İzmir, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan noktalardan biridir. Zengin sayıda plaj seçeneği sunan İzmir, hem ucuz hem de kaliteli bir tatil yapma imkanı sunuyor. İşte bu adreste en çok beğenilen ve mutlaka görülmesi tavsiye edilen İzmir plajları:

Akvaryum Plajı

İzmir ilinin mavi bayraklı plajlarından biri olarak ön plana çıkan Akvaryum Plajı, muhteşem sahili ve mavi suları ile bölgenin en güzel yerlerinden biridir. Denize girmek için en uygun bölgelerden biri olarak sayılan bu plaj, özellikle hafta sonları oldukça kalabalıktır. Bu nedenlerle hafta içinde bu plajı ziyaret etmeniz sakin bir tatil yapmanız için daha uygun olabilir.

Plajda dileyenler şezlong ve şemsiye kiralayabilirken, dileyenlerde kendilerine ait olan şezlong ve şemsiyeleri getirerek plajın keyfini çıkarabilirler. Kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilen bu plaj, aklınızda ulaşım konusunda herhangi bir soru işareti taşımanızın da önüne geçmiş olacaktır.

Burayı günübirlik ziyaret etmeyi düşünebilir veya plajın etrafında konumlandırılmış olan tesislerde bir süreliğine burada tatil yapmayı tercih edebilirsiniz. Hesaplı bir tatil planı sunduğundan dolayı, bütçe konusunda herhangi bir zorluk yaşamadan tatilinizi sona erdirme imkanı yakalayabilirsiniz.

Melengeç Plajı

Soğuk bir denize sahip olan bu plaj, özellikle soğuk suya sahip olan bir denizde yüzmek isteyenler için ideal olacaktır. Soğuk suyu pek sevmiyorsanız bu plajdan mümkün olduğu kadar uzak durmanız mümkün olacaktır. Temiz bir denize sahip olan bu plajın denizi hafif dalgalıdır. Kumsalı taşlık olurken, taşlı bir kumsalı tercih etmek isteyenler için daha uygundur.

Sakin plaj arayanlar için ideal bölgelerden biri olan Melengeç plajı, gerek hafta içi gerekse hafta sonlarında bu sakinliğini korumayı başarıyor. Özellikle tatilden aradığınız daha çok sakinlikse ve biraz kafa dinlemeyi planlıyorsanız, Demircili köyünde bulunan bu plajı tercih edebilirsiniz.

Dalyan Kocakarı plajı

İzmir’de denize girilecek yerler arasında ön plana çıkan bu plaj, tertemiz yapısı ve sakin havasıyla yediden yetmişe herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor. Genç kesim kadar, ailelerinde tercih ettiği bu adres denize girmek için en uygun adreslerden biri olarak sayılıyor. Bütçe dostu bir tatil planı yapmanıza neden olan bu adres, ayrıca bu özelliği ile geniş bir kesim tarafından uzun zamandır tercih ediliyor.

Burada dileyenler plajda sunulan şezlong ve şemsiyeleri kiralayabilirken, dileyenlerde kendilerine ait olan şezlong ve şemsiyeyi kullanabilirler. Plajın etrafında yer alan pek çok tesiste tatilcilerin ihtiyaçlarına kısa süre içinde çözüm bulmasına yardımcı olmaktadır. Çok sayıda restoran ve kafe, duş alma noktaları vs. gibi detaylara sahip olan bu adrese günü birlik gelebilir veya plajın etrafında bulunan konaklama yerlerinden birini tercih ederek tatili uzatabilirsiniz.

Mavi Plaj

Günübirlik kaçamak yapmak isteyenlerin ziyaret ettiği bu adres yoğunluklu olarak gençlerin ilgi gösterdiği yerlerden biri olup çıkmıştır. Ulaşım konusunda kolay bir yerde bulunduğundan dolayı, kısa bir deniz kaçamağı yapmak isteyenlerin tercihi bu noktadan yana oluyor. Hareketli bir yapıya sahip olduğundan dolayı, tatilden anladığı sakinlik olarak mümkün olduğu kadar uzak durması doğru olacaktır.

Tertemiz bir denize sahip olan bu plaj, hareketli tesisleri ile birlikte daha eğlenceli bir tatil yapmak isteyenler için ideal durumdadır. İzmir sahilleri arasında iddialı bir yere sahip olan bu adreste kısa bir tatil molası vermeyi düşünebilirsiniz. Hesaplı tarafı ve tertemiz denizi ile kısa bir mola vermenin en doğru hallerinden biri olarak ön plana çıkacaktır. Bu özelliklere ek olarak tercihini hareketli bir tatilden yana kullanmak isteyenler içinde doğru seçimdir.

Bodrum Koyu

Mavi bayraklı İzmir plajlarından biri olan bu koy, doyasıya yüzmek isteyenler için ideal yerlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Su sporları içinde eşsiz adreslerden biri olan bu koy, oldukça beğeneceğiniz bir zaman aralığı yaşamanıza neden olacak. Öte yandan plajda yer alan yeterli sayıdaki tesisler sayesinde tatil boyunca her türlü ihtiyacınızı sorunsuz bir şekilde giderebilirsiniz.

Bunun yanında zengin sayıda bir mutfağı bulunan plajda her bütçeye uygun olmak üzere bir seçeneğin bulunması söz konusu bir hale gelmiş olacaktır. Aileler için uygun yerlerden biri olarak ön plana çıkan bu adres, sakin yapısı ve kafa dinlemek için uygun bir yer olması dolayısıyla sıklıkla tercih ediliyor.

Dolungaz Koyu

Yerli yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olarak ön plana çıkan bu adres, özellikle sakin bir tatil planı yapmak isteyenler için ideal bir yapıya sahiptir. Turistik tesislere sahip olmadığından dolayı bu plaja ulaşım sağlamadan önce gerekli eşyaları da yanınızda bulundurmanızda fayda var. Özellikle yeterli yiyecek ve içecek alımı yaparak sorun çekmeden tatilinizi sonlandırma fırsatı elde edebilirsiniz. Yani her açıdan tatilciler için bir hayli avantajlı noktalar arasında yer alır.

Fame Beach

Bölgenin en popüler plajlarından biri olarak ön plana çıkan bu plaj, temiz denizi ve sakin havası ile ziyaretçilerin beğenisini kazanan sayılı yerlerden biridir. Yaz aylarında aşırı kalabalık olan bu bölge, hafta içi hafta sonuna nazaran biraz daha sakin oluyor. Bademlinin en popüler yerlerinden biri olmayı başarmış bu plaj, sayısız aktivite seçeneği ile tatilde eğlence bekleyenlerin beğeneceği adreslerden biri olacaktır.

Öte yandan tesis konusunda zengin sayıda seçeneğin bulunacağı bu adreste, bu açıdan herhangi bir sıkıntı çekmeden tatili sonlandırabilirsiniz. Dilerseniz buraya günübirlik gelmeyi düşünebilir, dilerseniz de plaj çevresinde konumlanan pansiyonlarda tatili uzatabilirsiniz. Her açıdan yerli ve yabancı turistlerin beğeneceği detaylarla dolu olan bu adres oldukça hoş bir zaman aralığı geçirmenize yardımcı olacaktır.

Killik Koyu

İzmir’de deniz tatili için tercih edebileceğiniz noktalardan biri olan Killik Koyu, tercihini sakin bir plajdan yana yapmak isteyenler için idealdir. Genel olarak az sayıda ziyaretçinin tercih ettiği bu adreste kafa dinlemelik bir zaman dilimi geçirebilirsiniz. Berrak ve temiz bir denize sahip olan bu adres, hafta içinde biraz daha sakin olmaktadır. Denizden çıkan kili de maske yapmak için son derece uygundur.

Plajın etrafına konumlandırılmış olan tesislerde tatile dair ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bunun yanında plajın yanında bulunan konaklama seçenekleri de, burada birkaç gün kalmayı düşünenler için ideal olacaktır. Bunun yanında kamp yapmak içinde önerilen konumlar arasında bulunuyor.

Yeni Foça Halk Plajı

Bölgenin mavi bayraklı plajlarından biri olan Yeni Foça Halk Plajı, denize girmek için önerilen yerlerden biri olarak gösteriliyor. Tatil anlayışı genel olarak eğlenceden yana olan kişilerin incelemesi gereken bu adreste, tatile dair hemen her türlü şeye doğrudan erişim sağlayabilirsiniz.

Üstelik tatil konusunda hesaplı bir adres olduğundan dolayı çoğunluklu olarak ailelerin tercih ettiği yerlerden biri haline gelmiş durumdadır. Burayı ziyaret edecek olanlar dilerlerse kendi şezlong ve şemsiyelerini ettirebildikleri gibi, dilerlerse de burada şezlong ve şemsiye kiralayarak denizin keyfini çıkarmayı düşünebilirler.

İzmir’in etkileyici manzarasının açık bir şekilde görüldüğü bu adres, oldukça hoş bir zaman dilimi geçirmek için tercih edebileceğiniz konumlardan biri olacaktır. Bu sayede uzunca bir süre anlatılacak anıları peşinizde bırakma fırsatı elde edebilirsiniz.

Yorum Yazın