Kadıköy gezilmeden İstanbul’un mozaik kültürünü anlamak imkânsızdır. Size sunulan Turist rotalarının dışına çıkmaya ve Asya’nın kalbini keşfetmeye hazır mısınız? Kadıköy gezilecek yerler listemize başlayalım;
Şimdi bir gemiye binin ve İstanbul’un simgesi gemide yolculuk yaparken boğazın havasını ciğerlerinize çekin. İşte şimdi İstanbul kanınızda akmaya başlıyor. Eski adı ile Khalkedon yeni adı ile Kadıköy sizleri bekliyor. Modern şehrin içine dağılmış tarihi mekânları gözden kaçırmamak için dikkat kesilin.
Hala yeşil bir yaka olan Asya’nın inci Kadıköy pazarlarından kafelerine sizlere farklı bir deneyimin kapılarını açar. Kadıköy pazarı tüm İstanbul’da ünlüdür. Birçok farklı ilçeden yüzlerce insan sadece bu pazardan alışveriş yapmak için gelir. Bu pazarda her şey var. Evet, doğru duydunuz, teker teker saymaya gerek yok. Her şey var, aradığınızı burada bulacaksınız, hatta aramadığınızı da…
Eğer kitapseverseniz; Akmar Pasajını ziyaret ederek aradığınız her tarz kitaba ulaşabilirsiniz.

Kadıköy ve Sanat

Kadıköy günümüzde sanatçıların buluşma noktası haline gelmiştir. Her ne kadar eskiden İstiklal Caddesi bu işlevi görse de günümüzde artık her şey değişmiştir. Sanatın kalbi Kadıköy’de atıyor.
ArtHere’de bir kafeden daha fazlasıdır. Ziyaret ettiğinizde farkı sizlerde görebileceksiniz. Suriyeli bir fotoğrafçı tarafından kurulan galeri, stüdyo ve topluluk merkezi olarak hizmet vermeye devam ediyor.
Bu mekânın önemi; ayda bir kez yapılan film, müzikal, atölye vb. dir.

Kadıköy ve Meşhur Antikacılar Sokağı

Tellalzade Sokak, Kadıköy Pazarının yakınında, antika mobilyalarla dolu bir sokaktır. Antika dergiler, plaklar, cam eşyalar, mücevherler hangisini seçeceğinizi bilemez duruma gelebilirsiniz. Tarihin kokusu tezgâhlardan genzinize dolacaktır. Birkaç saat boyunca zaman geçirebileceğiniz inanılmaz bir pazardır.

Haydarpaşa Garı

Yıllar boyunca insanları taşıyan ve sevdiklerine kavuşmalarına vesilen olan Haydarpaşa Garı şimdilerde inanılmaz tarihi dokusu ile çağımızın ünlü sanatçılarını zaman zaman dinletiler vb. sanat konuları ile ilgili bir araya getiriyor. Gemi ile geçerken göreceğiniz görkemli Haydarpaşa Garı’nı ziyaret etmeyi ve tarihe tanıklık etmeyi atlamayın.

Çay Milli İçeceğimiz Ve Moda’da Çay Keyfi Başkadır

Meşhur moda iskelesini mutlaka duymuşsunuzdur. Bu iskeleyi diğerlerinden ayıran nokta nedir? Kadıköy gezilecek yerler listesinde yer almasının sebebi oldukça açıktır. Huzur vere manzarasıdır. Üstelik hangi mevsim olduğu önemli değil, Moda İskelesi sizi rahatlatır.
Elbette sonrasında Moda Çay Bahçesinde bir çay hepinize iyi gelecektir. Marmara denizinin mavisinde kaybolurken tavşan kanı çayınızı yudumlayabilirsiniz. Üstelik ağaçların serinleten gölgesinde farklı bir şehirde olduğunuzu zannedebilirsiniz.

Fenerbahçe Parkı

İster koşmak için ister piknik için ziyaret edebileceğiniz Fenerbahçe Parkı şehrin akciğerlerinden biridir.

Süreyya Operası

Bina mimarisi ile göz dolduran opera binasında dünyaca ünlü eserler icra edilmektedir.

Osmanağa Camii

Küçük ve şirin bir cami; mimarisi size huzur verecek; sahip olan cami ziyaret edilmeye değerdir.

Boğa Heykeli

1860’lı yıllarda Fransız heykeltıraş Isidore Bonheur tarafından tasarlandı. Ve ülkemize geldikten sonra 1970’lerin başında, heykel Avrupa yakasından Asya’ya taşındı ve Kadıköy Belediyesi önüne yerleştirildi. Ve 1990 yılından beri şuan bulunduğu yerde sergilenerek Kadıköy’ün simgelerinden biri olmuştur.

Selimiye Kışlası ve Florence Nightgale Müzesi

Müze seviyorsanız mutlaka tarihe tanıklık etmiş bu mekânları ziyaret etmenizi öneririz.

Bağdat Caddesi

Lüks mağazaları ve gece hayatı ile birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Asya yakasının İstiklal Caddesi diyebiliriz.

İstanbul Oyuncak Müzesi

1700 yıllardan beri günümüze gelen oyuncakların sergilendiği müzeyi şair ve düşünür Sunay Akın kurmuştur.
Kadıköy’de oldukça kolay bir konumda bulunan müzeyi ziyaret etmeden bu yakadan ayrılmayın. Sizi eğlendirecek çocukluğunuza götürecek ve düşünmeye zorlayacaktır.

Yorum Yazın