Türkiye’nin turizm başkenti olarak bilinen Antalya, doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel ve tarihi zenginlikleriyle de göz dolduran bir Akdeniz kenti. Sahilleri, antik kentleri ve doğal güzellikleriyle her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği bu eşsiz şehir, yaz tatili için en çok tercih edilen bölgelerden biri olarak dikkat çekiyor. 

Eğer siz de bu sene hem eğleneceğiniz hem de farklı kültürleri keşfedebileceğiniz güneş şehri Antalya’da şehir turu yapmayı düşünüyorsanız önerilerimize kulak verebilirsiniz. Gelin birlikte Antalya’da keşfetmeniz gereken duraklara kısaca bir göz atalım.

side antik kent gorsel

Antalya’nın Antik Kentlerinde Tarihe Tanıklık Edin

Antalya şehir turunuzun unutulmayacak bir parçası olacak antik kentler, tarihe kısa bir yolculuk yapmanız için harika bir fırsat olabilir. Antalya’nın en popüler antik kentlerinden biri olan Side Antik Kenti bu yolculukta atlamamanız gereken duraklardan ilki. Lidya Uygarlığı’na kadar uzanan bir tarihe sahip olan bu antik kent özellikle Apollon Tapınağı, Antik Tiyatro ve Agora Hamamı gibi yapılara sahip olması sebebiyle görülmeye değer bir alan.

Antalya’nın bir diğer antik kenti olan Aspendos Antik Kenti de bölgede yaşamış uygarlıkları keşfetmenizi sağlayacak yapılardan biri.  Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belkıs köyünde bulunan bu kent, tarih boyunca önemli bir ticaret yolu olarak bilinmekteydi. Su kemeri, hamam, Anıtsal Çeşme ve Antik Tiyatrosuyla, Romalılar ve Akalar’dan izler taşıyan bu kenti de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Son olarak, Antalya’da bulunan bir diğer antik kent Olimpos da keşfetmeniz gereken yapılarla dolu bir yer. Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan bu kentin en büyük özelliği bir liman kenti olması. Kuruluş tarihi bilinmeyen bir kent olarak dikkat çeken Olimpos Antik Kenti aynı zamanda Antalya’nın en meşhur plajlarından biri olan Olimpos Plajı’na da ev sahipliği yapıyor. 

Şehir turunuzun olmazsa olmazlarından biri olacak Olimpos’ta antik kalıntıları ziyaret ettikten sonra Antalya otellerinde konaklayarak tüm gün masmavi denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

manavgat selale gorsel

Antalya’nın Şelaleleri ve Plajlarını Keşfedin

Antalya’nın turizm cennetlerinden biri olmasının en büyük sebeplerinden biri elbette ki doğal güzellikleri. Plajları, koyları ve şelaleleriyle ziyaretçilerini büyüleyen bu şehirde keşfetmeniz gereken doğal güzellikler saymakla bitmiyor. Bu doğa harikalarından biri olan Manavgat Şelalesi, Antalya denince akla ilk gelen doğal oluşumlardan. 

Muhteşem bir görsel şölen sunan bu şelale, Manavgat ilçesine bağlı olan Manavgat Nehri üzerinde bulunuyor. Her yıl binlerce insanın keşfettiği bu şelalede özellikle son yıllarda piknik ve rafting gibi farklı aktivitelere katılarak Antalya turunuz için eğlenceli anılar biriktirebilirsiniz. Antalya’nın eşsiz bir şehir olduğuna sizi ikna edecek Düden ve Kurşunlu Şelalesi de ziyaret etmeniz gereken rotalardan.

Mavi ve yeşilin buluştuğu berrak denizi ve bembeyaz kumlarıyla Türkiye’nin en sık tercih edilen deniz tatili bölgelerinden biri olan Antalya’ya turunuza eşsiz sahilleri ve koyları dahil etmezsek olmazdı. Yerli ve yabancı turistlerin Akdeniz bölgesinde en sık tercih ettiği tatil bölgelerinden biri olan Antalya, sıcak iklimi ve uçsuz bucaksız denizi yaz tatili yapmak için oldukça elverişli. Konyaaltı, Lara ve Kaputaş Plajı gibi muhteşem sahil boylarının yanı sıra Kekova ve  Adrasan Koylarıyla da akıllara kazınan Antalya’da şehir turunuzu masmavi denizin tadını çıkararak tamamlayabilirsiniz.

Denizi, iklimi ve doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekleyen bir cennet köşesi olan Antalya, yaz ve bahar aylarında yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Holimax ile siz de Antalya ziyaretinizde tüm beklentilerinizi karşılayacak bir otel seçerek bu muhteşem şehrin manzarasıyla güne başlayabilirsiniz.

Yorum Yazın