İstanbul’un harika ilçesi Adalar’a bağlı olan Heybeliada, hem tarihi ve kültürel değerleriyle hem de doğal güzellikleri ile yılın her dönemi birçok yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlar. İstanbul’un çeşitli iskelelerinden düzenli vapur seferleri ile ulaşım sağlanabilen Heybeliada, keyifli ve huzurlu bir hafta sonu gezisinden çok daha fazlasını vaad eden, kültür turizmi anlamında da ziyaretçilerinin harika vakitler geçirmesini sağlayan önemli yapılara ve güzelliklere sahiptir. Heybeliada’ya gidince gezilmesi gereken yerler hakkında bilgi sahibi olarak bu muhteşem adanın tadını daha verimli bir şekilde çıkarabilirsiniz.

İsmet İnönü Evi Müzesi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından olan 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 1937 yılında başbakanlık görevinden ayrıldıktan sonra uzun bir süreliğine yerleştiği evi, günümüzde Heybeliada’da müze olarak ziyaretçilerini kabul etmeye devam ediyor. İnönü’nün 1924’ten vefat ettiği 1973 yılına kadar belirli aralıklarla yaşamını sürdürdüğü ve birçok hatırasını emanet ettiği bu ev, Heybeliada’nın en önemli kültürel ve tarihi yapılarından biri olarak günümüzde de birçok ziyaretçinin yoğun ilgisini çekiyor. İnönü Vakfı tarafından yönetilen müze, Refah Şehitleri Caddesi`nde yer alıyor.

Aya Yorgi Uçurum Manastırı

Aya Yorgi Manastırı, tahmini olarak 16. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve günümüzde varlığını sürdürmeye devam eden tarihi yapılardan biri olarak ada ziyaretçilerinin mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor. İnşa edildiği tarihten itibaren özellikle 17. ve 18. yüzyıla dair birçok rivayete ve anektoda konu olan Aya Yorgi Uçurum Manastırı, özellikle kültür turizmi bağlamında Heybeliada’da yer alan en önemli değerlerden biridir. Büyükada’ya bakan yamaçta yer alan ve harika manzarasıyla herkesi büyüleyen manastır, doğal güzelliklerin arasında mimarisiyle ve tarihi dokusuyla adaya değer katan unsurlardan biridir.

Bet Yaakov Sinagogu

Heybeliada Bet Yaakov Sinagogu, 1940’lı yıllarda yaz mevsimini adada geçiren yaklaşık 250 Yahudi ailenin ibadet ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilmeye karar verilmiş olan bir yapıdır. 1940’ların sonunda başlayan ve 1953 yılında tamamlanan inşasının ardından 1956’da ibadete açılan yapı, İstanbul’un önemli ibadet ve kültür değerlerinden biri olarak varlığını sürdürmekte ve ada ziyaretçilerinin yoğun ilgisini çekmektedir.

 

Heybeliada’da konaklayabileceğiniz en iyi ve uygun otelleri holimax.com ayrıcalığı ile bulabilirsiniz.

Yorum Yazın