Dev bir metropol olan İstanbul’da zaman bulup küçük kaçamaklar yaparak biraz rahatlamak zor olsa gerek. Bu nedenle İstanbul’a yakın ve kabalıktan uzak sakin beldelere kısa ziyaretler yapmak hem fiziki hem de ruhsal anlamda tüm yorgunluğu atmaya birebir. Çok yorulmadan ama çok gezerek vakit geçirmeniz mümkün. İşte İstanbul’a yakın kış tatili beldeleri

GÖLYAZI

Bursa’da eski bir Rum köyü olan ve günümüzde ismi Gölyazı olarak bilinen yarımada hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Araçla kolayca varabileceğiniz Gölyazı özellikle kış ve sonbahar aylarında görsel şölen oluşturuyor. Ağlayan Çınar, tarihi kilise ve köy sokakları fotoğraf çekmeyi sevenler için ideal alanlar. Manzaraya karşı gözleme ve çay keyfi yapmayı unutmayın.

EDİRNE

İstanbul ile arasında 230 km bulunan Edirne’ye aracınızla 2 ya da 2 buçuk saate ulaşabilirsiniz. Yazın kalabalık olan Edirne, kışın soğuk olması nedeniyle daha sakindir. Osmanlı’nın başkentlerinden olan Edirne’de başta Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan Selimiye Cami olmak üzere birçok tarihi eserleri görebilirsiniz. Acıkınca ‘“Ne yiyebilirim?’ diye düşünenler için tek cevap: Edirne ciğeri.

TEKİRDAĞ

İstanbul’un yanı başında bulunan Tekirdağ’a sadece köfte yemek için bile gidebilirsiniz. Özel aracınız yoksa otobüsler de sizi Tekirdağ’a ulaştırabilir. Kışın karlar arasında Tekirdağ köftesi yerken Marmara Denizi’ni izleyebilir, sahil kısmında yürüyüş yapabilirsiniz. İstanbul ile arasında 1, 1 buçuk saatlik bir mesafe var.

ESKİŞEHİR

Soğuğu oldukça sert olan Eskişehir, İstanbul’dan ulaşım bakımından 4 buçuk, 5 saat sürse de ulaşımı ve yolu size kaliteli bir seyahat sağlar. Hafta sonu için seçilebilecek iyi bir destinasyon olan Eskişehir’de görülmesi gereken oldukça fazla yer var. Odunpazarı, Kent Park, Modern Cam Müzesi, Atlı Han, Kurşunlu Külliyesi, Porsuk Çayı gezilecek yerlerin başında geliyor. Gittiğinizde çiğ böreği de tatmayı unutmayın.

KARTEPE

Meşhur Kartepe’yi unutmadık! Kocaeli’nin Kartepe ilçesi İstanbul’a en yakın kayak merkezi olarak biliniyor. Özellikle sömestr ve hafta sonları oldukça kalabalık olan Kartepe günübirlik olarak da hafta sonu tatili için seçilebilir. Sabah yola erkenden çıkılarak varılırsa kaliteli ve dolu dolu bir gün geçirilerek akşamına dönülebilir.

SAFRANBOLU

İstanbul’a 407 km uzaklıkta bulunan Safranbolu hafta sonu gidilebilecek bir kaçamak tatili olarak öne çıkıyor. Özellikle kış aylarında kartpostallık görüntüler oluşturan Safranbolu sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Yörük Köyü, Bucak Mencilis Mağarası, Tokatlı Kanyonu ve Kristal Teras’ı bölgeye gittiğinizde mutlaka ziyaret edin. Cam terasın üzerinde metrelerce yüksekten yürümek ayrı bir deneyim olacaktır. 

ÇANAKKALE

Yaz tatili için ideal gibi görünse de hafif geçirilen kış mevsiminde gidilebilecek yerlerden biri olarak dikkat çekiyor. Çanakkale’nin merkezinde bulunan Aynalı Çarşı ve müzeler cumartesi günü açık oluyor. Pazar günü ise Gelibolu yarımadasını gezebilirsiniz. Vaktiniz olursa daha uzun süre şehirde kalarak Çanakkale Savaşı bölgelerini ve Troya’yı ziyaret etmenizi öneririz. 

TRİLYE

İstanbul’dan 2 saat sürecek bir yolculuktan sonra varabilirsiniz. Rum köyü olan Trilye yaz- kış ziyaret edilebilecek bir köy. Fotoğraf çekmeyi sevenler için her bir köşesi farklı bir deneyim sunacaktır. Mudanya, Misi Köyü ve Bursa’nın merkezini de görmenizde yarar var. 

KAZ DAĞLARI

Tertemiz hava almak için İstanbul’dan uzaklaşmak isterseniz tercihinizi Kaz Dağları’ndan yana kullanabilirsiniz. Enfes havası ve kışın güzelliği ile sizi büyüleceğinden eminiz. Zeus Altarı, Tahtakuşlar Köyü, Kazdağları Milli Parkı, Mıhlı Çayı, Hasanboğuldu ve Sütüven Şelalesi görebileceğiniz noktalar. Fotoğraf çekmek için harika kareler yakalayabilirsiniz.

Siz de kış mevsiminin tadını çıkarmak için konaklayacak otel arıyorsanız kış otellerini incelemek için Holimax sizi bekliyor.