Hamilelikte seyahat etmek son derece normaldir. Hamilelik süresince kısa mesafeli seyahat etmek veya günübirlik bir geziye çıkmak bedenen ve zihnen iyi hissetmeyi sağlıyor. 

Anne adayları için hamileliğin 11. ve 36. haftası seyahate uygun dönem olarak gösteriliyor. Uzun mesafelerde uçakla, kısa mesafelerde özel araçla seyahat etmeleri gerekiyor. Özellikle risk taşıyan hamileliklerde anne adaylarının seyahatlerini doktor kontrolü ve onayı ile gerçekleştirmesi büyük önem arz ediyor. 

Acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyulması halinde varış yapacağınız noktada hangi hastanelerin bulunduğunu ögrenmelisiniz. Seyahat edeceğiniz zaman bulunduğunuz hastaneye gerekli bilgileri vermek için doğum belgelerinizi yanınıza almanız gerekiyor.

hamile ucak

Hamilelikte Uçak ile Seyahat Etmek

Anne adayları, doktor raporu olmadan hamileliğin 28. haftasına kadar seyahat edebiliyor. Birçok havayolu şirketi hamileliğin 36. haftasından sonra seyahati kısıtlayabilir. Seyahat öncesi gerektiğinde aşınızı yaptırmalısınız. Doktorunuz havayolu ile ulaşım yapmanızı onaylarsa uçuş raporu ile seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Anne adayları, uzun uçuşlarda uzun süre hareketsiz kalmamaya dikkat etmeli. Bol miktarda sıvı tüketmeli, gazlı içecek ve yiyeceklerden kaçınmalıdır. Yolculuk sırasında kucak kemerini karnının altına bağlamalı, kan dolaşımını artıran varis çoraplarını giymelidir. Oturmaları gerektiğinde ayak bileklerini düzenli aralıklarla uzatmalı ve esnetmelidir. 

hamile arac

Hamilelikte Özel Araç ile Seyahat Etmek 

Özel araç ile yapılan uzun seyahatlerde anne adayları 11. haftadan sonra arka koltukta veya ön koltukta seyahat edebiliyor. Ön koltukta emniyet kemeri takılmalı ve hava yastığı açık bırakılmalıdır. Anne adaylarının uzun mesafeli araba yolculuklarında tek başına seyahat etmemesi gerekiyor.

Özel araç ile yapılan seyahatlerde yolculuk süresince 2 veya 3 saatte bir mola verilmeli. Bacaklardaki kan dolaşımını hızlandırmak için varis çorabı giymeli ve verilen molalarda 10 dakika yürüyüş yapılmalıdır. Hamilelikte baş dönmesi ve yorgunluk yaygın olduğu için sıvı tüketilmeli ve meyve, kuruyemiş gibi doğal, enerji veren yiyecekler yenilmelidir. 

hamile otobus

Hamilelikte Otobüs ve Tren ile Seyahat Etmek

Uzun mesafeli yolculuklarda otobüsle ve trenle seyahat etmek hamileler için fiziksel açıdan oldukça yorucu olabiliyor. Anne adaylarının hamilelikte otobüsle ve trenle seyahat etmeleri gerektiğinde ekstra dikkatli olmaları gerekiyor. 

Uzun yolculuklarda otobüs durduğunda kolayca hareket etmek ve bacakları hareket ettirmek için ön koltukta koridor tarafı seçilmelidir. Boyun ve bel bölgesi rahat bir yastıkla desteklenmelidir. Hafif gıdalar ve bol miktarda su tüketilmelidir. Molalarda bir süre hareket edilmeli ve bacaklar esnetilmelidir. 

Yaz Tatilinde Nereye Gidebilirsiniz?

Uzun zamandır hayalini kurduğunuz, yılın yorgunluğunu atabileceğiniz tatil zamanları nihayet yaklaşıyor. Üç tarafı denizlerle çevrili muhteşem bir coğrafyaya sahip Türkiye’de yaz tatili yapabileceğiniz pek çok tatil beldesi yer alıyor. Yurt içi ve yurt dışındaki tatilciler için Antalya, Belek, Kemer, Alanya, Side, Bodrum, Marmaris, Bozburun, Selimiye, Fethiye, Ölüdeniz, Çeşme, Kuşadası, Didim, Göcek, Assos ve Kazdağları gibi pek çok seçenek yer alıyor.

Ülkemizde  deniz, güneş ve plajın keyfini çıkarabileceğiniz, kültürel rotalarda keşifler yapabileceğiniz birçok bölge yer alıyor. Her bütçe ve talebe göre farklı konseptlerde hizmet veren oteller, konuklarına bir tatilden daha çok fazlasını sunuyor. Farklı konseptte hizmet veren oteller arasında çocuk dostu oteller, denize sıfır oteller, mavi bayraklı oteller, evcil hayvan dostu oteller, ekonomik oteller, yetişkin otelleri, balayı otelleri, butik oteller, deluxe oteller, aquapark otelleri, SPA otelleri ve her şey dahil hizmet veren oteller yer alıyor.

Keyifli, eğlenceli ve dinlendirici vakitler geçirebileceğiniz tatil planınızı Holimax’te yer alan erken rezervasyon fırsatları, avantajlı paketler ve kampanyalardan yararlanarak tatilinizi avantaja çevirebilirsiniz.