Yaz sıcaklardan bunalan ancak uzak bölgelere tatile gidemeyenler içinde, şehirde ulaşılabilecek çok sayıda kaliteli plaj bulunuyor. İstanbul plajları arasında iyi bir seçim yapmanıza neden olacak bu adresler, yoğun bir iş trafiğine iyi bir mola vermek için tercih etmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Milyon Beach Kilyos

2018 yılında kapıları ziyaretçilere açılan bu plaj, yaz aylarının en fazla tercih edilen İstanbul plajları arasında yer almasıyla tanınıyor. Eğlenceli bir mola vermeye neden olacak bu adreste düzenlenen etkinlikler ve konserlerle birlikte keyifli bir dönem geçirilebilir. Öte yandan plajın sahip olduğu tesisler sayesinde de beğenilen noktalardan biri olduğu biliniyor.

Zengin sayıda restoran ve kafe seçenekleri, otopark alanları, duş ve wc, soyunma kabini gibi detaylara sahip olan bu plaj tatil konusunda aradığınız her türlü şeye doğrudan erişmenize neden olacak. Kolay bir şekilde ulaşılabilecek noktalardan biri olduğundan dolayı, ulaşım konusunu kafaya takmanıza gerek kalmadan kısa bir kaçamak için bu adresi tercih edebilirsiniz.

Kilyos Bamboo Beach

İstanbul’dan uzaklaşmaya gerek kalmadan denize girmek isteyenler için ideal bölgelerden biri olan bu plaj Sarıyer’de bulunuyor. Temiz bir denize sahip olan bu plaj, ayrıca zengin sayıdaki restoran seçeneği üzerinden ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor. Deniz fazla derin olmadığından dolayı yüzme bilmeyenler içinde son derece ideal noktalardan biri olarak gösteriliyor.

İstanbul plajları arasında önemli bir yere sahip olan bu plaj, özellikle ailelerin tercih ettiği adreslerden biri durumdadır. Aile boyu ekonomik bir tatile izin verdiğinden dolayı, geniş kitlede ziyaretçinin yöneldiği konulardan biri olmuş durumdadır.

Kilyos Solar Beach Therapy

Sarıyer’de yer alan bu plaj, İstanbul’un en popüler plajları arasında bulunuyor. Derin ve temiz denizi, eğlenceli kumsalları ile denize girmek için en ideal yerlerden biri olan bu plajda aynı zamanda su sporlarının tüm seçenekleri de rahatlıkla yapılabilmektedir. Plajda öte yandan güzellik merkezi, açık yüzme havuzu, sörf kulübü, soyunma kabinleri gibi seçeneklerde bulunur. Plaja girişler ücretli olurken, loca kiralayanların giriş ücreti ödemesine gerek kalmayacaktır.

Zuğa Beach Cafe Kilyos

Sakin ve temiz havası ile dikkatleri üzerine toplayan bu adres, kısa bir kaçamak yapmak isteyenlerin sıklıkla yöneldiği adreslerden biri olarak ön plana çıkıyor. Kendine has bir havaya sahip olan bu plajda özellikle birbirinden lezzetli yemekler bir hayli ünlü bir yapıya sahiptir.

Serinlemek ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak için tercih edebileceğiniz adreslerden biri olan bu plaj bütçe dostu bir tatil planı yapmanıza aracılık yapacak. Ailecek ziyaret etmek için uygun adreslerden biri olan bu plajda beklentilerinize oldukça uygun olan pek çok hizmetin olduğunu fark edebilirsiniz.

Yörükali Plajı

Büyükada’da yer alan bu plaj seçeneği, İstanbulluların gözdesi haline gelmeyi başarmış yerlerden biridir. Ulaşımı son derece kolay olan bu plaj, ayrıca temiz havası ve berrak denizi ile tatile çıkmak için en iyi konumlardan biri olarak gösteriliyor. Ayrıca bu plaja giriş diğer plajlarına nazaran biraz daha uygun olacaktır.

Bu sayede ailenizle birlikte çok daha hesaplı bir tatil yapabilir ve şehrin gürültüsünden bir süre uzaklaşmayı deneyebilirsiniz. Plaj aynı zamanda su sporlarını yapmak için en ideal plajlardan biri olarak sayılmaktadır. Özellikle su sporlarına ilgi duyuyorsanız şimdiden bu adresi incelemeye başlayabilirsiniz.

Baykuş Plajı

Sarıyer’de yer alan bu plaj, son yıllarda popülerliğini arttıran isimlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Denize girmek için ideal noktalardan biri olarak sayılan bu plaj, hareketli bir tatil yapmak isteyenler için daha uygundur. Plaja girişler ücretli olurken, plajda denize girmek için ister kendi şezlong ve şemsiyenizi getirebilir, isterseniz de şezlong ve şemsiye kiralamayı düşünebilirsiniz. Hafta sonları kalabalık bir yapıya sahip olan bu plajın, daha sakin haline rastlamak için hafta içinde burayı ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Derin bir denizi olmadığından dolayı aileler içinde uygun olarak gösterilen sayılı konumdan biri olmaktadır.

Menekşe Plajı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve işletilen bu plaj, Avrupa yakasında yaşayanların sıklıkla tercih ettiği plajlardan biridir. Ulaşımı son derece kolay olduğundan dolayı, iş yoğunluğundan sıkılarak hafta sonuna özel bir kaçamak yapmak isteyenlerin tercih ettiği adreslerden biri olarak biliniyor. Menekşe plajının diğer ön plana çıkan özelliği ise, haftanın belirli günlerinde yalnızca kadınlar için özel olmasıdır.

Hafta sonları halk plajı olarak kullanılabilen bu plaj, haftanın beş günü ise sadece kadınlara özeldir. Özellikle İstanbul’da kadınlara özel bir plaj arayışında bulunanların mutlaka incelemesi gereken kaliteli birkaç seçenekten biri arasındadır. Sarı kumsalları ve temiz denizi ile denize girmek için ideal noktalardan biri olarak ön plana çıkıyor. Girişi ücretsiz olan bu plaja daha hesaplı bir tatil yapmak isteyenler genel olarak ilgi gösteriyor.

Tırmata Beach

İstanbul’da deniz tatili için sıklıkla tercih edilen bu plaj, iş yoğunluğundan sıkılarak kısa bir deniz kaçamağı yapmak için ideal noktalardan biridir. Özellikle ailecek ziyaret edilebilecek daha huzurlu bir plaj arayışınız bulunuyorsa, tercihinizi bu plajdan yana kullanabilirsiniz. Serin ve temiz denizi, sakin plajı ile kafa dinlemek için ideal adreslerden biri olarak gösterilir.

Bu plajda isterseniz şezlong ve şemsiye kiralamayı düşünebilir, isterseniz de bu eşyaları yanınızda getirerek güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Hesaplı bir tatil yapmak isteyenlerin incelemesi gereken bu adres, İstanbul’un merkezi noktalarından biri olduğundan dolayı ziyaretçiler tarafından kolay bir şekilde ulaşılabilir.

Suma Beach

Tatilin hareketli hallerinden biri olan bu plajda gündüz ve gece partiler devam ediyor. Müziğin durmadığı yerlerden biri olan bu mekan, tatilden anladığı eğlence olanların yönelmesi gereken seçeneklerden biridir. Özellikle tatili daha çok kafa dinlemek ve sakin bir zaman aralığı geçirmek için yapıyorsanız, bu plaj sizin için pek uygun olmayabilir.

Gerek hafta içi, gerekse hafta sonlarında oldukça kalabalık bir yapıya sahip olduğundan dolayı, bu konuyu hesaba katarak plajı seçmenizde fayda var. Plaja girişler ücretli olurken, şezlong ve şemsiye gibi eşyaları plajdan kiralamayı düşünebilirsiniz.

Yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlara da pratik bir çözüm sağlayan bu plajda zengin sayıda restoran ve cafe seçeneği bulunuyor. Bu sayede gün boyu aranılana çok daha rahat şartlar altında ulaşılabilir. Her bütçeye özel bir seçeneğin bulunduğu bu adreste seçim yapmak kolay olacaktır.

Uzunya Sarıyer

İstanbul’da nerede denize girilir diye aklında soru işaretleri bulunanların incelemesi gereken adreslerden biri olan Uzunya, yakın bir konumda bulunduğundan dolayı tatilcilerin akın ettiği seçeneklerden biri olmuş durumdadır.

Gönül rahatlığı içinde tercih edebileceğiniz adreslerden biri olan Uzunya, özellikle aileler için çok daha uygundur. Yemek açısından da zengin bir seçenek sunanbu adreste her bütçeye uygun olmak üzere farklı seçeneklere rastlanabilir. Bunun yanında bölgede ahşap evlerde konaklama şansınız da bulunur.

Plajın etrafına konumlandırılmış olan tesisler sayesinde tüm ihtiyaçlarınızı çok kısa bir süre içinde gerçekleştirmeniz mümkün bir hale gelmiş olacaktır. Özellikle aile ile birlikte sakin bir tatil yeri arıyorsanız bu adresi tercih etmeyi düşünebilirsiniz.

Yorum Yazın