Seyahat etmek sadece eğlenmek anlamına gelmiyor; fiziksel ve mental faydalarının da bilimsel olarak kanıtlanmaya başladığı tatil aktivitesi insanın ufkunu da genişletiyor. Geçmişten bugüne seyahatin en renkli hallerini ekranlara taşıyan birçok gezi programı izledik. Hemen aklınıza gelen birkaç sunucu olduğuna eminiz. Haydi, birlikte bir zaman yolculuğuna çıkalım ve bize seyahat aşkı aşılayan tv programlarını keşfedelim…

ayhan sicimoglu

Cıvıl Cıvıl Yolculuklarıyla Ayhan Sicimoğlu ile Renkler

Ayhan Sicimoğlu’nun renkli kişiliği ve sohbetiyle eğlencenin dozunun iki katına çıktığı “Ayhan Sicimoğlu ile Renkler” programında hem yeni yerler keşfettik hem de lezzet duraklarını tanıdık.

Sicimoğlu yemek yerken adeta biz de ekran başında lezzet şöleni yaşadık. Bazen dayanamadık, program biter bitmez o tarifteki malzemeleri tam bulamam ama alternatif neler kullanabilirim acaba diyerek kendimizi kolları sıvayıp mutfağa girerken bile bulduk!

Sicimoğlu’nun müzisyen kimliği de tabii ki programda çok baskındı ve dünyanın çeşitli yerlerinden harika melodilerle bol bol dans etme şansını da yakaladık.

baris manco donence

Şahsına Münhasır Barış Manço ile Dere Tepe Türkiye – Dönence

Barış Manço’yu anlatamayız ki o ancak izlendiğinde kendine has kişiliğini en iyi kendisi yansıtır! Manço’nun Türkiye turunda, şehirlere dair klasik bilgilerin ötesinde çok ilginç gizemlere daldık.

Türkiye turunun yanı sıra program içi program yapan Manço “7’den 77’ye” çatısı altında “Dönence” başlığında da dünya turlarına yer verdi.

Barış Manço’nun bal damlayan dili ve meraklı yapısı onu bizler için mükemmel bir gezi rehberi yaptı.

gezi programi bam teli

Kalbe Dokunan Anlatımlarla Bir Gezi Programı: Bam Teli

Gezi programları arasında Bam Teli’ni bir kere bile izlediyseniz Tayfun Talipoğlu’nun kalbe dokunan sesi hemen kulağınızda çınlamıştır.  Bam Teli bir gezi programı olmanın ötesinde Anadolu insanının hayatını ve özel hikayelerini anlatan bir insan belgeseli gibiydi…

Bam Teli programıyla memleketin dört bir yanından sıcacık hayat hikayelerine, samimiyetin merkezde olduğu ev sohbetlerine konuk olduk. Kah güldük, kah hüzünlendik, yolun vardığı yerin ötesinde yolculuk boyunca tüm deneyimlerin Talipoğlu ile birlikte tadına vardık.

nuray yilmaz gezelim gorelim

Gezi Programları Arasında Bir Kült: Gezelim Görelim

Boynundan fularları eksik olmayan sunucu Nuray Yılmaz’ın tatlı sesiyle açılan Gezelim Görelim programı, Türkiye’de gezi programı nasıl yapılır sorusuna cevap veren öncüler arasındadır.

Şehir merkezlerini değil, ücra köyleri rotasına koyan Nuray Yılmaz yıllarca Türkiye’yi karış karış gezdi desek yeridir ve tabii ki onun sayesinde milyonlar da ekran başından tura çıktı.

soray uzun yolda gei programi

En Eğlenceli Gezi Programı: Şoray Uzun Yolda

Hala daha sosyal mecralarda programdan kesitlerin paylaşıldığını görebileceğiniz bir gezi programı olan Şoray Uzun Yolda’yı popüler yapan tabii ki sunucu Şoray Uzun’un eğlenceli anlatımı oldu.

Her yaştan, her kesimden insanla hemen samimi bir diyalog kurma becerisiyle Şoray Uzun özellikle programın yayınlandığı dönemde adeta Anadolu insanının sevgilisi oldu.

acun firarda

Unutulmazlar Arasında Acun Firarda!

Gezi programı denince Acun Ilıcalı’yı anmadan geçmek olmaz. Dünyanın dört bir yanından insanlara “Acun firarda!” dedirten bu programın jeneriği hala taptaze şekilde zihninizde dönüyor olabilir.

Acun’un rahat tavırları, farklı kültürlere olan merakı, gezgin ruhu, çocuksu halleri programın seyir keyfini oldukça artırıyordu diyebiliriz. Acun firar ettikçe biz de onun peşine takıldık ve ekran başındayken bile farklı ülkelerin, ilginç aktivitelerine katılmış kadar olduk.

gulhanin galaksi rehberi

Samimi Sunumla Gülhan’ın Galaksi Rehberi

Yazımızdaki diğer programlar kadar eski olmasa da Gülhan’ın Galaksi Rehberi de son yıllara damgasını vuran gezi programları arasında yer alıyor. Bu programı özel kılan da aslında Gülhan! Programın formatında gezi rotalarının ilginç yerler arasından seçilmesi de elbette seyir keyfini yükseltiyordu ancak Gülhan’ın enerjik tavırları, doğal ve komik halleri olmasa bu program belki de unutulmazlar arasına giremezdi.

En sevilen seyahat programları arasında bir yolculuğa çıktık ve gözümüzün önünden bir sürü tatil beldesi geldi geçti… Canınızın tatile çıkmayı istemesi çok doğal, isteğinizi ertelemeyin ve hemen Holimax oteller listesine bir göz atın! Uygun fiyata, konforlu tatilin tadını çıkarın.

 

 

Yorum Yazın