tatil beldesi sahip olduğu tatil köyleri, alçak gönüllü pansiyonları ve inanılmaz otelleri ile mayıs ayından eylül sonuna kadar pek çoğunu ağırlar. 

Bu sene beşincisi düzenlenen Kuşadası Gençlik Festivali özellikle lise ve üniversite gençlerinin odağı olmuş durumda. 7-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek bu festival Cem Adrian, Çelik, Duman, Manga, Athena ve Mirkelam gibi farklı müzik türlerinin en usta sanatçılarını ağırlamaktadır. En iyi fiyat garantisinin sunan Holimax ile doğanın merkezinde yer alan en kaliteli otelleri birkaç aya kadar uzanan taksit imkanları ile tercih edebilirsiniz.

olimpos

Akdeniz’de Düzenlenen En Hareketli Temmuz Festivalleri

Başta Antalya olmak üzere Hatay, Mersin ve Kıbrıs’ta gerçekleştirilen müzik, gastronomi, kültür ve spor festivalleri hem şehir sakinleri hem de ziyaretçilerin ilgi odağı olmuş durumda. Binlerce yıldır çeşitli pek çok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapan Olimpos, sahip olduğu nefes kesici doğası ve inanılmaz manzarası sebebi ile her sene pek çok kampçı tarafından tercih edilir. 

Bu sene beşincisi düzenlenecek olan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali ise bilim ve doğa tutkunlarının buluşma noktası haline gelmiştir. Şehir ışıklarının kalabalığından uzakta olan bu özgün topraklarda hem doğanın sesini dinleyebilir hem de sevdiklerinizle birlikte Samanyolu ışıklarının göz alıcı görüntüsüne seyre dalabilirsiniz. 

Holimax güvencesi ile Olimpos’ta yer alan alçak gönüllü ahşap bungalovlarda kalabileceğiniz gibi dilerseniz ultra her şey dahil otellerde hem yemeğin hem de denizin tadını aynı anda çıkarabilirsiniz. Taksit imkanı da bulunan Holimax sayesinde denize sıfır pek çok otel sizleri bekliyor!

Yorum Yazın