Öncelikle “İş gezisi nedir?” sorusuyla yazımıza giriş yapalım. İş gezisi adı üstünde iş yerinin ihtiyacı üzerine, çalışanların çıktığı genellikle kısa seyahatlerdir. Hem yurt içi hem de yurt dışına yapılan iş seyahatleri içeriğine göre kimi zaman eğlenceli olurken kimi zaman da kısa sürede çok şey başarılması gerektiğinde çok yoğun geçebilir.  

İş gezisi sırasında çıkabilecek aksilikler çok zorlayıcı olabilir zira süre kısıtlıdır ve sorumluluk fazladır. İş gezisi planı nasıl yapılır, nelere dikkat edilmesi gerekir sorularına yanıt bulabileceğiniz yazımız sayesinde seyahatinizi gayet rahat ve huzurlu geçirebilirsiniz.

sagliginiz ne kadar iyi olursa

Sağlığınız Ne Kadar İyi Olursa İş Gezisi O Kadar Rahat Geçer

Fiziksel ve zihinsel olarak kendinizi ne kadar iyi hissederseniz iş gezisinden alacağınız verim de o kadar yüksek olur. Bunun için öncelikle yolculuğa çıkmadan önce dinlenmeniz, uykunuzu iyi almanız ve sağlıklı beslenmeniz çok destekleyici olur.

Sindirim sistemi vücutta seyahatlerden, yer değişiminin etkilerinden en çok etkilenen bölümdür. İş gezisi dolayısıyla gittiğiniz yerde rutin beslenme şeklinize olabildiğince bağlı kalarak, destekleyici vitamin alımını artırabilir, su değişiminden etkilenme ihtimaline karşı normalde içtiğiniz su markasından satın almaya özen gösterebilirsiniz.  

Jet lag en bilinen seyahat rahatsızlıklarından biridir. Eğer yurt dışına iş gezisine çıkıyorsanız ve saat farkı sorunu yaşama ihtimaliniz varsa ve doğu istikametine gidecekseniz jet lag yaşamamak için  yolculuktan birkaç gün önce geceleri bir saat önce uyumayı çalışın. Eğer batıya doğru yolculuk edecekseniz uyku rutininizi bir saat geçe almaya çalışın.

guvence saglayan ek gereklilik

Güvence Sağlayan Ek Gerekliliklere Mutlaka Dikkat Edin

İş gezisi yaparken başınıza gelebilecek kazalara ve aksiliklere karşı mutlaka seyahat sigortalı biletle seyahat edin.

İş seyahati sigortası sayesinde şirket eşyalarınızı hırsızlık, kaybolma gibi durumlar için güvence altına alabilirsiniz. Ek olarak yaşanabilecek hastalık, yaralanma gibi durumlarda da sigorta ile kolayca bakım hizmetinden faydalanabilirsiniz.  

Yurt dışına çıkıyorsanız iş seyahati sigortası için ekstra aktifleştirme prosedürleri gerekiyor olabilir. Bu konuda gerekli adımları attıktan sonra gezinize huzurla başlayabilirsiniz.

is seyahatinde alinmasi gerekenl

İş Seyahatine Giderken Alınması Gerekenler

İş seyahatine çıkarken alınması gerekenler listesinde temel şeyler; kimlik, cüzdan, nakit para, iş malzemeleri, şarj aletleri, elektronik cihazlar, varsa rutin kullanılan ilaçlar olarak genellenebilir. Tabii ki çıkacağınız gezinin içeriğine göre bu liste farklılaşacaktır.

İş gezisi için bavul hazırlamadan birkaç gün önce almanız gerekenlerle ilgili liste yapmanız ve yaptığınız listeyi üstünüz ve güvendiğiniz bir iş arkadaşınızla kontrol etmeniz çok iyi olur.

sorunsuz bir is seyahati icin

İş Gezisine Gideceğiniz Yerin Havasını Suyunu İyi Tanıyın

İster yurt içi ister yurt dışı olsun iş gezisi için gideceğiniz yerin özelliklerini önceden araştırmanız size kolaylık sağlayacaktır.

Günlük yaşam, toplu taşıma ve taksi imkanları, trafik yoğunluğu, halk özellikleri, hava şartları gibi konularda az çok bilgi edinmenizi öneririz. Böylece nelerle karşılabileceğinizi öngörerek iş seyahatine hazırlıklı çıkabilirsiniz. Özellikle yurt dışına çıkıyorsanız bu konunun çok daha fazla önem arz ettiğini tahmin edebilirsiniz.

erken rezervasyon

Sorunsuz Bir İş Seyahati için Şehir Otellerinde Erken Rezervasyon Yapın

İş seyahatine çıkmadan önce otel araştırmasını siz yapacaksanız ya da öneride bulunma imkanınız varsa tesis özelliklerine ve konuma dikkat ederek tercih yapın. Şehir otelleri arasından sizin alışkanlıklarınıza göre en uygun oteli seçin.

Son olarak hem indirimlerden faydalanmak hem de içinize en çok sinen yerde konaklamayı garantilemek için erken rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Holimax avantajları ve kampanyalarından yararlanarak, en iyi şehir otelleri listesi içerisinden seçim yapabilir, iş gezilerinizde uygun fiyatlara en kaliteli otellerde konaklayabilirsiniz. 

Yorum Yazın