Doğal ve tarihi güzelliklere ev sahipliği yapan Ege ve Akdeniz’in kesiştiği doğa harikası Fethiye, restoranları ile oldukça ünlüdür. Yeme, içme alternatiflerinin bulunduğu bu mekanlar konumu, ambiyansı ve lezzetleri ile yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. 

Fethiye restoranlarında yöresel lezzetler, zeytinyağlı yemekler, balık ürünleri, et ürünleri, tatlı çeşitleri ve daha pek çok çeşit bulunur. İşte sizler için Fethiye’de yer alan mekan önerilerimiz:

Yengeç Restaurant

Lezzetli mezeleri ve balık ürünleriyle dikkat çeken Yengeç Restaurant, Fethiye’de yer alır. Şık ve samimi bir ambiyansa sahip restoran lezzetli yemekleri, ilgili personelleri ve muhteşem manzarası ile görülmesi gereken mekanlar arasında bulunur. 

Denize sıfır konumda bulunan bu balık restoranının menüsü oldukça geniştir. Tereyağlı karides, asma yaprağında levrek, balık buğulama, kalamar tava, ahtapot ızgara, balık şaşlığı, enginar, fava favori lezzetler arasında yer alır. 

Hilmi Restaurant

Fethiye merkezde balık pazarı karşısında konumlanan Hilmi Restaurant lezzetli balık ürünleri ve deniz mahsullerinin yer aldığı mekanlardan biridir. Balık pazarında satın aldığınız balıkları Hilmi Restaurant’ta pişirtebilirsiniz. 

Fethiye’de balık pazarında ve sahilde olmak üzere iki şubesi bulunur. Fethiye körfezine bakan manzaraya ve ferah bir atmosfere sahip restoranın menüsünde buğulama, ızgara balık, karides tava, levrek marin, girit ezme öne çıkan lezzetler arasında bulunur. 

İzela Restaurant

Fethiye Kayaköy’de bulunan İzela Restaurant, Kayaköy’ün en ünlü restoranları arasında yer alır. Kayaköy’ün tarihi dokusuna uygun olarak tasarlanmış restoran zeytin ağaçlarının gölgesinde eşsiz bir atmosfere sahip. 

Öğlen ve akşam yemekleri için ideal bir restorandır diyebiliriz. Farklı tür beslenenlere uygun menü seçeneklerinin bulunduğu restoranda öne çıkan tatlar arasında meze tabağı, kalamar tava, kuzu incik, biftek ve levrek yer alır. 

Cinbal Kebap Salonu

Fethiye’nin Kayaköy bölgesinde yer alan Cinbal Kebap Salonu,  et, mangal, kuzu tandır ve kebap lezzetleriyle öne çıkar. Kayaköy’ün tarihi atmosferinde kendin pişir kendin ye konseptine sahip mekanda pişirilip servis edilen tek yemek kuzu tandırdır.

Kuzu şiş, kuzu beyti, kuzu tandır ve pirzola öne çıkan lezzetler arasında yer alır. Et çeşitlerinin yanında soğuk meze çeşitleri ve içecekler yer almaktadır. 

Cezayirli Usta Döner Salonu

Fethiye merkezde yer alan Cezayirli Usta Döner Salonu, döner yemek için tercih edilen mekanlar arasında bulunur. Salaş bir mekan olan döner salonunun Fethiye merkezde hal ve pazar yeri olmak üzere iki şubesi bulunur. 

Yatak döneri ile bilinen restoran lezzetli döneriyle çok fazla kişi tarafından beğenilir. Restoranda odun ateşinde pişirilen döner, kuzu eti ve dana eti ile hazırlanarak yapılır. 

Mancero Kitchen

Körfeze bakan manzarası ile Fethiye sahilde konumlanan Mancero Kitchen, bar konsepti ile hizmet vermektedir. Deniz kenarında yer alan restoranda İtalyan mutfağından öne çıkan lezzetler yer alır. 

Dry aged yöntemi ile hazırlanmış steak et kültürünü Fethiye’ye getiren mekanın yemek menüsü oldukça zengindir. Tereyağlı dana lokum, meze çeşitleri, sushi, somon ve karides öne çıkan lezzetler arasında bulunur. 

Mur-Et Karacabey Kasap Restaurant

Fethiye Ölüdeniz’de yer alan Mur-Et Karacabey Kasap Restaurant, Ölüdeniz’in en popüler restoranları arasındadır. Doğayla iç içe olan restoran et, mangal ve kebap çeşitleriyle öne çıkar. 

Mangal seçeneklerinde etinizi dilediğiniz kıvamda pişirebileceğiniz kendin pişir kendin ye konsepti uygulanır. Lezzetli et yemekleri, meze çeşitleri, şık dizayn edilmiş tasarımı ve ilgili çalışanlarıyla konukların ilgisini çekmektedir. 

Fethiye otelleri arasında yer alan bütçenize uygun otel ve lokasyon seçimlerinizi Holimax üzerinden yapabilir, avantajlı kampanyaları yakalayabilirsiniz.