Antalya denince akla deniz, kum, güneş ve hareketli gece hayatı geliyor olsa bile Antalya yeme içme mekanları ile de göz dolduran bir şehir. Antalya gezisi içinde Antalya lezzet turu için ayrı mini bir başlık açmanızı öneririz. Bu mini tur içinde nerelere gidebileceğinize dair harika önerilerimiz var. Haydi, başlayalım!

kofte piyaz

Antalya’nın En Meşhur Köfte Piyazcıları

Antalya’nın en meşhur lezzetleri arasında ön sıralarda piyaz yer alır. Piyazcılar arasında ise herkesin tam puan vererek ayrıldığı Piyazcı Ahmet liste başında diyebiliriz. Piyazcı Ahmet’te tam kıvamındaki piyaz köftenin yanında mükemmel bir eşlikçi oluyor. Burada tahinli piyaz ve şiş köfte ile lezzet patlaması yaşayabilirsiniz. Yemek sonrası fırında kabak tatlısı ile de öğünü mükemmel şekilde kapatabilirsiniz.

Lüks bir ortamdan öte samimi bir hizmet ve lezzette tam puan verebileceğiniz bir yer arıyorsanız rotanızı Piyazcı Hüseyin’e çevirebilirsiniz. Antalya’da ilk akla gelen piyazcılar arasından olan Piyazcı Hüseyin Muratpaşa’da hizmet veriyor.

Antalya’ya gelmişken nesilden nesile aktarılan 100 yıllık tecrübeyle hazırlanan piyazın tadına bakma şerefine nail olmak da harika olmaz mı? Piyazcı Sami’de babadan oğula keyifle yapılan piyazın ve daha birçok lezzetli tarifin tadına bakabilirsiniz.

antalya lezzet duraklari

Etçil Olmaktan Asla Vazgeçmeyenlere Antalya Lezzet Durakları

Lezzetli et yemeği dediğin yalın ve doğal olmalı, malzeme kalitesi yüksek olmalı, pişirme teknikleri mükemmel uygulanmalı ve hazırlama sırasında biraz da yaratıcılık olmalı diyorsanız yani konu et olunca bir restorandan muazzam tabaklar bekliyorsanız buyurun 7 Mehmet’e! Harika yemeklerin harika bir hizmetle sunulduğu 7 Mehmet’te oğlak tandır, mumbar dolması, iç pilavı, piyaz, şiş köfte, kokoreç ve kabak tatlısı yiyebilirsiniz.

Hani dışarıdan bakınca salaş görünen ama gösterişe önem verilmemesinin altında lezzette üst kalitenin verdiği özgüven yatıyor olmalı dedirten mekanlar vardır ya, işte Volkan Şişçi Kadir’in Yeri de o yerler arasında bulunuyor. Odun ateşinde pişen, sulu ve yağlı şiş köftenin yanında lezzetli bir piyaz sizi bekliyor, daha ne olsun? Burada ayrıca gerçek tereyağı ve köy yumurtasıyla hazırlanan sahanda yumurta, köz kokulu tırnak pidesi ile mükemmel bir kahvaltı da yapabilirsiniz.

antalya kahvalti mekanlari

Güne Mis Gibi Başlangıç İçin Antalya Kahvaltı Mekanları

Antalya’nın cıvıl cıvıl sokaklarında birçok farklı ve modern kahvaltı mekanı bulmak elbette mümkün! Bu mekanlarda atmosfer olarak size estetik ve konforu sunuyor olsa da genelde sunulan tatlar ortalama oluyor. Biz bu kategoride güne gerçekten lezzet patlaması yaşayarak başlamak isteyenlere özel öneriler sunacağız.

Antalya tatili boyunca şöyle aklınızda kalacak, hem yemyeşil samimi ortamıyla hem de mantar çeşitlerinin güzelliğiyle kalbinizi fethedecek bir mekan da Mantar Evi! Mekan, sabah sıcak kremalı mantar çorbasıyla birlikte serpme köy kahvaltısı, öğlen ve akşamları ise mantar yemekleri, şiş ve piyaz ile sofraları donatıyor.

Kahvaltıyı yumuşacık börekler ve sıcacık mis gibi çayla yapmak isterseniz de kesinlikle Börekçi Tevfik’e gitmelisiniz. Gurmelerden tam puan alan mekanın börekleri arasında kıymalı ve lor peynirli börekler favoriler arasında! Lor peynirli böreğin üstüne biraz pudra şekeri ekip tatlı niyetine de yiyebilirsiniz. Buranın böreğinin ne farkı var ki diye aklınızdan geçiriyorsanız hamurunun el açması ve incecik olması en büyük farkı yaratan özellik diyebiliriz.

Antalya lezzet durakları ile ilgili bilgiler edindikten sonra Antalya tatili yapma isteğinizde ani bir yükseliş hissetmeniz gayet doğal! Antalya’da nerede konaklanır, en iyi ve uygun fiyatlı Antalya otelleri acaba hangileri diyorsanız, Holimax üzerinden farklı beldelerdeki otelleri inceleyebilir, kampanyalardan faydalanarak indirimli tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Yorum Yazın