Her yıl pek çok ziyaretçiye ev sahipliği yapan Bartın, birbirinden güzel görülmeye değer yerleri ile büyülemeye devam ediyor. Karadeniz kıyılarına özgü mevsime sahip olan şehir, yağışlı orta kuşak ikliminde yer alır. En yağışlı mevsimi sonbahar dönemleri olan bu bölgeyi gezmek için Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını tercih edebilirsiniz. 

Köklü tarihi, turistik değerleri, doğal güzellikleri, plajları, ormanları ve milli parkları ile Karadeniz Bölgesi sınırları içinde bulunan Bartın, gezilecek yerler rehberi oluşturmak isteyenler için geniş seçenekler sunar. 

Tarihi çarşıları, doğa sporları ve kültür gezileri ile yaz tatili olanağı sunan Bartın, yüzyıllık ağaçları ve ahşap evlerle çevrili dar sokaklarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Yaz aylarında bu bölgeyi gezmek ve güneşin tadını çıkarmak için bütçenize uygun Bartın otelleri listesine Holimax’te erişim sağlayabilirsiniz. 

bartin

Bartın’da Gezilmesi Gereken Yerler 

59 km sahil şeridi ile Karadeniz’i çevreleyen Bartın ili yazları sıcak geçerken kış aylarında serin bir dönem geçirir. Ilıman bir deniz iklimine sahip olan kentte denize yakın konumu nedeniyle nem oranı oldukça fazladır. 

Doğal güzellikleri ile Türkiye’nin önemli ve gelişmekte olan illeri arasında yer alan bu bölge, oksijen deposu ormanları ile muhteşem bir görsel şölene sahiptir. Her baktığınız yerde göreceğiniz yeşil ormanları, yüzyıllar boyunca yaşamış olan çınar ağaçları Bartın’a doğal bir hava katmak ile beraber doğa harikası yaylaları sayesinde her yıl yerli ve yabancı olmak üzere binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. 

Gezilecek yerler olarak geniş bir alana sahip olan Bartın, Amasra’ya olan yakınlığı ile de tanınmaktadır. Tarihi ve doğal güzellikleri ile Amasra gezi rehberiniz için mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alır. 

Bartın gezi rehberiniz için size özel bölgeleri hazırladık. Sizler de tatil öncesi bu bölgeler için bir rota belirleyip baştan aşağı güzel bir Bartın turu yapabilirsiniz. 

Göldere Şelalesi, Direkli Kaya, Amasra Plajı, Amasra Kuş Cenneti, Amasra Kemere Köprüsü, Bartın Çayı, Amasra Bakacak Mevkii, Amasra Büyük Liman, İnkumu Plajı, Amasra Delikli Şili, Kapısuyu Plajı, Amasra Küçük Kilise, Amasra Antik Tiyatro, Ağlayan Ağaç, Güzelcehisar Lav Sütunları mutlaka görülmesi ve gezilmesi gereken yerlerden sadece bir kısmıdır. 

bartin-3

Bartın’da Nerede Kalınır?

Bartın merkez otelleri ile beraber bölgeye yakınlığı ile bilinen Amasra’da yıldız otel seçeneklerini bulmanız mümkün. Konaklama için her bütçeye hitap eden bu bölge, geniş yelpaze ve seçenekleri ile tatilcileri mutlu ediyor. 

Yıldızlı otellerde konaklamayı tercih etmeyenler pansiyon ya da butik otel seçeneklerini de tercih edebilir. Ayrıca özel kamp alanları ile tatiline farklılık katmak isteyenlerin de uğrak noktası olmuştur. 

Şehir içi ulaşımında dolmuş, halk otobüsü ve taksiler bulunur. İlçeler arası seyahat planı olanlar, ilçeler arasında hizmet sunan seferleri tercih edebilirsiniz. Okul ve yaz sezonlarında bu servisler 5 dk aralıklarla hizmet vermektedir. 

bartin-2

Bartın İli Yöresel Mutfağı 

Bartın il gezinizde farklı lezzetleri denemeniz oldukça muhtemeldir. Lezzet algınıza yön veren tüm tatlar zengin yöresel mutfak seçenekleri ile size sunulur. 

Pirinçli mantı, yumurtalı isput, kabak burması, pum pum çorbası gibi sıradışı lezzetler yerli ve yabancı turistler tarafından en çok beğenilerden sadece birkaçıdır. Görsel ve kültürel bir şölen olan Bartın, düzenlenen festivalleri ve etkinlikleri ile rağbet görmeye devam ediyor. 

Tertemiz havasını içinize çekerek doğa ile iç içe balayı otellerini tercih edebileceğiniz gibi aile otelleri, denize sıfır oteller ve çocuk dostu otel konseptlerine erişim sağlamanız mümkün. 

Holimax web sitesi üzerinden tüm seçenekleri görüntüleyebilir, her mevsim size sunulan özel otel seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.