Fethiye’de Görmeniz Gereken Muhteşem Koylar ve Plajlar

Doğal ve tarihi güzellikleriyle tatilcilerin gözde beldesi olan Fethiye, masmavi denizi, muhteşem plajları, eşsiz koylarıyla dikkat çekiyor. Dalaman Havalimanı’na 50 km uzaklıkta yer alan Fethiye bölgesi, sahip olduğu güzelliklerle ziyaretçilerine keyifli bir tatil deneyimi sunuyor. 

Fethiye’de koylar ve plajlar yaz aylarında denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz yerler arasında bulunuyor. İşte Fethiye’de görülmesi gereken muhteşem koylar ve plajlar:

Ölüdeniz

Ülkemizin ve dünyanın en güzel plajlarından biri olan Ölüdeniz, yeşil va mavi tonlarının buluştuğu bir doğa harikasıdır. Adını lagünün dalgalardan korunan  durgun sularından alıyor. Cam berraklığında bir denize sahip olan Ölüdeniz, su sporları ve yamaç paraşütü için ideal bir ortamdır. 

Eşsiz doğasında ruhunuzu dinlendirebilir, pırıl pırıl parlayan denizinde yüzerek serinleyebilirsiniz. Ölüdeniz plajına giriş ücretlidir ve çevresinde yeme içme alanları, duş, soyunma kabini, tuvalet yer alıyor.

Karaot Plaji

Karaot Plajı

Karaot Plajı, Fethiye merkeze 15 km uzaklıkta konumlanıyor. Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının doğal yaşam alanı olan plaj, el değmemiş yapısıyla sit alanı olarak yer alıyor. Yemyeşil doğa ve masmavi denizin bir arada olduğu en güzel ve sakin plajlar arasındadır. 

Masmavi berrak denizinde yüzerken balıkları yakından görebilirsiniz. Sit alanı olduğu için plaja giriş ücretlidir. Duş, tuvalet, soyunma kabini ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

kidrak gorsel

Kıdrak Koyu

Kıdrak Koyu, Fethiye Ölüdeniz’e 3 km mesafede yer alıyor. Aynı zamanda bir tabiat parkı olan Kıdrak Koyu, yemyeşil ormanlarla masmavi berrak denizin buluştuğu harika bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Burada hem piknik yapabilir hem de denizin tadını çıkarabilirsiniz. Sakin bir plaj olan Kıdrak Koyu’na giriş ücretlidir. Plajda ihtiyacınızı karşılayabilecek yeme içme alanları, duş ve tuvalet yer alıyor. 

katranci

Katrancı Koyu

Mavi ve yeşilin buluştuğu en güzel koylardan biri olan Katrancı Koyu, Fethiye’ye 16 km uzaklıkta yer alıyor. Çam ağaçlarıyla çevrili koyun plajı korunaklı olduğu için denizi oldukça sakin ve sığdır. 

Katrancı Tabiat Parkı içerisinde doğayla iç içe olan Katrancı koyunda gürültüden uzak sakin bir gün geçirebilirsiniz. Koyda plaja giriş ücretli ve plajda tuvalet, duş, soyunma kabini yer alıyor. 

gunluklu koyu

Günlüklü Koyu

Fethiye bölgesinin en sakin koylarından biri olan Günlüklü Koyu, şehir merkezine 17 km uzaklıkta yer alıyor. Günlük ağaçları ve palmiyelerin gölgesinde Küçük Kargı Tabiat Parkı içerisinde konumlanan koyda ayrıca bir kamp alanı bulunuyor. 

Cam gibi berrak, masmavi denizinde balıklar eşliğinde yüzebilir, sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Tabiat parkı içerisinde yer aldığı için Günlüklü Koyu’na giriş ücretlidir. Koyun çevresinde otel, pansiyon ve gece kulüpleri yer alıyor. 

kelebekler vadisi plaji

Kelebekler Vadisi Plajı

Kelebekler Vadisi, Fethiye’nin Ölüdeniz beldesinde konumlanıyor. İçerisinde 80’den fazla kelebek türünün yaşadığı, doğa ve denizin bir arada olduğu bu popüler vadi içerisinde yürüyüş parkurları, kamp alanları ve plaj yer alıyor. Girişi ücretsiz olan Kelebekler Vadisi Plajı, ziyaretçilerine doğanın kalbinde masmavi berrak sulara sahip kalabalıktan uzak bir ortam sunuyor. 

belcekiz fethiye

Belcekız Plajı

Fethiye bölgesinin mavi bayraklı plajları arasında bulunan Belcekız Plajı, şehir merkezine 12 km uzaklıkta yer alıyor. Turkuaz renkli ve kumlu bir sahile sahip plaj yaz aylarında Fethiye’nin en kalabalık plajları arasında bulunuyor. 

Su sporları için uygun olan plajda jet ski, yelken, yamaç paraşütü gibi adrenalin dolu aktiviteler yer alıyor. Denizi oldukça serin olan plaja giriş ücretsizdir. 

Planlayacağınız Fethiye tatili için Holimax sitesinde yer alan talebinize uygun Fethiye otelleri seçeneklerine bakabilir, avantajlı kampanyalardan yararlanabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın