Güllaç tatlısı, Osmanlı döneminde sofralarda en çok ön plana çıkan lezzetler arasında bulunuyordu. Saray mutfağının olmazsa olmaz özel lezzetlerinden biri olan Güllaç, dönemin en ünlü tatlılarından biri olmuş durumdaydı. Nişasta ve su ile yapımına başlanan bu tatlının yufkaları ince bir şekilde açılırken bunların kurutulması sağlanıyor. Daha sonrasında ise şeker ve süt ile ıslatılarak sunuma hazır hale getiriliyor.

Geçmişte bu şekilde yapılan güllaç tatlısına zamanla gül suyu da eklenmiştir. Bundan sonraki süreçte ise Güllaç’ın diğer bir adı Tatlı güllü aş adını almıştır. Ramazan ayının aranılan lezzetlerinden biri olan Güllaç’ı ayrıca İstanbul’un en gözde tatlıcılarında yiyebilirsiniz. İşte İstanbul’da güllaç yenilebilecek yerler arasında en çok önerilen mekanlar:

Şekerci Cafer Erol

İstanbul’un en samimi mekanlarından biri olarak ön plana çıkan bu mekan, tatlıların en iyi halinin gözlemlenebileceği adreslerden biridir. Özellikle Güllaç yemek için doğru adreslerden biri olan Şekerci Cafer Erol’un kuruluşu çok eski yıllara dayanıyor. Şirin bir mekan olan bu mekanda, uzunca bir süre hafızalardan silinmeyecek bir tatlı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Üstelik bütçe dostu fiyatları bulunduğundan dolayı konu hakkında herhangi bir sıkıntı yaşamadan şubeyi ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Aileler içinde son derece uygun adreslerden biri olan bu mekan, sesiz sakin bir zaman aralığı vaat ediyor.

Hafız Mustafa

Bu mekan genel olarak şerbetli tatlıları ile ön plana çıkıyor. Ancak Güllacın en iyi haline de yine bu adres üzerinden ulaşabilmek mümkün bir konu haline gelecektir. Ramazan ayında Güllaç sevenler tarafından sıklıkla tercih edilen bu mekanda, bu zamana kadar göremeyeceğiniz tatlar keşfedebilirsiniz.

Özellikle bu tatlının en unutulamayacak halini bu adreste deneyimlemeniz söz konusu bir konu olacaktır. Geleneksel bir tasarıma sahip olan mekan, merkezi bir noktada bulunduğundan dolayı ulaşım açısından herhangi bir sıkıntı çekmezsiniz. Ayrıca zengin sayıda tatlı seçeneği sunduğundan dolayı, tam olarak aradığınız seçeneğe ulaşmanızda zor olmayacaktır.

Saray Muhallebicisi

Sütlü tatlı denildiğinde ilk olarak akla gelen isimlerden biri olan Saray Muhallebicisi, güllaç yemek için en doğru adresler arasında yer alıyor. Ramazan ayına özel olarak bol malzemeli güllaç sunan bu adres, fazla arayışa girmeden beğeneceğiniz güllaca ulaşmanıza neden olacaktır.

Pek çok şubeye sahip olan Saray Muhallebicisinin size en yakın konumunu bularak bu adresi ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Aileler içinde son derece uygun adreslerden biri olarak ön plana çıkan bu adreste, güllacın haricinde ayrıca çok sayıda sütlü ve şerbetli tatlı çeşidine ulaşabilmeniz mümkün bir konu haline gelmiş olacaktır.

Murat Muhallebicisi

Sütlü tatlıları ünlü olan bu mekanın Anadolu Yakası ve Avrupa Yakasında iki farklı şubesi bulunuyor. En iyi güllaç mekanları arasında sayılan bu mekan, bol malzemeli taze güllaçları ile ön plana çıkıyor. Ramazan ayında güllaç yapımına ekstra özen gösterilen bu mekana güllaç almak için büyük bir ilgi gösteren ziyaretçiler bulunuyor. Öte yandan mekanın diğer sütlü tatlı çeşitleri de dillere destan durumda. Özellikle sütlü tatlı satın almak için bir seçenek arayanlara bu adres önerilebilir.

Göreme Muhallebicisi

Farklı şubeleri bulunan bu mekanın size en yakın şubesini bularak burayı Güllaç yemek için ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Üzeri bol malzemeli olarak süslenen bu güllaçlar, özellikle Ramazan ayında sevenleri tarafından büyük bir ilgi alıyor. Fiyatları da uygun olan yerlerden biri olan bu mekanda bu şekilde alışverişi biraz daha kolay bir hale çekebilirsiniz.

Opera Pastanesi

Opera pastanesi, taze ve lezzetli tatlıları yemek için tercih edebileceğiniz mekanlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Pastanede dilerseniz taze çayınızla birlikte tatlınızı yemeyi düşünebilirsiniz, dilerseniz de tatlınızı evinize götürerek sofranızı renklendirmeyi seçebilirsiniz. Güllacı en lezzetli yapan yerlerden biri olarak söz edilen bu pastane, uzun süre boyunca unutamayacağınız bir deneyim yaşamanıza neden olacak. Ramazan ayında dolup taşan bu adreste ayrıca diğer tatlılarında en iyi hallerine rastlamak mümkündür.

Diyar Burma

Diyar Burma’da damak zevkinize hitap edecek güllacı çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz. İsterseniz fıstıklı, isterseniz de cevizli olarak güllaç çeşitleri karşınıza çıkacaktır. Birçok şubeye sahip olan Diyar Burma’nın lezzetlerine size en yakın şubesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Özellikle yöresel tatlıların yanı sıra farklı tatlara ulaşmak içinde deneyebileceğiniz adreslerden biri olmaktadır. Bu sayede tam olarak sizin zevkinize hitap edecek tatlı çeşidini daha basit bir halde bulabilirsiniz.

Karaköy Güllüoğlu

İstanbul’un en ünlü tatlıcıları arasında bulunan Güllüoğlu’nda yapılan güllaçta aynı şekilde dillere destan durumdadır. Kendine hayran bir yapıya sahip olan güllaca olan ilgi Ramazan ayında son derece yoğundur. Bunun yanında tatlı severlerin bir hayli hoşlanacağı bu mekanda zengin sayıda tatlı seçeneğinin bulunması söz konusu bir hale gelmiş olacaktır.

Zeynel Muhallebicisi

İstanbul güllaç mekanları arasında en iyilerden biri olan Zeynel Muhallebicisi 1925’te kurulmuştur. Uzun yılların deneyimine sahip olan bu mekan güllaç yemek için en çok tercih edilen yerlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Ramazan ayına özel olarak üretilen güllaç, bol malzemesi ve tazeliği ile yiyenlerin beğenisini kazanan lezzetlerden biridir.

Bunun yanında güllacın yanında farklı tatlı çeşitleri de sunulurken, özenli bir şekilde hazırlanan tatlılar arasından beğeneceğiniz pek çok seçeneğin olduğunu fark edebilirsiniz. Bu muhallebicinin ayrıca İstanbul ve Ankara’da farklı şubeleri bulunuyor. Ankaralılarında iyi bir güllaç yemesine zemin hazırlayan bu marka, İstanbul’da ise Kadıköy’de şubeye sahiptir.

Bağdat caddesinde bulunan mekan merkezi bir konumda olduğundan dolayı ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı çekmeden mekana ulaşım sağlayabilirsiniz. Özellikle aileler için en uygun mekanlardan biri olarak ön plana çıkmaktadır. Dilerseniz bu adreste güllaç yemeyi düşünebilir, dilerseniz de güllacı satın alarak sofranızda farklı bir lezzet oluşturmayı düşünebilirsiniz.

Emirgan Sütiş

Bu mekanın özelliği yalnızca Ramazan ayında değil, yılın her ayı Güllacın bulunmasıdır. Güllaç müdavimlerin mutlaka incelemesi gereken bu adres leziz güllacı ile güllaç yemek için en doğru adreslerden biri olarak tanımlanıyor. Bunun yanında oldukça iyi bir manzaraya sahip olan mekanda İstanbul’un en güzel noktalarına yeniden şahit olabilirsiniz.

Sakin ve huzurlu bir yapıya sahip olan mekan zaman geçirmek için en uygun adreslerden biri olacaktır. Özellikle kafa dinlemelik bir saat dilimi yaratmak isterseniz tercihinizi bu adresten yana kullanabilir ve İstanbul’un en iyi güllaçlarından birini yeme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Köşkeroğlu

Oldukça tarihi köklere sahip olan Köşkeroğlu, başta Baklava olmak üzere her türlü tatlının en iyi halini deneyimleyebileceğiniz adreslerden biri olarak ön plana çıkıyor. Sütlü ve şerbetli tatlıların hakkını veren bu mekan, uzun zaman boyunca unutamayacağınız tatları bünyesinde bulunduran sayılı yerlerden biridir.

İstanbul’da Karaköy’de bulunan mekan, temiz ve ferah yapısı ile ailecek ziyaret edilebilecek en uygun yerler arasında gösteriliyor. Ayrıca sessiz bir yapıya sahip olduğundan dolayı kafa dinlemek için sıklıkla önerilen mekanlardan biri durumundadır. Merkezi bir konumda bulunduğundan dolayı mekana ulaşım sorunsuz bir şekilde sağlanmış olur. Bu mekanda sadece Ramazan ayında güllacın çıktığını belirtmek gerekir.

Yorum Yazın