Akdeniz’in incisi Kıbrıs, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi yapıları, antik kentleri, kültürel rotaları, göz alıcı sahilleri, hareketli gece hayatı, lüks ve konforlu otelleri ile dünyanın dört bir yanından yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği bir tatil merkezidir.

Yılın dört mevsimi ılıman bir iklime sahip olan adada deniz, kum, güneş ve eğlenceyi bir arada yaşayabilirsiniz. Kıbrıs gezisinde tarihi ve doğal güzelliklere yakından şahit olabilir, Kıbrıs turları içerisinde yer alan casinolarda şansınızı deneyebilir, Akdeniz mutfağından lezzetler tadarak keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.  

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Girne Kalesi

Girne Kalesi, rotanıza eklemeniz gereken yerler arasında en üst sırada yer almaktadır. Girne’nin simgesi olan bu tarihi kale, başkent Lefkoşa’ya 25 km mesafede yer alır. Kaleye ulaşımlar özel araçla, taksi veya Girne dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Kalenin içerisinde Venedik, Bizans, İngiltere Krallığı ve Osmanlı Devleti dönemine ait pek çok iz bulunmaktadır. Bunlar arasında en dikkat çeken iki yapı iki bin yıllık tarihiyle Batık Gemi Müzesi ve esirlere işkence etmek amacıyla yapılmış zindanlardır. Tarihe tanıklık eden bu yapıların yer aldığı Girne Kalesi, haftanın her günü açıktır.

Bellapais Manastırı

Roma dönemine ait yapılar arasında öne çıkan Bellapais Manastırı, Girne’ye bağlı Beylerbeyi köyünde yer alan önemli bir tarihi yapıdır. Bölgeye ulaşım taksi ve Girne dolmuşlarıyla sağlanmaktadır.

İnşa edildiği dönemde etkinliklerin düzenlendiği bir yapı olan manastırın içerisinde yer alan konser salonu, yemekhane ve rahip odasını gezip inceleyebilirsiniz. Kuzey yamacında eşsiz deniz manzarası, güney yamacında vadi manzarasını izleyebilirsiniz. Girne manzaralı konumda inşa edilen Bellapais Manastırı, haftanın her günü ziyaretçilere açıktır.

Othello Kalesi

Gazimağusa’nın Suriçi bölgesinde yer alan Othello Kalesi’ne ulaşım özel araç, taksi ve Magosa dolmuşlarıyla yapılabilmektedir. Adayı dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı korumak amacıyla inşa edilen Othello Kalesi’nde pek çok uygarlığa ait izler bulunur. 

Tarihi kalenin içinde en çok dikkat çeken yapı aslan heykelidir. Venedikli bir kaptan için yaptırıldığı bilinen bu aslan heykelinin ön ayakları karada, arka ayakları denizin altında olarak gösterilir. Günümüze kadar tarihi dokusunu korumuş olan Othello Kalesi, pazartesi günleri hariç haftanın her günü açıktır. 

Saint Sophia Katedrali (Selimiye Camii)

Kıbrıs’ın en görkemli ve en önemli Gotik mimari eser olarak kabul edilen Saint Sophia Katedrali, Osmanlı döneminde camiye çevrilerek iki minare, bir minber ve bir mihrap eklenir ve günümüzde Selimiye Camii olarak yer alır. Lefkoşa’da yer alan bu tarihi yapıya yürüyerek ulaşılabilmektedir. 

Anıtsal bir kapıyla başlayan katedralde kapı üzerinde Gotik mimari örneği taş oyma pencereler dikkat çeken detaylar arasındadır. İçerisinde 3 adet koridor, 6 yan bölüm ve küçük ibadethaneler yer almaktadır. Ayrıca tarihi yapının içerisinde Lüzinyan soylularına ait anıt mezarlar bulunmaktadır.

Karpaz Yarımadası

Kıbrıs’ın kuzey doğu ucunda yer alan Akdeniz’in masmavi rengi ve yeşilinin buluştuğu bu yarımada sakinliği bozulmamış tek yerdir. Şehir kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği Karpaz Yarımadasına ulaşım özel araçla sağlanmaktadır. 

Yaz aylarında ünlenen Karpaz Yarımadası, altın renkli kumsalları, yeşil doğası, deniz manzarası ve sakin, huzurlu atmosferiyle mutlaka görülmesi gereken rotalar arasında yer almaktadır. Bölgeye ücretsiz giriş yapabilir, denize girebilir, bu sakin ortamın keyfini çıkarabilirsiniz. 

Dört bir yanında eşsiz güzellikler barındıran Kıbrıs’ta keyifle gezebileceğiniz bir tatil geçirmek ve konforlu bir konaklama deneyimini yaşamak için Holimax üzerinden Kıbrıs Otellerine ulaşabilirsiniz.