Hangi şehri görmeliyim diye düşünüyorsanız İstanbul’u listenizin ilk sırasına koymalısınız. Yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olan İstanbul’u gezip görmek adına geçerli çok sayıda sebebiniz bulunuyor. Her şeyden önce, Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan eşsiz güzellikteki köprülerden geçmek sizin adınıza harika bir deneyim olacaktır. Bunun yanı sıra, İstanbul’a gelmişken Topkapı Sarayı’nı da mutlaka görmelisiniz. İstediğiniz takdirde Boğaziçi’nde harika bir tur yapabilirsiniz. Kapalı Çarşı, Çemberlitaş Hamamı ve daha birçok yeri görmeden İstanbul’dan ayrılmamanız şart!

İstanbul; ziyaretçilerine çok sayıda seçenek sunan bir şehirdir. Örneğin, bu şehirde ücretsiz gezebileceğiniz çok sayıda müze bulunuyor. Siz de İstanbul’a geldiğiniz takdirde ücretsiz müze gezisi yapmayı denemelisiniz. Peki, hangi müzeleri gezmelisiniz? Gelin, bu konuya yakından bakalım!

İstanbul Atatürk Evi Müzesi

Şişli’de bulunan bu yapı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülmüştür. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir zamanlar oturduğu evlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Tarihe meraklı her insanın mutlaka ziyaret etmesi gereken bir müzedir.

İstanbul Atatürk Evi Müzesi sayesinde Atatürk hakkında çok fazla şey öğrenme şansına sahip olabilirsiniz. Çünkü, bu müzede; Atatürk’ün hayatı ile ilgili daha önce görmediğiniz fotoğraflar bulunur. Ayrıca, ona ait kıyafetler de sergilenir. Bunun yanı sıra, Atatürk’ün kullandığı eşyaları yakından görebilirsiniz. Milli Mücadele ile ilgili tablolar da bu müzede kendisine yer bulmuştur. Üç katlı bir müze olmakla beraber her bir katı farklı bir şekilde düzenlenmiştir. 1991 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan bu müzeye canınızın istediği zaman gidebilirsiniz. Girişler ücretsiz olmakla beraber yalnızca Pazar ve Perşembe günleri ziyaretçilerine açık değildir. Son derece merkezi bir konumda yer alır. Hem şahsi araçlarla hem de toplu taşıma ile gidilebilir.

Aşiyan Müzesi

Bir diğer adının Tevfik Fikret Müzesi olduğunu söyleyebiliriz. Türk tarihinin en önemli şairlerinden birisi olan Tevfik Fikret’in eşiyle beraber yaşadığı bir evdir. Beşiktaş Bebek’te yer alır. Tevfik Fikret’in ince zekasını anlamak isteyenlerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir. Bu müzede Tevfik Fikret’in değerli sanat eserlerini ve kişisel eşyalarını görme şansını elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra, gören herkesin hayran kaldığı bir boğaz manzarasına sahiptir.

Aşiyan Müzesi; Türkiye’deki ilk Edebiyat Müzesi oluşuyla da dikkat çeker. Son derece merkezi bir konumda yer alır. Bahçesi de dahil olmak üzere toplam dokuz bölümü mevcuttur. Hem Tevfik Fikret hayranlarının hem de diğer sanatseverlerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken bir müzedir. Bu müzenin bahçesinde oturup harika boğaz manzarasını seyretmek yapılabilecek en güzel eylemlerden birisidir. Ayrıca, Tevfik Fikret dışında Abdülhak Hamit ve Nigar Hanım gibi diğer şairlerin de eserleri bulunur. Bunun yanı sıra, Tevfik Fikret’in yalnızca şair olmadığını görmenizi sağlayacaktır. Çünkü, bünyesinde Fikret’in yapmış olduğu resimler de yer alır.

Türkiye İş Bankası Müzesi

Geçmişe dayalı çok detaylı bir çalışmanın ürünü olan bu müze; 14 Kasım 2007 tarihinden bu yana ziyaretçilerini ağırlar. 1924 yılından bu yana Türkiye’nin her bir köşesinden çok sayıda belge, fotoğraf, obje ve film toplanarak oluşturulmuştur.

Türkiye İş Bankası Müzesi; ücretsiz girişiyle dikkat çeker. Tarihi bir binada ziyaretçilerini ağırlar. İki katlı binanın her bir katına yayılmış koleksiyonu ile beklentileri karşılayan bir yerdir. Bu müze sayesinde siz de Türkiye İş Bankası’nın zengin arşivine yakından tanıklık edebilirsiniz. Bilhassa toplumsal ve iktisadi hayatı anlatan fotoğraflar ile toplumun geçirdiği değişim gözlemlenebilir. Bunun yanı sıra, geçmiş yıllara ait bankacılık araçları da kendisine bu müzede yer bulmuştur. Sonuç olarak, insanların Cumhuriyet ile yaşıt İş Bankası’nın tarihi hakkında fikir edinmesini sağlayan eşsiz bir müzedir. İstanbul Fatih’te bulunur.

İstanbul Demiryolu Müzesi

Tıpkı İş Bankası Müzesi gibi İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan değerli bir müzedir. 2005 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlar. Hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eder. Görüp görebileceğiniz en eğlenceli müzelerden birisidir. Yalnızca Pazar ve Pazartesi günleri açık değildir.

İstanbul Demiryolu Müzesi sayesinde demiryolları tarihi hakkında güzel bilgiler edinilir. Bu müzede bilhassa Rumeli demiryollarına ait çizimlere, orijinal vaziyet planlarına, fotoğraflara ulaşılabilir. Buna ek olarak, TCDD’nin Trakya hattına ait birtakım araç, belge ve fotoğraflara erişmek de mümkündür.

Haldun Taner Müze Evi

Haldun Taner; herkesin bildiği gibi edebiyat ve tiyatro dünyasının en önemli isimlerinin başında gelir. Kadıköy Belediyesi tarafından oluşturulan bu müze evi oldukça değerlidir. Tahmin edebileceğiniz üzere Haldun Taner’in kişisel eşyaları ve eserleri bu müzede sergilenir.

Haldun Taner Müze Evi; farklı özellikleriyle de dikkat çeker. Bünyesinde zaman zaman kültürel etkinliklere de yer verilir. Yalnızca Pazar günü ziyarete uygun değildir. Onun dışında bu müzeyi istediğiniz gün ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, giriş için herhangi bir ücret talep edilmez.

Cumhuriyet Eğitim Müzesi

1998 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan bir müzedir. Cumhuriyet’in 75. yılı kutlamaları çerçevesinde kurulan bu müzede Türk Eğitim Tarihi’nde kullanılan araç ve gereçler sergilenir. Bilhassa Cumhuriyet’in temel ilke ve değerlerinin anlaşılmasına hizmet eder.

Cumhuriyet Eğitim Müzesi; bünyesinde çok sayıda tarihi eşya barındırır. İstanbul’daki tarihi okulların taranmasıyla elde edilen bu eşyaların söz konusu müzede sergilenmesi son derece önemlidir. Mimariye yapıya uygun olarak düzenlenen bu müze; Fatih sınırları içerisinde yer alır.

Siz de farklı lokasyonları keşfetmek istiyorsanız, hemen Holimax’i ziyaret ederek size en uygun oteli seçebilir ve kolayca rezervasyon yaptırabilirsiniz.