Özellikle hafta sonu yapılacak kısa tatiller için seçilen termal oteller hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendirecek. Haftanın yorgunluğunu sıcak sularda atmak için tercih edebilirsiniz. Termal su hem kronik ağrılara hem de böbrek rahatsızlıklarına iyi geliyor. Bu nedenle ağrıdan muzdarip olanlar için de sağlık açısından oldukça önem taşıyor.

Daha çok orta yaş ve üzeri kişilerin rağbet gösterdiği bilinen termaller ve kaplıcalar aslında her yaş grubu tarafından tercih ediliyor. Çünkü gün boyunca oturarak çalışma, yanlış oturma pozisyonları, çalışma saatlerinin uzaması, fiziki ve bedensel yorgunlukları oldukça artırıyor. Bu nedenle vücut kaslarını rahatlatmak ya da sıcak suda bedenini gevşetmek isteyen herkes termallere koşuyor. Termal sular hem sıcak hem de soğuk olabiliyor. 

TERMAL OTEL YARARLARI NELER?

Termal oteller genellikle şehirden uzak, ormanlık ve dağlık alanlarda bulunur. Konum itibariyle şehirden uzak olması gürültü, kirli hava ve kalabalıktan misafirlerini soyutlayarak misafirlerin dinlenmesini sağlıyor. Bir meditasyon ortamı veren termal oteller, şifalı suları ile bedene ferahlık ve rahatlama sağlar. Romatizmal hastalıklar, nörolojik sorunlar gibi eklem ve kas ağrılarına şifa veren sıcak sular kronik yorgunluğunuzu atmaya iyi gelecek. 

Bazı termal otellerin bünyesinde bulunan fizyoterapist uzmanları ile birlikte var olan sıkıntınızın üstesinden gelebilirsiniz. Uzman hekimlerle diyet eşliğinde detoks kürleri ve meditasyon aktiviteleri ile oteller misafirlerinin bedensel ve ruhsal olarak yenilenmiş şekilde evlerine dönmesini sağlıyor. Sıcak su havuzundan sonra spa merkezlerine giderek masaj yaptırabilir böylece kas ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Termal oteller doğal beslenme, bol oksijen ve doğal kaynak sularından gelen şifa ile yenilenmek isteyenler için oldukça iyi bir seçimdir. 

TERMAL OTELLERDE NELER YAPILABİLİR?

Termal oteller bünyesinde genellikle hekim de bulundurur. Bu nedenle termal suların iyi gelebileceği bir rahatsızlığınız varsa hekimlerin gözetimi ve eşliğinde belirli programlarla sıcak suya girebilirsiniz. Size özel seçilen yemeklerle de diyetinizi destekleyebilirsiniz. Uygulanan program ile istediğiniz ve hedeflediğiniz tedavi sürecine erişebilirsiniz. 

Eğer ki sadece stresten uzak kalmak ve sıcak suya girmek için tercih ettiyseniz gün boyu dinlenmek de sizin seçeneğinizdir. Spa, hamam, masaj, cilt bakımı gibi özel hizmetlerden yararlanarak gününüzü bakımla geçirebilirsiniz ya da sadece elinize kitabınızı alarak sessizlik içinde tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Siz tatilinizden ne bekliyorsanız o doğrultuda termal otelinizdeki imkanlardan yararlanabilirsiniz. 

TERMAL OTEL İÇİN NEREYE GİDİLİR?

İstanbul’da yaşayanlar için hafta sonu kısa bir dinlenme kaçamağı yapmak isteyenlere Sapanca, Bursa gibi şehirler önerilebilir. Termal tesiste Yalova, Afyon, Kütahya, Denizli, Ankara ve Balıkesir de oldukça başarılı bir ivme yakaladı. Bu şehirlerin yanı sıra Sakarya, Antakya, Bolu, Rize, Kayseri, Muğla gibi kentlerde de termal oteller bulunuyor. Hatta pek çok termal otel de doğayla iç içe bir tatil sunuyor. 

HANGİ MEVSİM DAHA UYGUN?

Dışarısı buz gibi soğukken termal otelin sıcak ve şifalı sularına girmenin tadının bambaşka olacağı bir gerçektir. Ayrıca yazın termal oteller yerine Ege- Akdeniz bölgelerinde daha çok deniz, kum, güneş üçlemesi tercih ediliyor. Ancak sadece dinlenmek ve sağlıklı yaşam programlarına katılmak isterseniz her mevsimde termal otellerde konaklayabilirsiniz. Bu nedenle tercih ettiğiniz mevsime göre termal otellerden alacağınız hizmet de değişim gösterebiliyor. 

Siz de hafta sonu ya da tatil günlerinizi dinlenerek ve şifalı sıcak sularda geçirmek isterseniz Holimax termal otellerini inceleyebilirsiniz. Dilediğiniz tesisi seçebilir ve rezervasyonunuzu kolayca yaptırabilirsiniz.