Geçmişle bağ kurmak için mutlaka ziyaret etmeniz gereken sahaflar, İstanbul’da zengin sayıda seçenek üzerinden karşınıza çıkıyor. İstanbul’a yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken sahaflar ise şu şekilde sıralanmaktadır:

Diyojen Sahaf

Beşiktaş’ın en popüler mekanları arasına giriş yapmayı başaran bu dükkan, günden güne ününü arttırmaya devam ediyor. Bölgenin renkli dükkanlarından biri olan bu dükkan, meraklıların sıklıkla ziyaret ettiği adreslerden biri halindedir. Nostajik ambiyansı ve kendine has tasarımı ile ön plana çıkan bu adres Beşiktaş’ı ziyaret etmeyi düşünenlerin mutlaka uğraması gereken yerler arasında bulunuyor. Kapısında çeşitli kartpostal ve kitaplarda bulunan bu dükkan her açıdan davetkar bir yapıya sahip durumdadır.

Rüştü Kitabevi

İstanbul sahafları arasında önemli bir yere sahip olan rüştü Kitabevi, Beşiktaş çarşının dikkat çeken dükkanlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Çarşının alt katında köşede yer alan bu dükkan ilk bakışta tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran sayılı noktalardan biri halindedir.

Kitapseverler için cezbedici noktalardan biri olan bu dükkan, koleksiyon kitaplar ve eski basım kitap seçenekleri ile beğenileri topluyor. Adresi ziyaret etmek isteyenler ise Büyük Beşiktaş çarşısına giderek alt katta bu adrese gidebilirler.

Beyazıt Sahaflar Çarşısı

Beyazıt denildiğinde ilk akla gelen noktalardan biri olan İstanbul Üniversitesine yürüyüş mesafesinde bulunan bu nokta, meraklısının sıklıkla ziyaret ettiği adreslerden biri durumundadır. Eski kitaplardan ziyade meraklılarına daha çok yeni çıkan kitapları sunan bir adres olarak gösterilir.

Bunun yanında en çok akademik ve din ağırlıklı olarak kaynaklara yer verdiğini belirtmek gerekir. Özellikle bu alana özel olarak kaynak bulmak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken noktalardan biri olacaktır.

Yolda Sahaf

Kadıköy’ün öne çıkan vintage butik noktalarından biri olan Yolda Sahaf, zengin içeriği ve görüntüsü ile en çok sevilen sahaflardan biri olma özelliği taşıyor. Kendine has bir yapıya sahip olan bu adreste hatrı sayılır bir şekilde farklı kategorilerde kitaba denk gelmek mümkündür.

Eski kitapların yanı sıra sıfır kitapları da burada görme şansı elde edebilir ve en eski baskıdaki kitapları bu adresten temin edebilirsiniz. Kitapseverlerin bir hayli hoşlanacağı bu sahaf haftanın her günü açık olurken akşam 9’a kadar hizmet vermeye devam etmektedir. Bu adrese ulaşmak isteyenler ise Rasimpaşa Mahallesi Kadıköy adresine ulaşması yeterlidir.

Bakırköy Sahaflar Çarşısı

Zengin sayıda kitap içeriğine sahip olan bu kitapçı, kitapseverlerin yoğunluklu olarak ziyaret ettiği noktalardan biri olarak ön plana çıkıyor. İkinci el kitapların ağırlıkta olduğu bu adreste aynı zamanda sıfır kitaplarda bulunur. Özellikle daha eski baskıya sahip olan kitap arayışınız varsa tercihinizi doğrudan bu adresten yana kullanabilirsiniz.

Zengin bir ürüne sahip olduğundan dolayı aradığınızı sorunsuz bir şekilde bu noktadan temin edebilmiş olacaksınız. Zeytinlik mahallesinde yer alan bu dükkan Bakırköy’ün gözde sahaf seçeneklerinden biri olarak gösteriliyor.

Sahaf Turkuaz

İstanbul sahaf dükkanları arasında apayrı bir yere sahip olan Sahaf Turkuaz, zengin sayıda koleksiyonu ile kitapseverlerin beğenisini alan adreslerden biri durumundadır. Bu adreste özellikle Türkçe ve Osmanlıca pek çok kaynağa erişim sağlayabilirsiniz. Özellikle araştırma konusunda pek çok kaynağa sahip olan bu sahaf, ayrıca sıfır kitap alma konusunda da tercih edilebilecek bir yapıya sahiptir.

Zengin sayıda bir seçenek sunduğundan dolayı aranılan seçeneğe kısa bir süre içinde ulaşım sağlanmasına neden olabilir. Beyoğlu’nun öne çıkan sahafları arasında yer alan bu dükkan Kuloğlu Mahallesinde bulunuyor.

Simurg Kitapevi

Mitolojik kaynaklarla ön plana çıkan bu adres zengin sayıda mitoloji eserini bünyesinde bulunduruyor Özellikle mitolojiye meraklı olanlar ve konu hakkında daha fazla bilgiye erişmek isteyen kişiler mutlaka bu kitapevini ziyaret etmelidir. İkinci el kitapların yoğunlukta olduğu bu sahafta ayrıca çok sayıda sıfır kitapta bulunuyor.

Aranılan kitabın kısa sürede bulunmasına yardımcı olan bu adreste çok sayıdaki kategoride zengin sayıda kitap seçeneği bulunur. Bu şekilde kitapseverlerin aradığı seçeneğe daha basit bir şekilde ulaşması söz konusu bir hale gelmiş olacaktır. Öte yandan Türkiye tarihi ile ilgili pek çok kaynağa ulaşabileceğiniz bu adres zengin sayıda koleksiyona ulaşmak isteyenler için ideal durumdadır. Tarlabaşı bulvarında bulunan bu dükkan, Beyoğlu’na yolu düşen kitapseverlerin mutlaka uğraması gereken adreslerin başında yer alıyor.

Denizler Kitapevi

İstanbul ikinci el kitap dükkanları arasında ünlü dükkanlardan biri olan Denizler Kitapevi, zengin sayıda seçenek sunan noktalardan biridir. 1993’te kurulan bu sahaf, nadir ve değerli kitapları bünyesinde bulundurmasıyla tanınıyor. Etkileyici bir atmosferi bulunan sahafın nostaljik havası ziyaretçiler tarafından bir hayli fazla beğeniliyor.

İçinde bulunan antika eşyalar, eski haritalar, gravürler gibi detaylarla da oldukça dikkat çekici bir yere sahiptir. Beyoğlu’na düşenlerin mutlaka uğraması gereken Denizler Kitapevi, İstiklal caddesinde yer alıyor.

Barış Sahaf

Bu sahafın tarihi 1966 yılına kadar dayanıyor. Babadan oğula geçen bu sahaf, halen bölgenin en çok bilinen ve ziyaretçi çeken sahaflarından biri olarak biliniyor. Nadir bulunan kitapları bünyesinde toplayan bu sahaf, ayrıca eski baskı kitap seçenekleri, sıfır kitaplarla da ilgi çekmeyi başarıyor.

Öte yandan dükkanda değerli haritalar, belgeler, gravürler gibi çeşitli eşyalarında bulunması söz konusu bir hale gelmiş durumdadır. Mühürdar caddesinde yer alan bu sahaf, Kadıköy’e yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biridir. Özellikle kitapseverlerin hoşlanacağı pek çok eseri bünyesinde bulundurur.

Gezegen Sahaf

2007 yılında açılan Gezegen sahaf, pek çok kaynağa ve Osmanlıca eserlere ulaşmanın doğru yoludur. Sahaf ayrıca Türkçe, İngilizce gibi dillerde yazılan onlarca farklı kaynağa ulaşmanıza yardımcı oluyor. Nadir bulunan kitapları bünyesine almış olan bu sahaf, aynı zamanda kitaplara ek olarak afiş, kartpostal, dergi gibi farklı türdeki nostaljik eşyalarında satışını yapıyor.

Nostalji tutkunlarına hitap edecek onlarca ürüne sahip olan bu sahaf haftanın her günü açık durumdadır. Sabahın en erken saatlerinden, akşamın geç saatlerine kadar ziyaret edilebilir. Kamer Hatun mahallesinde yer alan bu sahaf, Beyoğlu’na yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken sahaflardan biridir. Bu sayede geziyi çok daha anlamlı bir hale çekebilirsiniz.

Heybeli Sahaf

Yaz ve kış yoğun bir ziyaretçi sayısına sahip olan Heybeli sahaf, adaların dikkat çekici dükkanların başında bulunuyor. Kendine has ambiyansı ve nostaljik havası ile dikkatleri üzerine toplayan bu sahaf, ikinci ve sıfır el kitaplara ulaşmanın en doğru adreslerinden biridir. Zengin sayıda bir seçenek sunan bu sahafta aranılan seçeneğe ulaşmak biraz daha basit bir hale geliyor.

Kitapseverlerin yoğunluklu olarak ziyaret ettiği bu sahaf, sadece kitaplara yoğunluk göstermeyip çeşitli nostaljik eşyaları da bünyesinde bulundurur. Özellikle kartpostal, dergi, harita gibi nostaljik eşyaları bu adresten temin edebilmek kolay bir hale gelecektir. Kütüphanenin yokluğunu fazlasıyla gideren bu mekan, hoş vakit geçirmek isteyenlerin ziyaret ettiği konumlardan biri.

Adalar’a olan ziyaretlerinizi biraz daha zengin ve özel bir hale getirmek için bu noktaya ulaşmayı tercih edebilirsiniz. Lozan Zaferi mahallesinde yer alan bu sahaf son derece merkezi bir konuma sahip olduğundan dolayı bulunması zor olmayacak adreslerden biri olarak gösteriliyor.

Yorum Yazın