Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan, yemyeşil ormanları, masmavi berrak denizi, plajları, bozulmamış doğası, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Köyceğiz ve Ortaca’nın tam ortasında konumlanan Dalyan, yılın her mevsimi yerli, yabancı birçok ziyaretçi ağırlıyor. 

Dalyan Havalimanı’na 28 km uzaklıkta bulunan bu sakin belde dünya çapında ünlü 4 buçuk kilometre uzunluğa sahip İztuzu Plajı’na ev sahipliği yapıyor. Dalyan gezilecek yerleri ile ziyaretçilerine huzurlu bir tatil ortamı sunuyor. Yaz tatillerinin gizli cenneti Dalyan’da gezilecek yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz. 

dalyan iztuzu plaji

İztuzu Plajı

Dünyanın en büyük kumsallarından birisi olan İztuzu Plajı, Muğla’nın Dalyan beldesinde yer alıyor.  Caretta caretta denilen deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapan İztuzu Plajı, aynı zamanda Avrupa’da yer alan en iyi açık alan ve en iyi plaj ödülünü kazanmıştır. 

Dünyaca ünlü olan bu plaj, Türkiye’nin en iyi plajları arasında yer alıyor. 4 buçuk kilometre uzunluğa sahip İztuzu Plajı, masmavi berrak denizi, altın sarısı kumsalı ve eşsiz manzarasıyla göz kamaştırıyor. Girişleri ücretli olan plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunuyor. Plajın orta kısmı ise el değmemiş yapısıyla ziyaretçilerini bekliyor. 

kaunos antik kenti dalyan

Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde yer alıyor. İlçe merkezine 95 km uzaklıkta bulunuyor. 

Kurulduğu dönemde liman kenti olarak kullanılan antik kent kaya mezarları ile dikkat çekiyor. Tarihte Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans gibi birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kaunos Antik Kenti içerisinde agora, stoa, liman, monopteros, tarihi çeşme, akropol, Roma hamamı, kilise ve antik tiyatro bulunuyor. 

kaunos kral mezarlari dalyan

Kaunos Kral Mezarları

Kaunos Kral Mezarları, Muğla’ya bağlı Ortaca’nın Dalyan beldesinde yer alıyor. Ortaca merkeze 55 km uzaklıkta bulunuyor. 

MÖ 400 yıllarında inşa edilmiş olan mezarlar, oldukça yüksek bir konumda yer alıyor. Kaunos Kral Mezarları içerisinde 6 adet irili ufaklı dikdörtgen yapılı mezar odaları, niş ve lahitler bulunuyor. Dalyan tekne turlarının uğrak yerlerinden biri olan Kral Mezarları, Dalyan’ın önemli tarihi yapıları arasında yer alıyor. 

kargicak koyu dalyan

Kargıcak Koyu

Kargıcak Koyu, Muğla’nın Ortaca ilçesinde yer alıyor. Dalyan’a 15 km uzaklıkta bulunuyor. 

İztuzu Plajı yakınında yer alan koy, bakir kalmış doğası ile dikkat çekiyor. Yemyeşil ağaçlarla çevrili koyun denizi tertemiz ve berraktır. Mavi yolculuk yapanların dinlenme noktası ve doğa yürüyüşlerinin yapıldığı Kargıcak Koyu’nun içerisinde yeme-içme alanlarının bulunduğu tesisler yer alıyor.

dalyan yuvarlakcay selalesi

Yuvarlakçay Şelalesi

Yuvarlakçay Şelalesi, Dalyan merkeze 29 km uzaklıkta yer alıyor. Buz gibi sulara sahip Yuvarlakçay Şelalesi, suyunun yuvarlanarak akmasından dolayı bu ismi almıştır. 

Yaz aylarında ziyaretçiler serinlemek için burayı sık sık tercih ediyor. Şelalenin etrafında kahvaltı edebileceğiniz veya akşam yemeği yiyebileceğiniz restoran işletmeleri yer alıyor. Kalabalıktan uzak sakin bir yer olan şelalenin buz gibi sularında yüzebilir, huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz. 

sulungur golu

Sülüngür Gölü

Sülüngür Gölü, Muğla’nın Ortaca’ya bağlı Köyceğiz mevkiinde yer alıyor. Dalyan merkeze 19 km uzaklıkta bulunuyor. 

Mis kokulu çam ağaçlarıyla çevrili muhteşem bir doğaya sahip Sülüngür Gölü, görüntüsüyle göz kamaştırıyor. 2 km uzunluğa sahip bu doğa harikası gölde gün batımının eşsiz manzarasını seyredebilirsiniz. Doğa ile iç içe olan gölün etrafında doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilir, piknik alanlarında piknik keyfi yapabilirsiniz. 

Muğla’nın gizli cenneti Dalyan’da gezilecek birbirinden güzel yerleri yakından keşfetmek ve konforlu bir konaklama deneyimi yaşamak için Holimax’te yer alan Muğla otellerini inceleyebilirsiniz. Aradığınız özelliklere uygun otel ve lokasyon seçiminizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum Yazın