İstanbul ve çevre şehirlerde yaşayan insanların iş hayatından veya şehrin karmaşasından bunaldıkları anlarda bir hafta sonu kaçamağı yapmak için tercih ettikleri ilk duraklardan biri olan Abant, her köşesinde ayrı bir doğa harikası barındırıyor. Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı bir belde olan Abant, özellikle son yıllarda her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Büyülü atmosferi, pastel tonların hakim olduğu doğası ve temiz havasıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir gezi deneyimi yaşatan Abant’ı bizimle keşfetmeye ne dersiniz?

abantin doga harikalarina yakind

Abant’ın Doğa Harikalarına Yakından Bakın

Kahverengi, yeşil ve sarı tonlarındaki ormanları, kendinizi büyülü bir masalda gibi hissedeceğiniz gölleri ve temiz dağ havasıyla Türkiye’nin en özel bölgelerinden biri olarak kabul edilen Abant, özellikle kış turizminin önemli duraklarından biri. Kış aylarında beyaz bir örtüyle kaplanan bu güzel şehir bahar ve yaz aylarında da ziyaretçilerini ağırlıyor. 1988 yılında korumaya alınan bir bölge olan Abant’ta kara yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Fotoğraf çekmekten hoşlanan insanların sadece bu güzellikleri görmek ve kendi bakış açılarıyla buluşturmak için tercih ettiği Abant, birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Yeşilçam zamanlarında Türk filmlerinin vazgeçilmez mekanlarından biri olmaya başlayan Abant’ın popülerleşmesi de bu yıllara dayanıyor. 

Abant denince akla birçok farklı mekan ve doğal güzellik geliyor ancak bunların arasında ayrı bir yeri olan Yedigöller, şüphesiz ki bu bölgeyi eşsiz kılan en büyük noktalardan biri. Dünyada eşine zor rastlanır bir atmosferi bulunan Yedigöller, kendinizi bir manzara resminin içinde hissedeceğiniz doğal bir güzellikle karşınıza çıkacak. 

1642 hektar alana yayılan Yedigöller Havzası, 1965 yılında koruma altına alınmış oldukça özel bir bölge. Büyükgöl, Küçükgöl, Seringöl, Nazlıgöl, İncegöl, Sazlıgöl ve Deringöl olarak adlandırılmış yedi ayrı göl bulunan bu havzada her göl arası mesafe yaklaşık olarak 1500 metre.

yedigoller milli parki abant

Yedigöller Milli Parkı olarak koruma altına alınan bu bölgede, gün boyu hayranlıkla izleyeceğiniz bir doğa harikasına yakından bakabilirsiniz. Balık tutmak ve kamp yapmak gibi aktivitelere de imkan bulabileceğiniz Yedigöller’de Abant’ın neden bu kadar özel bir bölge olduğuna ikna olacaksınız.

Bolu’ya gitmişken ziyaret etmenizi istediğimiz bir diğer durak ise Seben Kaya Evleri. Bolu’nun Seben ilçesinde bulunan kaya evlerin geçmiş zamanlarda bir yerleşim alanı olarak kullanıldığı düşünülüyor. Oldukça etkileyici bir görüntüye sahip olan kaya evleri bu bölgede keşfetmeniz gereken yerler listesine ekleyebiliriz.

Bolu Gölcük Milli Parkı da bu bölgeye gitmişken ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz bölgelerden bir diğeri. Kış aylarında buz tutan gölüyle muhteşem bir seyir fırsatı sunan Gölcük Milli Parkı, oldukça uzun bir yürüyüş parkuruna sahip. Trekking yapmak için de harika bir bölge olan Gölcük Milli Parkı’nı her mevsim ziyaret edebilirsiniz.

abant golu tabiat parkinda kamp

Abant’ta Yapmanız Gereken Aktiviteler

Abant’a yolunuz düşerse bu bölgeye has zenginlikleri ve aktiviteleri keşfetmeden dönmenizi istemeyiz. Abant’ın doğasıyla baş başa kalacağınız Abant otellerinde konaklamak, Abant Gölü Tabiat Parkı’nda kamp yapmak ve bölgede oldukça sevilen sucuk ekmeğin tadına bakmak tatilinizi keyifli hale getirebilir.

Farklı piknik bölgeleri bulunan Abant’ta kış aylarında ateş yakarak eğlenceli bir mangal partisi de yapabilirsiniz. Bir diğer yandan, eğer bu bölgeyi aralık ayında ziyaret etmeyi planlıyorsanız da her sene 13 Aralık’ta düzenlenen Hamsi Festivali’ne katılmanızı öneririz. Oldukça eğlenceli bir atmosferle harika bir gün geçireceğinizi garanti ettiğimiz bu festival, Abant’ın yöresel güzelliklerini keşfetmenize olanak sağlayacak.

Holimax’in farklı konseptlerde karşınıza çıkacak otel seçeneklerinden birini seçerek Abant gezinizde kusursuz bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yorum Yazın