Vatan hasreti ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Özellikle uzun bir seyahate çıktıysanız ya da çok uzak bir coğrafyada kalmanız gerekiyorsa, havası, suyu, toprağı ve kültürü farklı ise adaptasyon zor olabilir. Sevdiklerimizden uzak olduğumuzdan ötürü hissettiğimiz hüzün ve üzüntü bizi depresyona kadar varan durumlarda bırakabilir. Seyahat ister temelli yerleşmek için ister kısa süreli bir tatil planı olsun, farklı bir coğrafyada strese yol açabilir.

Yabancı bir ülkede bir süre yaşamak, kesinlikle kaçırmak istemediğiniz harika bir deneyim. Özellikle ilk günlerde her şey yeni ve heyecan verici ve yeni geçici evinizi keşfetmeye başlamak için sabırsızlanıyorsunuz.

Nefes kesen manzaralar, güzel plajlar veya büyüleyici tarihi sokaklar en iyi şekilde sunuluyor. İlk aşamadan sonra kültürlerarası değişimlerin zorlaşması normaldir. Evinizi özlemeye başlayabilirsiniz, bu kesinlikle normaldir.

Eski hayatınızı geride bırakmakla kalmaz, muhtemelen yeni yerlerde de her şey farklı şekilde çalışır. Hiç şüphe yok ki saat farklılıklarına, farklı hijyenik koşullarda veya karşılaşabileceğiniz diğer zorluklarda yeme alışkanlığınızı sürdürmek kolay olmayabilir. Ancak en büyük etki, içinde bulunduğunuz çevre değil, bunun hakkında düşünme ve zor durumlarla başa çıkma şeklinizdir. Bu sadece bir algı meselesi olduğu anlamına gelir.

Arkadaş edin:

Arkadaş edin, dışarı çık, futbol takımlarına veya en sevdiğin spor aktivitesine dâhil ol! Yeni bir hobi bul. Sizi meşgul eden ve yeni insanlar ile tanışmanıza vesile kılan aktiviteler iyidir.

Yurtdışına dil eğitimi için seyahat ettiğinizde; üniversite öğrencisi olarak, neredeyse herkesin yaptığını yapın. Barlar ve diskolar (ders çalışmanın yanı sıra, tabii ki ) sosyalleşmenin en etkili yoludur. Yabancı bir kültürün dilini öğrenebilmek için ortak deneyimler yaşamanıza ve sonsuza dek sizinle birlikte kalacak bir arkadaş çevresi yaratmanıza izin verecek bir gelenektir.

Sevdikleriniz ile her gün telefon görüşmesi yapmanız size yardımcı olmaz. Mümkün mertebe aramayın, mail atmayın, alışma süreci sancılı olsa da uzak olmanız adaptasyonunuzu hızlandıracaktır.

Yeni tanıştığınız arkadaşlarınız ile günü birlik gezi planları yapın. Ailenizi ve arkadaşlarınızı tatile gelmeye ikna edin ve onlara yeni hayatınızla ilgili güzel şeyleri gösterin. Size, realitenizi nostaljinin üstesinden gelmenize yardımcı olacak pozitif bir ışıkta sunma fırsatı verecektir.

Bir rutin belirleyin:

Rutin size oraya ait olduğunuz hissini verir. Evde olduğunuz güvende olduğunuz hissi yavaş oluşacaktır. Her gün aynı kahveyi içmek, garsonun tanıdık gülümsemesi gibi detaylar size yardımcı olacaktır.

Nostalji ile savaşın:

Kendinizi bir gün evinizde hissetmek için gerçek bir şans vermek istiyorsanız, yeri çok iyi tanımanız önemlidir. Bir gezi programına sahip olduğunuzdan ve bunu neden istediğinizden emin olun.

Bir fikir edindikten sonra dolaşın ve ihtiyacınız olan şeyleri nerede bulacağınızı öğrenin, ayrıca en sevdiğiniz yeri de arayabilirsiniz. Güzel bir manzara, canlandırıcı bir atmosfer, lezzetli bir kahve, sizi rahat hissettiren her şey nostalji ile savaşmanıza yardımcı olabilir.

Can sıkıntısını alt edin:

Can sıkıntısı, ev hasreti için harika bir katalizördür. Can sıkıntısı boş düşünceleri birlikte getirir. Evinizi ne kadar düşünürseniz özlem o kadar artar. Bir spor salonuna katılarak, gönüllülük yaparak, ders alarak veya okulunuzdaki aktivitelere kaydolarak aktif ve meşgul olduğunuzdan emin olun. Dışarıda ve dışarıda olmak, arkadaş edinmenin ve kendinizi yerel kültüre çekmenin harika bir yolu olacaktır.

Fotoğraf Çekin:

Çok sayıda fotoğraf çekmek, yeni coğrafyayı keşfetmenin harika bir yoludur. Ve çevreniz ile ne kadar aşina olursanız, evde o kadar fazla hissedersiniz en iyi seyahat fotoğrafçılığı ipuçlarımıza bakın. Ayrıca, fotoğraflara bakmak, yeni ortamınızı takdir etmenize ve hedefi neden ilk başta seçtiğinizi hatırlatmanıza yardımcı olabilir.

Siz gitmeyin sevdikleriniz gelsin:

Eğer sevdikleriniz sizin bulunduğunuz eve gelirse, yeni keşfettiğiniz yerleri gösterebilir ve daha iyi hissedebilirsiniz. Aitlik hislerinizi kuvvetlendirir.

Kişisel bir fırsatın içinde olduğunuzu anlayın:

Tek başına farklı bir coğrafyada olmak, kişisel bir büyüme fırsatıdır. Dil eğitimi süreniz boyunca nostaljinin üstesinden gelebilir ve tadını çıkarabilirsiniz. Yapılacak en iyi şeyler, ziyaret etmek, yemek, içmek, satın almak, vb. İle küçük bir zorluk yaratın. Ve onları birer birer kontrol edin. Ne kadar eğlenceli yaşayacağınıza şaşıracaksınız.

Yorum Yazın