Likya Yolu Yürüyüş Parkurları, 540 km uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotası olarak Fethiye ve Antalya arasında yer alır. Dünyanın en güzel manzaralı yollarından biri olarak kabul edilen Likya Yolu,  Fethiye’de başlayıp Antalya’da sona erer. 

Likya Yolu’nda yirminin üzerinde yürüyüş parkuru yer alır. Bu yürüyüş parkurları eşsiz doğası, masmavi denizi ve tarihi güzellikleriyle benzersiz güzellikler sunar. Enfes manzaralı yürüyüş parkurlarının yer aldığı Likya Yolu yürüyüşü için en uygun dönem olarak ilkbahar veya sonbahar ayları önerilir. Günübirlik veya kamp kurabileceğiniz alanların yer aldığı en güzel manzaralara sahip Likya Yolu yürüyüş parkurlarını bu yazımızda bulabilirsiniz. 

korsan koyu

Korsan Koyu – Gelidonya Feneri – Adrasan – Çıralı 

Likya Yolu’nun en güzel manzaralı parkurlarından biri olarak yer alır. En zorlu parkurlardan biri olan bu rota Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Karagöz köyünde başlar, Gelidonya Feneri, Adrasan, Olimpos’tan sonra Çıralı’da son bulur. 

Toplam 33 km uzunluğa sahip rotada kıyı yerler ve dik yamaçlı yollar yer alır. Bu rota içerisinde kızılçam ormanlarının içinde yer alan 227 metre yüksekliğe sahip Gelidonya Feneri sunduğu manzara ile göz doldurur. Yol üzerinde yer alan Korsan Koyu’nda yüzme molası verebilirsiniz. Ardından 4 km’lik inişli çıkışlı patika yolları geçerek Adrasan ve Çıralı’nın muhteşem sahillerine ulaşabilirsiniz.

limanagiz ufakdere

Kaş – Limanağzı – Ufakdere

Kaş merkezden başlayıp Ufakdere’de sona eren parkur Likya Yolu’nun en güzel manzaralarından bir diğeridir. Limanağzı’na 3 km uzaklıktaki yürüyebileceğiniz bu yolda Likya dönemine ait mezarlar ve sarnıçlar karşınıza çıkacaktır.  

Patika yollarda ilerlerken Kaş’ın eşsiz manzarasına şahit olacaksınız. Limanazğı’nda yer alan plajlarda mola verebilir, masmavi, berrak denizinin keyfini çıkarabilirsiniz. Limanağzı sonrasında 1 saat süren çalılarla kaplı dikenli patika bir yolda yürüyerek Ufakdere’ye varabilirsiniz. Özetle bu parkurda masmavi denizin tadını çıkarabilir, tarihi güzelliklere yakından şahit olabilirsiniz. 

Aperlai – Üçağız – Kaleköy

kalekoy
Aperlai Antik Kenti’nden başlayıp Kaleköy’de son bulan parkur 16 km uzunluğa sahiptir. Kaş ile Kekova arasında bulunan Aperlai Antik Kenti, MÖ 400’lerde kurulmuş bir antik kent olarak yer alır. 

Tarih ve doğanın iç içe geçtiği bir rota olan bu parkurda bulunan Aperlai Antik Kenti’nin eteklerinde günümüze kadar ulaşan çok sayıda lahit yer alır. Aperlai’den Kaleköy’e ilerlerken parkurun 8 km ilerisinde yer alan Üçağız, bir diğer adıyla Kekova’da mola verebilir ve tekne turlarına katılabilirsiniz. Kekova’nın ardından 3 kilometrelik yolda Kaleköy yakınlarında kral mezarları yer alır. Kaleköy’e vardığınızda Akdeniz’in eşsiz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. 

likya yolu kabak koyu

Ovacık – Faralya – Kabak Koyu

Orta zorlukta 24 km’lik bir yola sahip bu parkurda enfes manzaralar eşliğinde yürüyebilirsiniz. Ovacık ve Faralya arasında dik tırmanışlar ve Faralya – Kabak Koyu arasında zaman zaman dik inişler yapacağınız bu parkurda Ölüdeniz’in eşsiz manzarasını farklı açılardan görebilirsiniz.  

Parkurda yer alan Kozağaç ve Kirme köylerinde yeme içme alanları bulabilirsiniz. Yol boyunca yürümeye devam ederken yer alan kamp alanlarında çadır kurabilirsiniz. Özellikle Babadağ eteklerinden Faralya köyüne doğru yürüdüğünüz zaman Kelebekler Vadisi’nin muhteşem manzarasına şahit olacaksınız. Faralya köyünün ardından bu parkurun son durağı olan Kabak Koyu’na ulaşacaksınız. Kabak Koyu’nun el değmemiş, bakir kalmış doğası ve turkuaz rengi denizini yakından görebilirsiniz.  Çok sayıda kamp alanının yer aldığı huzur dolu bir atmosfere sahip Kabak Koyu’nda çadır kurabilirsiniz. 

Eşsiz bir yolculuk olan Likya Yolu yürüyüşünü yerinde deneyimlemek ve çevresinde konaklama yapmak için aradığınız özelliklere uygun otelleri Holimax’te detaylı olarak bulabilirsiniz. 

Yorum Yazın