İzmir Adnan Menderes Havalimanı; Türkiye’nin en işlek havalimanlarının başında gelmektedir. Her gün binlerce insanın gelip gittiği bu havalimanı; Türkiye’deki havayolu ulaşımının önemli yerleri arasında bulunmaktadır. Bu havalimanı sayesinde İzmir’in dünyaya bağlanması söz konusu olmaktadır.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı; Gaziemir ilçesinde bulunmaktadır. Bu havalimanı bilhassa yoğun iç hat seferleriyle ön plana çıkmaktadır. Türkiye’nin birçok şehrine direkt havayolu ulaşımı bu havalimanı üzerinden gerçekleşmektedir. Buna ek olarak, bu havalimanı üzerinden Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine sayısız sefer düzenlenmektedir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı; İzmir şehir merkezinin yaklaşık 15 km güneyinde bulunmaktadır. Söz konusu havalimanının uçuş kodunun ADB olduğunu belirtmek gerekir. Bu havalimanının işletmesini TAV Havalimanları yapmaktadır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı; birçok özelliğinden dolayı Türkiye’nin en kaliteli ve gelişmiş havalimanları arasında bulunmaktadır. Oldukça modern yolcu terminallerine sahip olmasına ek olarak sosyal olanaklar bakımından da Türkiye’nin en iyi havalimanları arasında yer almaktadır.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na nasıl gidilir diye düşünenlerin önünde birçok alternatif bulunmaktadır. İzmir şehir merkezinden bu havalimanına gitmek isteyenler için sayısız seçenek vardır. HAVAŞ başta olmak üzere ESHOT belediye otobüsü, İZBAN, taksi ve transfer araçları gibi alternatifler bulunmaktadır.

Adnan Menderes havalimanı ulaşımı seçeneklerinin başında İZBAN gelmektedir. İZBAN sayesinde İzmir şehir merkezinden bu havalimanına gitmek mümkün olmaktadır. İZBAN’ın Türkiye’nin en uzun şehir içi banliyö sistemi olduğunu itiraf etmek gerekir. Aliağa’dan başlayan İZBAN hattının İzmir’in güneyindeki Selçuk’a kadar uzanması söz konusu olmaktadır. İZBAN hattı, aynı zamanda Adnan Menderes Havalimanı’ndan da geçmektedir.

İzmir havaalanı ulaşım seçenekleri arasında pratik olmasından dolayı İZBAN ön plana çıkmaktadır. İZBAN; haftanın yedi günü hizmet vermektedir. 05.20 ile 01.23 saatleri arasında 12 dakika aralıklarla geçen İZBAN sayesinde İzmir’in her noktasından İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım mümkün olmaktadır.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na nasıl gidilir diye merak edenlere sunulabilecek bir diğer alternatif ise belediye otobüsleri olarak bilinmektedir. Belediye otobüsleri sayesinde İzmir’in birçok noktasından havalimanına ulaşım mümkün olmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmeti veren otobüs şirketi ESHOT; tam üç farklı güzergahta olmak üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım düzenlemektedir. İzmir havaalanı ulaşım denilince akla ilk gelen seçeneklerden birisi olan belediye otobüsleri sayesinde İzmir’in birçok noktasından sıkıntı çekmeden havaalanına en ucuz şekilde ulaşmak mümkün olmaktadır.

Bu hatlar arasında ilk sırada 200 numaralı Mavişehir- Aktarma- Havalimanı hattı yer almaktadır. Bu hat, haftanın yedi günü olmak üzere mesai saatleri dışında İzmirli vatandaşlara hizmet vermektedir. İkinci hat ise 202 numaralı Cumhuriyet Meydanı- Havalimanı hattı olarak bilinmektedir. Bu otobüs hattı; haftanın yedi günü 24 saat olmak üzere hizmet vermektedir. Üçüncü belediye otobüs hattı ise 204 numaralı Bornova metro- Havalimanı hattı olarak bilinmektedir. Bornova Metro’dan başlayarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na kadar ulaşan bu hattın haftanın yedi günü 24 saat hizmet verdiğinden bahsetmek gerekir.

Adnan Menderes Havalimanı ulaşımı seçenekleri arasında HAVAŞ ön plana çıkmaktadır. HAVAŞ’ın İzmir şehir merkezi başta olmak üzere Mavişehir- Karşıyaka- Alsancak, Çeşme, Manisa, Aydın- Nazilli, ve Kuşadası- Söke’den İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na karşılıklı ulaşım seçenekleri yer almaktadır.

Mavişehir- Karşıyaka- Alsancak hattı üzerinden havalimanına giden HAVAŞ seferleri yol üzerindeki birçok noktadan yolcu almaktadır. HAVAŞ İzmir saatleri; Mavişehir’den gece 03.00’ten başlayarak her saat başı olmak üzere 23.00’e kadar belirlenmiştir. Bunun yanı sıra, Alsancak’tan hareket eden HAVAŞ İzmir saatleri ise 03.30’dan başlayarak bir saat aralıklarla 23.30’a kadar olarak düzenlenmiştir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na nasıl gidilir diye merak edenlerin HAVAŞ İzmir saatleri hakkında yeterli bilgiye sahip olması şarttır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Alsancak- Karşıyaka yönüne 08.40’tan başlayarak birer saat aralıklarla 01.40’a kadar seferler düzenlenmektedir. Son sefer ise 03.30’ta gerçekleşmektedir. Tüm seferlerin haftanın yedi günü tekrarlandığını belirtmek gerekir.

HAVAŞ’ın Çeşme Otogar’dan hareket eden otobüs seferinin Çeşme Otogar’dan kalkış saatleri; 02.00’den başlayarak ikişer saat aralıklarla 20.00’ye kadar uzanmaktadır. Havalimanından Çeşme Otogar’a giden HAVAŞ seferleri ise yine haftanın yedi günü olmak üzere 00.30, 03.30, 08.30, 10.30, 12.30, 14.30, 16.30, 18.30, 20.30, 22.30 saatlerinde düzenlenmektedir.

HAVAŞ İzmir saatleri; yukarıdaki bilgilerle sınırlı değildir. Nazilli- Aydın- Havalimanı seferi bulunmaktadır. Bu seferlerin Nazilli Otogar’dan kalkış saatleri; 00.00’dan başlayarak ikişer saat aralıklarla 22.00’ye kadar uzanmaktadır. Aydın Otogar’dan ise 01.00’den başlayarak ikişer saat aralıklarla 23.00’e kadar düzenlenmektedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Aydın- Nazilli Otogar yönüne giden HAVAŞ seferleri ise 01.30’dan başlayarak 03.30, 09.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00, 23.00 saatlerine kadar düzenlenmektedir.

HAVAŞ İzmir saatleri; Söke- Kuşadası- Havalimanı güzergahı için de düzenlenmiştir. Söke Otogar’dan haftanın yedi günü hizmet veren otobüslerin kalkış saatleri 02.15’ten başlayarak 04.15, 06.15, 07.45, 09.45, 11.15, 12.45, 14.15, 15.45, 17.15, 18.45, 20.15 ve 21.45’e kadar uzanmaktadır. Kuşadası Otogar’dan ise gece 03.00’ten başlayarak 22.30’a kadar değişen kalkış saatlerinde seferler düzenlenmektedir.

HAVAŞ İzmir saatleri; Manisa- havalimanı için de düzenlenmektedir. Manisa Otogar’dan HAVAŞ otobüslerinin kalkış saatleri; 03.00’ten başlayarak ikişer saat aralıklarla 23.00’e kadar uzanmaktadır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Manisa Otogar yönüne giden HAVAŞ seferleri ise 01.30’dan başlayarak 23.00’e kadar uzanan kalkış saatlerine sahiptir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na Alternatif Ulaşım Seçenekleri

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na nasıl gidilir diye düşünenlerin önünde farklı alternatifler bulunmaktadır. İzmir havaalanı ulaşım seçenekleri arasında özel araçla ulaşım seçeneği oldukça rahat ve keyifli olmaktadır. Adnan Menderes Havalimanı; İzmir şehir merkezine yaklaşık 15 km uzaklıktadır.

Şehir merkezinden havalimanına gitmek isteyenlerin güzergahı; Konak Yeşildere’den başlayarak Gaziemir Akçay Caddesi’ne kadar uzanmaktadır. Buradan rahatlıkla havalimanına ulaşmak mümkündür. Özel araçla havalimanına gitmek isteyenler, trafik yoğunluğunun olmadığı saatlerde 30 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirler. İş çıkış saatlerinde ise söz konusu süre bir saate dayanmaktadır.

Adnan Menderes Havalimanı ulaşımı için alternatif seçeneklerden birisi; taksiyle ulaşım olarak bilinmektedir. İzmir’de taksiye binmenin İstanbul’a kıyasla çok daha kolay ve rahat olduğunu belirtmek gerekir. Bu bağlamda, Konak’tan havalimanına gitmek isteyenlerin ödeyeceği ortalama ücret 67 TL olarak belirlenmiştir. Karşıyaka’dan havalimanına gitmek isteyenlerin ise 110 TL gibi bir ücret ödeyeceğini belirtmek gerekir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na nasıl gidilir diye düşünenlerin önündeki bir diğer alternatif ise İzmir Otogar’dan Adnan Menderes Havalimanı’na gidiş olarak belirlenmiştir. İzmir otogarı ile havalimanı arasında 26km mesafe bulunmaktadır. İzmir Otogarı’ndan haftanın yedi günü 24 saat çalışan ESHOT otobüsü sayesinde havalimanına ulaşım mümkün olmaktadır.

Bu yöntem dışında, İzmir Otogar’ından havalimanına gitmek isteyenler için bir diğer alternatif ise Halkapınar İZBAN istasyonuna otobüs veya dolmuşla ulaşmak, hemen ardından bu istasyondan İZBAN treniyle havalimanına gitmektir.

Tüm bunlara ek olarak, İzmir havaalanı ulaşım seçenekleri arasında güzergahı müsait olanlar için yolcu ve araba vapuru seferleri uygun olmaktadır. Son olarak, araç kiralama yöntemiyle de havalimanı ulaşım sorununu çözmek mümkündür.

Yorum Yazın