Sadece İstanbul değil çevresi de ziyaret edilmeye değer yerler ile dolu, ister fotoğraf çekmek ister doğa yürüyüşü yapmak isteyin; her halükarda hafta sonu kaçamağı yapmak için gidebileceğiniz yerler var. Özellikle şehrin kalabalığından biraz da olsa uzaklaşmak için size en doğru adresleri sunmaya çalışacağız.
Sabah erken saatlerde yola çıkarsanız sadece 2-3 saatlik bir yolculuk ile farklı şehirler keşfedebilirsiniz. Kocaeli’nin ilçelerinden başlayalım;
Maşukiye

İstanbul’un kalabalık insan topluluğu ve trafiğinden kaçmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Kartepe’nin eteklerinde yer alan orman havasını ve sakinliği doyasıya deneyimleyebileceğiniz bir doğa harikası…
İzmit’e bağlı belde de ilk akla gelen lezzetli yiyecekleridir. Özellikle kahvaltı için oldukça tercih edilen mekânlar bulunuyor. Pazar kahvaltılarının vazgeçilmez seçeneklerinden biri olan Maşukiye’ye yolunuz düşerse kiraz bahçelerini ziyaret etmek için doğru sezondasınız.
Sapanca gölü ve İzmit körfezini seyretmek ve dinginleşmek için Maşukiye doğru adrestir. Kartepe yakın Aygır deresini de dilerseniz ziyaret edebilirsiniz. Hatta iç tarafta yer alan şelale sizi büyüleyebilir.
İstanbul’a Yakın Kamp Yerleri ve Kocaeli Yaylaları

Kamp yapmayı sever misiniz? Size birkaç önerimiz var, temiz hava, sakinlik ve ruhunuzun normal rutine ayak uydurması için kaçamak yapmak isterseniz; Kiraz ve kuzu yaylarında kamp yapmanızı öneririz. Ayrıca Sultanpınar yaylası, Çiğdem yaylası, İnönü yaylası, Kaya üstü yaylası, Serindere kanyonu, Soğucak Yaylası’nıda tercih edebilirsiniz.
Bu yaylalar günübirlik ziyaretçiler olsa da kamp için en ideal seçeneklerdendir. Yaz aylarında çobanların kullandığı dağ evlerini de birkaç gün kalmak için kiralamanız mümkün!
Kefken

Kocaeli yarımadasının kuzeyinde yer alan ilçe Ceneviz, Roma, Bizans ve Osmanlı izleri taşıyor. Özellikle pembe kayaları ile öyle ünlü ki; Sultanahmet ve Rumeli Hisarı gibi yapılarda bu kayalar kullanılmıştır. Şimdi ise fotoğrafçılar için oldukça güzel kareler yakalamalarına yardımcı bir yapısı bulunuyor.
Mavi bayraklı cebeci plajını ziyaret ederek
Kandıra – Narköy

Doğal yaşam size nasıl geliyor? Eğer farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız, işte size büyük bir fırsat! Organik tarım ve çiftçilik ile ders alabileceğiniz bir noktadadır. Doğada hem çalışabilir, hem de hafta içi sürekli ofiste kapalı kalan bedeninize nefes almak için biraz zaman tanıyabilirsiniz.
İstanbul’a yakın günübirlik gezilecek yerler listemize İzmit ile devam edelim.
Gölkay Parkı İzmit

Gölkay Park Türkiye’de wakeboard yapabileceğiniz nadir yerlerden biridir. Wakeboard basit anlatımla kablolu su kayağı anlamına geliyor. Çevre dostu sistemde aynı anda 5-6 kişi wakeboard yapabiliyor. Ayrıca dilerseniz; flyboard, kneenboard, su kayağı gibi sportif aktiviteleri de tercih edebilirsiniz.
Sapanca Gölü

Bisiklete binmeyi sever misiniz? İşte Sapanca Gölü doğal güzelliklerinin yanı sıra; tertemiz havada bisiklete binebileceğiniz ciğerlerinizin bayram edeceği yerlerden biridir. İki katlı şirin evleri ve cadde boyunca kahvaltı mekânları ile günübirlik kaçabileceğiniz en nadide yerlerden biridir. Ayrıca öğle saatlerinde gitmeyi planladıysanız o zaman balık lokantalarını tercih edebilirsiniz.
Gezicilerin en çok tercih ettiği ilçelerden biri olan Sapanca Gölü her mevsimde fotoğraf kareleri almanızı sağlayacaktır.
Yuvacık Barajı Çevresi

Kamp yapmayı sevenler için en ideal mekânlardan biri de Karaaslan Alabalık ve Kamping alanlarıdır. Kirazdere Çayı üzerinde ve çevresinde yer alan kamp alanları günübirlik ziyaret edebilir ya da konaklayabilirsiniz.
Kahvaltı edebileceğiniz mekânlar var özellikle mıhlamayı öneririz. Çay içmek için ideal alanlardan biri çünkü çay masanıza çaydanlık ile geliyor. Salıncaklar ise hem uyumak hem de sallanmak için uygun.
İzmit’te Memduhiye Köyü, Acarlar Longozu, Poyrazlar Gölü, Karasu günübirlik gezicilerin en çok tercih ettiği alanlardan ve İstanbul’dan özel aracınız ile sadece 2,5-3 saatte varabiliyorsunuz.
Gölcük, Nüzhetiye Şelalesi

Hayatınızda hiç şelale görmediyseniz çok şey kaçırdınız demektir. İzmit merkeze yaklaşık 19 km mesafede olan yere yarım saatte ulaşılabiliyor. Özellikle yemek konusunda diğer ilçelerden burayı ayıran özelliği kiremit üstünde pişen köfte ve alabalıktır. Deneyimleyebilirsiniz.
Gidilecek ve gezilecek yerler çok ancak size küçük bir önerimiz olacak, yoğun trafiğe takılmamak ve günü iyi değerlendirmek için gitmeden önce planlamanızı yapın ve yola erken çıkın. Ev elbette tahmin edersiniz ki; hafta sonları hafta içlerinden daha kalabalık gezi topluluklarını misafir ediyor.

Yorum Yazın