Çanakkale iline bağlı Gökçeada, Türkiye’nin en büyük adası olarak yer alır. Eski adı İmroz Adası olan Gökçeada, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Eşsiz doğası, masmavi denizi, köyleri, tertemiz havası ile ülkemizin 11 sakin şehri arasında bulunan Gökçeada, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeker. 

Dört tarafı denizlerle çevrili olan Gökçeada’da denize girilecek birçok el değmemiş koy ve plaj yer alır. Gökçeada’nın en güzel koyları ve plajlarında masmavi denizin keyfini çıkarabilir, Kefalos Plajı, Yuvalı Plajı, Laz Koyu, Yıldız Koyu’nda deniz ve güneş keyfinin yanında rüzgar sörfü yapabilirsiniz. 

kefalos plaji

Kefalos Plajı

Aydıncık Plajı olarak bilinen Kefalos Plajı, Gökçeada’nın en çok tercih edilen plajları arasında yer alır. İlçe merkezine 10 km uzaklıkta bulunur. 1200 metre uzunluğa sahip plaj tertemiz, berrak denizi ve altın sarısı kumlarıyla tatilcileri kendine hayran bırakır. 

Hafif esintili olan Kefalos Plajı, kitesurf ve windsurf için elverişli bir ortam sunar. Kafa dinlemek için ideal bir yer olan plaj içerisinde tuvalet, duş bölümleri, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong kiralama olanakları mevcuttur. Ayrıca, plaj çevresinde rüzgar sörfü eğitimlerinin verildiği işletmeler, restoran ve kafeler yer alır. 

Laz Koyu

Laz Koyu 

Laz Koyu, Gökçeada’nın güney kıyısında küçük, şirin bir koy olarak yer alır. Gökçeada merkeze 20 km uzaklıkta bulunur. 

Tatilcilere eşsiz bir manzara sunan Laz Koyu’nun denizi sığ ve sakin, plajı kumludur. Eşsiz manzarasıyla göz dolduran koy, Gökçeada’nın en sevilen yerleri arasında bulunur. Koy üzerinde yer alan plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama ve yeme-içme hizmeti veren bir adet tesis yer alır. Adaya gelen turistlerin beğendiği plajlar arasında yer alan Laz Koyu’nda deniz ve güneşin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. 

yildiz koy

Yıldız Koyu

Yıldız Koyu, Gökçeada’nın kuzey kıyısında yer alır. İlçe merkezine 5 km uzaklıkta bulunur. 

Gökçeada Sualtı Milli Parkı sınırları içerisinde kalan Yıldız Koyu, eşsiz sualtı manzarası ile amatör dalgıçların uğrak noktasıdır. Kamp alanlarının yer aldığı koyun denizi tertemiz, dalgasız ve çarşaf gibi dümdüzdür. Plaj kısmı taşlık ve kayalık olan koy, Gökçeada’nın en sevilen yerleri arasında bulunur. Koy içerisinde tuvalet, duş alanları, soyunma kabini, şezlong, şemsiye kiralama hizmeti mevcuttur ve kafeteryalar yer alır. 

gokceada marmaros plaji

Marmaros Plajı

Gökçeada’nın görülmeye değer güzellikleri arasında yer alan Marmaros Koyu, adanın kuzey kıyılarında konumlanır. Gökçeada merkeze 15 km uzaklıkta bulunur. Etrafında hiçbir tesisin yer almadığı bu plaj, adanın bakir kalmış yerleri arasında bulunur. 

Mis kokulu çam ormanlarıyla çevrili plajın denizi tertemiz, berrak ve zaman zaman dalgalıdır. Kuş ve dalga sesleri eşliğinde kafa dinlemelik bir gün geçirebileceğiniz plajda bir saatlik mesafede yer alan Marmaros Şelalesi’ne gidebilir, şelale manzarasına karşı piknik yapabilirsiniz. Ayrıca, çadır kurarak doğa ile baş başa huzurlu bir vakit geçirebilirsiniz.  

Incekum plaji 2

İncekum Plajı

İncekum Plajı, Gökçeada’nın güney sahillerinde konumlanır. Gökçeada merkeze 12 km uzaklıkta bulunur. 

Ada’nın en bakir ve en güzel plajlarından biri olan İncekum’un denizi cam gibi berrak, sığ ve sakindir. İçerisinde herhangi bir tesisin yer almadığı plaj keyifli anlar yaşayabileceğiniz huzur dolu bir atmosfere sahiptir. İsmini ince kum taneciklerinden alan plajda deniz ve güneş keyfini çıkarmanın yanı sıra sakin bir gün geçirebilir, kamp yapabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. 

Gökçeada’nın en güzel koy plajlarında masmavi denizin keyfini çıkarmak ve konforlu bir konaklama yapmak için Holimax’te yer alan otelleri değerlendirebilir, yaz tatilinizi avantajlı kampanyalarla uyguna getirebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın