Mahmut Dağı ve Nif Dağı arasında adeta bir saklı cennet olan Nazarköy, İzmir’in Kemalpaşa ilçe sınırlarındadır. Günübirlik gezilerle beraber doğa aktiviteleri için oldukça zengin kaynaklara sahiptir. Nazarköy son dönemlerde İzmir’in yeni outdoor aktivite merkezi olarak isimlendiriliyor. 

Her geçen gün köyün yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşanmaktadır. Bu popülaritesi ile beraber köy halkı artık köy sokaklarına nazar boncuğu aksesuarları bulunan dükkanlar açmaya başladı. İzmir dağcılık kulüpleri tarafından yıllardır düzenlenen doğa yürüyüş etkinlikleri Nazarköy Kanyonu’na kadar uzanır. 

Nazar boncuğu Türk kültüründe ayrı bir öneme sahiptir. Nazar boncuğunun farklı çeşitlerine Nazarköy’den ulaşabilirsiniz. 

Nazarköy gezi rehberi kapsamında köy merkezinde yer alan boncuk dükkanlarını keşfedebilir, köy kahvaltısı yapabilir, doğa yürüyüşleri ve kamp yapmak mümkündür. 

Nazarköy’de Neler Yapılır?

Köyün ana sokaklarında kısa bir gezinti sonrasında dere kenarındaki kahvaltı ve piknik alanlarına erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca Nazarköy’de yer alan üretim atölyelerini bizzat yerinde keşfetmeye hazır mısınız? Nazar boncuğu üreticilerin birçoğu Nazarköy’de yer alır. Boncuk ocakları keşfi ile harika bir deneyim elde edebilirsiniz. 

Bu bölgeyi gezinti esnasında ulaşımı kolay bir noktada olmadığı için konum bilgisinden destek alabilirsiniz. Ayrıca gezi rehberi oluşturmanız sizlere yeni keşifleriniz için kolaylık sağlayacaktır. 

Sürprizlerle dolu bir bölge olan Nazarköy ayrıcalıkları sadece bunlarla sınırlı değil elbette. Trekking ve doğa yürüyüşlerinin de yer aldığı bu bölgede sizlere eşlik eden pek çok dere bulunur. Dere boyunca ilerlediğiniz zaman derin kanyonlara erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca yine bu bölgelerde kamp tutkunlarına özel kamp alanı da yer alır. 

Mevsimine göre salep keyfi ya da dönüş yolunda gözleme gibi lezzetleri de deneyimleyebilirsiniz. Bu bölge çok eski zamanlardan bu yana insanlara huzur veren bir hissi sahiplenmiş durumdadır. Yeşil ve dağlık alan arasındaki bu ortam huzur dolu tatilcilerin uğrak noktası olmuştur. 

Nazarköy’de Nerede Kalınır?

Nazarköy İzmir’de yer alan bir bölge olduğu için konaklama seçenekleri oldukça geniştir. Eğer sizler de şehir merkezine yakın bir konaklama tercihinde iseniz şehir içi otel fırsatları seçeneklerini inceleyebilirsiniz. 

Nazarköy’de yer alan butik otel ya da apart seçenekleri ise yemyeşil doğa içerisinde rengarenk boncuklarla süslü asırlık ağaçların arasında yer alır. Mozaik süslemelerle donatılan bembeyaz otellerde konaklama imkanına sahipsiniz. 

İnişli ve çıkışlı Arnavut kaldırımlarının yer aldığı oldukça şirin bir köy olan bu bölge, tertemiz havası ile ziyaretçilerini bekliyor. 

Çam kokan Nazarköy sokaklarında kısa bir gezinti yaparken kafe, atölye ve pek çok dükkanı görebilirsiniz. Ayrıca çarşı merkezinde Hitit kabartması rölyefiyle beraber Nazar Ağacı ziyaretçilerini karşılamaktadır. 

Bölgede yer alan restoranlarda alabalık, köfte ve kahvaltı gibi menüleri deneyebilirsiniz. Dere kenarında bulunan masalarda oturarak yemeğinizi yerken derenin serinliğini hissedebilir ve çınar ağaçlarının gölgesinde lezzet algınıza yön veren lezzetleri deneyebilirsiniz. 

Nazarköy çevresinde gezilecek yerler listesini hazırlayacak olursak eğer Hitit Kabartması Anıtı, Kımız At Çiftliği, Ümran Baradan Güzel Sanatlar Müzesi, Mahmut Dağı Trekking Parkuru ve Kemalpaşa Park Orman ve Mesire Alanı’nı ekleyebiliriz.

Nazarköy ve Cam Ocakları

Özünde bir Yörük köyü olan Nazarköy, kiraz ve zeytin yetiştiriciliğinden cam ocaklarının kurulmasıyla beraber boncuk üretimi ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Zaman boyunca cam ocaklarının ve cam atölyesi sayısının artması köye olan ilginin de aynı oranda artmasını sağlamıştır.
Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, cam ocaklarının sergilediği boncuk üretim süreci ile özverili sanatçıların sanatlarına şahitlik ediyor. El emeği olan bu ürünlerin her biri adeta bir sanat eseri diyebiliriz.

Holimax’te yer alan otel fırsatlarından faydalanarak sizler de bu küçük Ege köyünde güzel bir gün geçirebilir, geçimini sağlayabilmek için cam ocaklarında çalışan sanatçıların özverili emeklerine küçük de olsa bir katkıda bulunabilirsiniz.