Ülkemizde hafta sonu kaçamağı yapmak için ziyaret edilebilecek pek çok bölge vardır. Bunlardan bazıları sahip olduğu doğal güzellikleri ile ön plana çıkarken, bazıları da aktivite açısından çok şey vaat ediyor. Hafta sonunda tercih edebileceğiniz ve enerji toparlamanıza neden olacak ziyaret edilmesi gereken yerler ise şu şekilde sıralanıyor:

Kilyos

Sarıyer’e komşu durumda olan Kilyos, en ünlü tatil yerlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Özellikle kısa bir tatil yapmak isteyenler için son derece uygun olan Kilyos, bu nedenle İstanbul’da yaşayanların yoğun ilgi gösterdiği noktalardan biridir. Temiz denizi ve eğlenceli plajları ile ön plana çıkan bu adreste ayrıca Kilyos tepesini ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanında tarihi olarak oldukça önemli bir yere sahip olan eserleri de ailenizle birlikte görmek için harekete geçebilirsiniz.

Riva

Şirin bir plaja sahip olan Riva, İstanbul’a yakın olduğundan dolayı tatilciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Oldukça berrak bir denize sahip olan Riva’nın gündüz hayatı da bir hayli eğlencelidir. Aileler içinde son derece ideal olan yerlerden biri olan Riva, hafta sonunda deniz tatili için uygun yerler arasında bu nedenlerle ilk sıralarda bulunuyor. Akşam yemeğinde balığınızı yerken, bölgenin temiz havasını soluma fırsatı elde edebilir ve ailenizle birlikte hoş bir zaman aralığını peşinizde bırakabilirsiniz.

Kerpe

Kocaeli’ne bağlı olan Kerpe, yaz aylarında hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlerin uğrak noktalarından biri olarak ön plana çıkıyor. Mavi bayraklı denize sahip olan Kerpe, İstanbul’a yaklaşık olarak 3 saat uzaklığa sahiptir. Sakin ve temiz bir denizi bulunan Kerpe, ayrıca tatilcilere kamp imkanı da sağlıyor. Konaklama konusunda da son derece zengin bir içerik sunan bu bölge bu nedenlerden dolayı sıklıkla tercih ediliyor.

Özellikle hafta sonunda hem bütçenize hem de zevkinize hitap edecek kısa bir tatil yapmayı planlıyorsanız bu bölgeyi tercih etmeyi düşünebilirsiniz. Her açıdan aileniz ve sizin için tatmin edici bir tatil planının yapılmasına olanak sağlayacaktır.

Enez

Edirne’ye bağlı olan Enez, Trakya’nın tatil için en çok tercih edilen noktaları arasında yer alıyor. Berrak ve mavi bir denize sahip olan Enez’in İstanbul’a uzaklığı ise 285 km’dir. İstanbul’a olan yakınlığı ve ulaşım kolaylığı nedeniyle tatilciler tarafından sıklıkla tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Burada sessiz ve sakin plajlarda güneşlenme fırsatı elde edebilir ve Enez’in zengin tarihi yapısı ile tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Deveci Hanı, Enez Kalesi, Sahil Kervansarayı gibi onlarca farklı tarihi eser burada ziyaretçileri beklemektedir.

Şarköy

Tatile nereye gitmeli sorusuna verilecek diğer cevaplardan biride Şarköy olmaktadır. Özellikle İstanbul’a yakın olduğundan dolayı çoğunlukla tercih edilen bu adres, kısa bir hafta sonu kaçamağı yapmak için ideal bölgelerden biri durumundadır.

Marmara’nın mavi bayraklı plajları arasında yer alan bir plaja sahip olan bu bölgede denize girebilir ve ailenizle birlikte hesaplı bir tatil yapabilirsiniz. Öte yandan denize girmenin haricinde yapabileceğiniz çok sayıda aktiviteye sahiptir. Eriklice, Hoşköy, Mürefte gibi onlarca farklı güzelliğe sahip olan yerleri de burayı ziyaret ettiğinizde mutlaka görmeniz iyi olacaktır.

Kumbağ

Tekirdağ’a bağlı olan Kumbağ, İstanbul’a yakın olduğundan dolayı tatilcilerin gözdeleri arasında yer alıyor. Özellikle bütçe dostu konaklama yerlerine sahip olan Kumbağ, temiz deniziyle birlikte denize girmek için uygun gösterilen yerler arasında gösteriliyor. Sadece hafta sonuna özel olarak tatile gitmeyi düşünüyorsanız bu adresi listenize eklemeyi düşünebilirsiniz. Bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri nedeniyle verimli bir tatil geçirmenize olanak sağlayacaktır.

Avşa Adası

İstanbul’a 3 saat uzaklıkta bulunan Avşa Adası, uzun yıllardan beri İstanbulluların en ço tercih ettiği tatil yerlerinden biridir. Temiz koyları, altın renginde plajları ve berrak denizi ile hafta sonu tatili yapmak için en uygun adreslerden biri olarak ön plana çıkıyor. Eğlenceli bir tatil dönemi vat ettiğinden dolayı genç kesim arasında da bir hayli popüler bir yapıya sahiptir.

Halk arasında daha ço Şarap Adası olarak adından bahsettiren bu ada, bütçe dostu konaklama yerleriyle de tatilcilerin beğenisini kazanmış durumda. Derin olmayan ve temiz denizi ile tatil yapmak için en uygun adreslerden biri olarak gösteriliyor.

İğneada

Trakya’nın en ünlü tatil yerlerinden biri olarak ön plana çıkan İğneada, temiz denizi ve ormanları ile rahatlatıcı bir tatil yapmak isteyenler için ideal olacaktır. Özellikle tatilden anladığı dinlenmek ve kafa dinlemek olanlar için son derece ideal olan bu nokta, hafta sonunu daha iyi bir şekilde geçirmek isteyenler için iyi bir seçim olacaktır.

Burada ormanlarda yürüyüş yapabilir, piknik alanlarında ailenizle birlikte hoş bir zaman dilimi geçirebilirsiniz. Öte yandan bölgede yer alan zengin sayıda tarihi eseri ailenizle birlikte keşfe çıkabilir ve eşsiz doğa manzarası eşliğinde yemek yemeyi düşünebilirsiniz.

Cumalıkızık

Geçmişi 13.yüzyıla dayanan bu köy, UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınmıştır. Osmanlı mimarisinin en güzel halini görmek için ziyaret etmeniz gereken bu adres, rengarenk evleri ve kendine has sokakları ile benzersiz bir zaman aralığı geçirmenize yardımcı olacak. Bursa Merkeze yalnızca 20 dakika uzaklıkta bulunan bu köy, hafta sonlarını renklendirmek isteyenler için ideal noktalar arasında bulunuyor.

Bu sevimli bölgeyi ziyaret etmek için sabah saatleri daha mantıklıdır. Burada güneşin doğuşunu izlemeyi düşünebilir ve sevimli restoranlarda kahvaltı yapmayı düşünebilirsiniz. Çok fazla restorana sahip olduğundan dolayı yeme içme düşüncesine girmenize de gerek kalmayacaktır.

Yedigöller

Hafta sonu kaçamağı için uygun olan yerlerden biri olan Yedigöller, bahar aylarında ziyaret edilmesi gereken noktalardan biridir. Tam bir doğa harikası olan bu adres Bolu merkeze 40 km uzaklıkta bulunur. Doğaseverlerin özellikle kamp kurmak amacıyla gittiği bu bölge, eşsiz manzarası ve yöreye özel lezzetleri ile epey ünlüdür. Milli parkı da içine alan bu bölgede ailenizle birlikte hoş bir hafta sonu geçirebilir ve piknik alanlarında iyi bir zaman dilimi geçirebilirsiniz.

Abant

Hafta sonunu Abant’ta geçirebilir ve oldukça hoş iki gün geçirebilirsiniz. Burasıda doğa harikalarından biri olarak ön plana çıkan noktalardan biridir. Tabiat harikasında yürüyüşe çıkabilir, bisiklete binebilir ve doğa sporlarını deneyimleyebilirsiniz. Öte yandan geniş bir parka sahip olan Abant’ta piknik yapmakta bir hayli cazip olacaktır. Geniş yaban ormanları, zengin doğasıyla Abant, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Safranbolu

Bünyesinde bulunan evlerle oldukça ünlü bir yere sahip olan Safranbolu, haftasonu için uygun olan yerler arasında bulunuyor. UNESCO tarafından koruma altına alınan bu ilçede yapılacak pek çok aktivite bulunur. Hıdırlık tepesine çıkarak buranın eşsiz manzarasını izleyebilir, yöreye özel olan tatları deneyebilirsiniz. Ayrıca fotoğraf çekmek içinde bir hayli uygun olan yerler arasında gösterilmektedir.

Yorum Yazın