İstanbul, sağladığı imkanlarla ve muhteşem yerleriyle harika bir metropol şehri. Her güzel şeyin olumsuz bir tarafının olduğunu söyleyerek; şehrin kalabalığından, gürültüsünden, trafiğinden ve kaosundan ruhumuz, bedenimiz ve psikolojimiz olumsuz yönde etkileniyor.

Bazen ‘’durmak’’ gerekiyor. Durmak derken zihinsel olarak sakinleşmek ve durulmaktan bahsediyorum. İnsanlar olarak; daha üretken, daha motive olmak için zihnimizi sakinleştirmeye ve biraz enerjimizi yenilemeye ihtiyacımız var. Karmaşanın içinde sakinlik arayabilmek ve bulmak zor olabiliyor ama İstanbul’da sakinleşip, canlanacağınız hafta sonunu şarj olarak geçireceğiniz lokasyonlar var.

Hafta sonu kendinizi doğaya bırakmak ve biraz yavaşlamak isterseniz sizler için İstanbul’a yakın, doğayla bütünleşebileceğiniz , terapi tadında yerleri bu yazımızda topladık.

istanbula yakin gezi 5

Belgrad Ormanı

Sarıyer’in arka kısmında kalan Belgrad Ormanına ulaşım oldukça kolay. İster kendi aracınızla isterseniz de toplu taşımayla gidebilirsiniz. Ormanın girişinde sizi yönlendirecek tabelalar göreceksiniz ve bu tabelalar rotanızı çizmenize yardım olacak.

Belgrad ormanına, sabahtan kahvaltınızı hazırlayıp termosunuza kahvenizi doldurup gitmenizi öneririz. Çünkü sabah saatlerinde tertemiz havanın keyfini sürmek bir başka oluyor. Orada edilen kahvaltının zevki de bir başka. Daha sonra yürüyüş yapmak için Neşet Suyu Yürüyüş parkuruna doğru keyifli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Yanınızda yiyecek, su ve ihtiyacınız olabilecek malzemeleri getirmeniz de fayda var ama eğer böyle bir imkanınız yoksa ormanın girişinde bir büfe bulunuyor. Orada ihtiyacınız olan malzemeleri alıp keşfe çıkabilirsiniz.

Eğer burada konaklamak isterseniz kamp alanları da mevcut. Kamp yapmak için gerçekten harika alanlar var, bütün malzemelerinizi yanınıza alıp kamp yapacağınız alanı seçtikten sonra zamanınızı çok daha keyifli hale getirmek sizlere kalmış…

Ek olarak; ormanda birçok türde hayvan bulunuyor. Geyik, yaban domuzu, tilki, çakal gibi. Çok sayıda kuş türü, memeli ve sürüngenin de var olduğu biliniyor. Kamp yapacakların ve ormanın derinliklerine keşfe çıkmak isteyenlerin bu bilgiyi bilmesinde fayda var!

istanbula yakin gezi 2

Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul’un en büyük tabiat parkı özelliğini taşıyan Polonezköy tabiat parkı, İstanbulluların hafta sonu kaçabileceği terapi merkezlerinden biri. Terapi merkezi diyorum çünkü burada zaman geçirdiğinizde zihniniz sakinleşmiş, biraz olsun stresten arınmış olacaksınız. Polonezköy tabiat parkı; tilki, sincap, atmaca, gelincik, karatavuk, yaban domuzu, çakal gibi birçok yabani hayvan türüne de ev sahipliği yapıyor. Bitki çeşitliliği de oldukça zengin.  Etrafta birçok çam ağacı, farklı türden çiçekler ve ağaçlar görebilirsiniz.

istanbula yakin gezi 6

Park içerisinde; piknik alanları, bisiklet, koşu ve yürüyüş yolları ve kamp alanları bulunuyor. Piknik sepetinizi hazırlayıp harika bir hafta sonu geçirmek için Polonezköy yoluna koyulabilirsiniz. Özenle hazırlanan piknik sepeti, çay, doğanın sesleri, ciğerlerinize dolan tertemiz hava ve sevdiklerinizle yaptığınız hoş sohbet eşliğinde meditasyon gibi bir hafta sonu geçireceğinize eminiz.

Eğer, piknik yapmayı tercih etmiyorsanız; parkın içinde bulunan restoran ve kafelerde karnınızı doyurabilirsiniz. Mevcut kafelerin ve restoranların ambiyansı da oldukça keyifli.

Bisiklet keyfi yapmak isteyenler için de bisiklet kiralama yerleri bulunuyor. İster kendi bisikletinizle gelin isterseniz de buradan kiralayın. Doğanın keyfini bir de bisiklet yolculuğuyla birleştirirseniz harika anlar sizleri bekliyor.

Konaklamak isterseniz, parkın çevresinde otel ve pansiyon seçenekleri mevcut. Bu büyülü ve ferah atmosferin enerjisini daha çok hissetmek isterseniz de kamp yapmanız için birçok kamp alanı bulunmakta.

istanbula yakin gezi

Ağva

Sevimli, şirin ve renkli görüntüsüyle Şile, sizleri İstanbul’un karmaşasından çıkarıp sakinlik ilçesine götürüyor. Sonra ‘’Orada bir köy var uzakta!’’ diyerek Şile’den hemen Ağva’ya ışınlanıyorsunuz. Tabii ışınlanmadan önce isterseniz Şile’yi de gezebilirsiniz…

Göksu ve Yeşilçay nehirlerinin arasında yer alan Ağva,  dizilerde de sıklıkla rastladığımız, İstanbul’un stresinden bunalan, iş yoğunluğundan enerjisi düşmüş herkesin hafta sonu kaçtığı en ideal noktalardan biri. İstanbul’un yakınında gerçekten cennet gibi bir yer. Bu küçük kaçamağın sonunda gerçekten harika hissedeceğinize eminiz. Peki Ağva’da nerelere gidilir, nerede kalınır?

Tertemiz havayı içinize çekip tazeleneceğiniz Ağva Saklı Göl, ilk rotanız olabilir. Burada yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilir ve doğanın saklı güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Göksu Deresinin güzelliğiyle birleşmiş Hacıllı Köyü, mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Etrafında bulunan kamp alanları, İstanbul’daki en iyi ve keyifli kamp alanları içinde olabilir. Hacıllı köyünde birçok doğa aktivitesi yapabilir, hafta sonunun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Bunlar dışında Ağva’da bulunan; Kilimli Koyu, Kadırga Koyu, Yeşilçay Deresi, Gürlek Mağarası da mutlaka görmeniz gereken doğanın sizlere sunduğu hayran bırakan güzelliğe sahip yerler arasında.