İstanbul’a yakın ve ulaşımı en kolay olan, tarihi geçmişi de içinde barındıran Bursa sizin için harika bir kaçamak noktası olacak. Sabah erkenden yola çıkarak 1 günü Bursa’da tamamlayabilirsiniz. Peki Bursa’da ne yapılır, nereye gidilir? İşte 1 günlük Bursa rehberi.

GİDİŞ

Özel araçla Osmangazi Köprüsü’nü kullanarak 1.5 saatte İstanbul’dan Bursa’ya ulaşabilirsiniz. Deniz otobüsü ile Mudanya’ya geçebilirsiniz. Ve tabii otobüsler de Bursa için farklı bir seçim olabilir.

CUMALIKIZIK KÖYÜ

Bursa’nın en bilinen meşhur yeri Cumalıkızık köyü UNESCO tarafından koruma altına alınmış. Vaktinde Moğollar’dan kaçıp Osmanlı’ya sığınan Kızıklar’ın kurduğu köy otantik yapısı ve taş sokakları ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Köyü 2 saatlik bir gezi ile tamamlayabilirsiniz. Ardından bir kahve molası vererek geziyi noktalayabilirsiniz.

GÖLYAZI

Uluabat Gölü üzerinde bir adacık şeklinde olan Gölyazı çekilen dizi ve filmler ile adını duyurdu. Yerli turistin ilk uğrak noktası olan Gölyazı’yı 1 ya da 1.5 saatlik süre içinde keşfedebilirsiniz. Ünlü Ağlayan Çınar’ı görebilir ve günbatımını izleyebilirsiniz. Bursa’ya gelmişken Gölyazı köyüne uğramadan gitmeyin.

YEMEKLER

Bursa iskendersiz düşünülemez. Eğer gerçekten bir iskender yemek isterseniz Bursa’ya gittiğinizde mutlaka orijinal tadıyla midenizi mutlu edin. İskenderciler yoğunluktan dolayı sizi bekletebilir ancak vazgeçmeyin. Bir de meşhur kestane şekerini denemeyi unutmayın.

HAMAMLAR

Bursa yeraltı sularıyla oldukça meşhur bir şehir. Termal oteller ve hamamlar şehirde çok fazla. Tarihi hamamlar arasında Çekirge Hamamı, Tarihi Keçeli Kadın Hamamı ve Mahkeme Hamamı söylenebilir. Vaktiniz varsa hamam sefası yapabilirsiniz. 

KOZAHAN

Kozahan Bursa’nın en ünlü ve bilinen bir tarihi çarşısıdır. Bursa’nın ipek şallarını, kumaşlarını, eşarplarını Kozahan’da bulabilirsiniz. Kumaş alışverişi yapmak için ideal olan Kozahan’dan Bursa’ya ait bir hatıra olarak ipek bir şal alabilirsiniz. Alışveriş sonrası avluda bir kahve içmeyi unutmayın.

Ulu Cami

Bursa’ya gidip de Ulu Cami’yi görmemek olmaz. Bursa’nın Ayasofya’sı olarak bilinen Ulu Cami, Kozahan’ın hemen yanında bulunuyor. 1. Bayezid tarafından yaptırılan cami şehrin sembolü konumunda. Caminin kündekari tekniği ile yapılmış minberi, Selçuklu oyma sanatından Osmanlı ahşap oymacılığı sanatına geçişin en kıymetli örneklerinden biri kabul edilen değerli bir sanat eseridir.

MUDANYA

Rumlardan kalma Girit Mahallesi sokakları, Mütareke Evi, tertemiz havası ile Mudanya Trilye’ye geçmeden uğrayabileceğiniz bir nokta. Koşturmasız sakin yapısı ile nefes alınabilecek bir yer olan Mudanya, sahili ile de oldukça meşhur. İDO ile de İstanbul’a gitmeniz ve gelmeniz için Mudanya iskelesini kullanabilirsiniz. Manzarası ile sizi kendine hayran bırakacak. 

TRİLYE

Eski bir Rum balıkçı köyü olan Trilye Bursa’nın en güzel kalmış yerlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Eski bir mahalleye sahip olan Trilye’nin yapısının bozulmaması ve restorasyon uğruna tarihi dokunun zarar görmemesi ziyaretçilerin köyün doğal güzelliğini yaşamasına ve hissetmesini sağlıyor.
Denizi, manzarası, tarihi ile dikkat çeken Trilye’de zaman durmuş gibi. Bursa gezinize bu köyü de ekleyerek sakin bir nefes alabilirsiniz. 

KÜLTÜREL NOKTALAR

Türk İslam Eserleri Müzesi, Osmanlı’nın ilk medreselerinden biri olan Yeşil Medrese olarak biliniyor. Atatürk Evi de Bursa’daki bir caddede yer alır ve Atatürk’ün Bursa’ya ikinci ziyareti sırasında kendisine hediye edilir. Kozahan dışında Bursa’da birçok han bulunur ve şehrin ekonomisi için oldukça önem taşır. Son olarak Hünkar Köşkü Müzesi, Ayvaini Mağarası ziyaret edilebilecek yerlerden. 

Siz de ziyaretinizde konaklayacağınız Bursa otellerini Holimax ile bulabilirsiniz. Dilediğiniz oteli seçebilir ve hızlı bir şekilde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.