Ankara, Türkiye’nin en kalabalık ikinci şehridir. Çoğu kişi tarafından ‘’gri şehir’’ diye adlandırılır. Şehirde çoğunluklu memur kesim yaşadığından ciddi bir atmosfere sahipmiş gibi görünen Ankara, aslında etrafında bulunan doğal güzelliklerle oldukça renkli bir şehirdir.

İç Anadolu bölgesinde yer alan Ankara, genellikle kış ayların çok soğuk, yaz aylarında ise aşırı sıcaktır. Bu sebeple, Ankara’yı gezmek isteyenler, ilkbahar veya sonbahar aylarında giderse çok daha keyifli bir tatil geçirebilir. 

Ankara’da Gezilecek Yerler

Anıtkabir

Anıtkabir: 

Ankara’da gezilip görülmesi gereken yerlerin başında elbette Anıtkabir gelir. Anıtkabir, Çankaya’da yer alıyor ve ulaşımı oldukça kolay. Milli bilincinizi ve vatani duygularınızı derinden hissedebileceğiniz bir atmosfere sahip. Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Atatürk’ü ziyaret etmek Ankara gezisini kıymetli ve unutulmaz kılacaktır. 

Anıtkabir’e giden Aslanlı Yol da yürümek hayatınızda yapabileceğiniz en kıymetli ve özel yürüyüşler arasında olacaktır. Ayrıca tören meydanı, Atatürk müzesi ve mozole bölümünü de mutlaka gezmenizi tavsiye ederiz. 

Hamamönü

Hamamönü:

Osmanlı dönemine doğru bir yolculuk yapmak isterseniz Hamamönü, sizleri bu yolculuğu yapmaya davet ediyor. Ankara’da güne keyifli ve mutlu bir şekilde başlamak isterseniz sabah ilk rotanız Hamamönü’nde kahvaltı yapmak olsun. Ankara’ya gelmişken Hamamönü’nde meşhur kahvaltı keyfini mutlaka yaşayın. 

Ankara’nın tarihini öğrenmek, çeşitli sanatsal ve kültürel aktivitelere katılmak için Hamamönü harika bir yer. Otantik atmosfere sahip sokaklarında yürümek ve etraftaki dükkanları dolaşmak oldukça keyifli bir gün geçirmenizi sağlayacak. Kabakçı Konağı, Taceddin Dergahı, Mehmet Akif Kültür Evi; Hamamönü’nde gezip görmeniz gereken yerler arasında. 

Ayrıca tarihin dokusunu yansıtan, benzersiz yapıdaki geleneksel evlerin bulunduğu Hamamönü’nü gezerken kameranız mutlaka yanınızda olsun! 

Eymir gölü

Eymir Gölü:

Ankara’da renkli bir gün geçirmek isterseniz Eymir Gölü, ziyaret etmeniz gereken yerler arasında. Yeşilin verdiği huzurla şehrin karmaşasından ve griliğinden uzaklaşabilir doğayla iç içe sakin bir gün geçirebilirsiniz. Eymir Gölü etrafında; bisiklet kiralayabilir, çam ağaçlarının kokusu eşliğinde kısa yürüyüşler yapabilir, balık tutabilir ve çevredeki restoranlarda keyifli yemekler yiyebilirsiniz. Ayrıca Eymir Gölüne ulaşım da oldukça kolay. Şehrin en uzak yerine bile yaklaşık olarak 30-40 dakikalık bir uzaklıkta yer alıyor. 

Rahmi koç müzesi

Rahmi Koç Müzesi:

Müze gezmekten keyif alıyorsanız Ankara’ya gelmişken Rahmi Koç Müzesini ziyaret etmeden dönmeyin. Sergilenen sıra dışı ve kıymetli parçalarla birlikte müzenin atmosferi de misafirleri oldukça etkiliyor. Ek olarak müzeye giriş ücretli olup bu ücretler 20-30 TL arasında değişmektedir. Müzeye ulaşım; minibüs, otobüs veya metroyla sağlanmaktadır. 

Ankara’da Konaklayabileceğiniz Oteller

Tatilinizi sorunsuz ve keyifli geçirmek için otel seçimi de oldukça önemlidir. Ankara’da konforunuzu en üst düzeyde yaşayabileceğiniz, gurme lezzetleri tadabileceğiniz ve rahatça konaklayabileceğiniz otelleri sizler için sıralıyoruz:

  • Doktorun Oteli Haymana
  • Alba Ankara Hotel
  • Çam Hotel Thermal Resort & SPA Convention Center
  • Patalya Termal Otel 

Yorum Yazın