Fethiye’de Jeep Safari Deneyimi

Muğla’nın popüler tatil beldelerinden Fethiye’nin en gözde aktiviteleri arasında yer alan jeep safari, doğa ile başbaşa macera dolu bir gün geçirme imkanı sunar. Toz, taş, çamurlu ve engebeli dağ yollarında Fethiye’nin eşsiz doğal güzelliklerini, çevre köyleri, tarihi ve kültürel mekanları yakından görebilirsiniz. 

Araziye uygun üstü açık jeep araçlarda gruplar halinde eğlenebileceğiniz Fethiye’de jeep safari turunu deneyimleyerek en güzel doğa manzaraları ve su savaşları eşliğinde adrenalin dolu bir gün geçirebilirsiniz. 

fethiye safari jeep

Jeep Safari Turu Nasıl Yapılır?

Popüler aktivitelerden biri olan Jeep Safari turu sabah 9’dan akşam 8’e kadar devam eder. Tur süresince birçok jeep safari araç gruplar halinde ilerler. Genellikle 8-10 kişilik gruplardan oluşan jeep safari araçları engebeli ve kıvrımlı yollardan geçerek adrenalin dolu anlar yaşatır. Jeep safari turunda gezebileceğiniz yerlerin tanıtımı rehber eşliğinde yapılır. 

Jeep Safari Turunda Gezilecek Yerler Nelerdir?

Gezebileceğiniz rotalar arasında Tlos Antik Kenti, Yakapark ve Saklıkent Kanyonu yer alır. Saklıkent Kanyonunda kanyon yürüyüşü, rafting, zipline, rafting ve çamur banyosu aktiviteler yapılır. 

tlos fethiye gorsel

Tlos Antik Kenti

Fethiye’de Jeep Safari turunda ilk olarak Tlos Antik Kenti ziyaret edilir. Fethiye ilçesine 42 km uzaklıkta bulunan Yakaköy sınırları içerisinde yer alır. Likya, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu’na ev sahipliği yapmış olan bu antik kentte kaya mezarlıkları, antik tiyatro ve hamamlar yer alır. Jeep Safari ile görülmeye değer bu tarihi kalıntıları yakından keşfedebilirsiniz. 

yaka park gorsel

Yakapark

Jeep Safaride bir sonraki durak olan Yakapark Fethiye’nin Yakaköyü’nde yer alır. Yemyeşil doğası ve buz gibi akan suların arasında farklı bir ortam sunar. Soğuk su kaynakları üzerine kurulu tesiste yer alan Yakapark restoranda alabalık yiyebilir, keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. 

saklikent gorsel

Saklıkent Kanyonu

Jeep Safari turunun son durağı olan Saklıkent Kanyonu görülmesi gereken tarihi ve doğa harikası kanyonlar arasında yer alır. Fethiye’ye 45 km uzaklıkta Seydikemer bölgesinde bulunur. Türkiye’nin en uzun kanyonu olan Saklıkent’te jeep safari turunda kanyon yürüyüşü yapabilir, ringo, zipline, rafting gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Saklıkent Kanyonu’nun eşsiz güzelliklerine yakından şahit olabilir, çamur banyosu ile turunuzu renklendirebilirsiniz.   

Jeep Safari için Nasıl Kıyafetler Giyilir?

Jeep Safari turu süresince ve sonrasında yanınıza farklı kıyafetler almanız gerekir. Güneşten korunabileceğiniz ve kollarınızı rahat hareket ettirebileceğiniz kıyafetler giymeniz önerilir. Kıyafetler dışında yanınıza ekstra ayakkabı, terlik, fotoğraf ve video çekebileceğiniz su geçirmez kameralar, en az iki adet havlu, atıştırmalıklar ve su almanız gerekir. 

Fethiye’de Konaklama Yerleri

Fethiye’de konaklama için şehir merkezini, şehir merkezine 10 dakika yürüme mesafesinde yer alan plaj bölgesi Çalış, eşsiz doğa güzelliklerine sahip Ölüdeniz bölgesi, doğayla iç içe olan 80’den fazla kelebek türlerini içerisinde barındıran Kelebekler Vadisi’ni tercih edebilirsiniz. 

Mavi yolculuk yapanların uğrak noktası, muhteşem koylara ve masmavi sulara sahip sakin bir bölge olan Göcek, her köşesi çam ağaçlarıyla kaplı Hisarönü, konaklayabileceğiniz diğer yerler arasında bulunur. 

Fethiye Otelleri

Muğla’nın popüler tatil beldelerinden biri olan Fethiye’de birbirinden konforlu ve kaliteli olanaklar sunan otelleri tercih edebilirsiniz. Talebinize uygun Fethiye otellerinde ihtiyacınıza uygun her şeyi bulabilirsiniz. 

Erken rezervasyon fırsatlarıyla denize sıfır oteller, çocuk dostu oteller, balayı otelleri, aile otelleri, SPA hizmeti sunan oteller, evcil hayvan dostu oteller, muhafazakar oteller ve her şey dahil oteller içinden ihtiyacınıza uygun oteli seçebilirsiniz. Konaklamak istediğiniz farklı konseptlerdeki Fethiye otellerini Holimax sitesinde detaylı olarak bulabilir, avantajlı kampanyalar ve erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz. 

Yorum Yazın