Bu yazımız, ilk defa kamp deneyimi yaşayacaklar ve kamp çadırının nasıl kurulduğunu öğrenmek isteyenler için! Kamp çadırı kurmak zor gibi gözükse de gerekli adımları takip ettiğinizde oldukça keyifli bir hal alıyor. Bu yazımızda; kamp çadırı nasıl kurulur, çadır kurulacak alan nasıl seçilir konularına cevap bulacağız!

Kamp tatili yapmanın, doğayı doyasıya keşfetmenin, ateş başında edilen sohbetlerin keyfi bir başka oluyor. Sizde kamp tatili yapmayı planlıyor ama kamp çadırının kurulumu hakkında aklınızda soru işaretleri varsa, sizi kamp çadırının nasıl kurulduğunu anlattığımız bu yazımıza alalım!

 

Kamp Çadırı Kurulacak Doğru Alanı Seçme

  • İlk olarak, kamp yapmak istediğiniz alanda kamp yapılmasına izin verilip verilmediğini araştırın. Alanının özel mülk olmamasına dikkat edin ve kamp yasalarına uyduğunuzdan emin olun. Daha sonra çadırınızın büyüklüğüne göre bir alan seçmeniz gerekir.
  • Çadırınızı kuracağınız alanının taşlık olmamasına ve düz bir zemin olmasına dikkat edin. Düz bir zemin olmaması halinde kamp ekipmanlarınız zarar görebilir, olumsuz hava şartlarından etkilenebilirsiniz. Çadırınızı kuracağınız zeminde çalıları, dikenli otları mutlaka temizleyin. Aksi halde bunlar çadırınızı yırtabilir.

kamp

  • Kamp çadırınızı kuracak alanı seçerken; güneşin doğuş yönüne ve rüzgârın esiş yönüne dikkat edin. Çadırınızı rüzgar almayan bir yöne doğru kurmanız rüzgarın esme şiddetini azaltacaktır. Ayrıca güneşin doğuş yönünü de belirlemeniz gerekir, çünkü sabah güneşi direkt çadırınıza vurursa kaliteli bir uyku uyuyamaz, terli bir şekilde uyanırsınız. Bu durum keyfinizi kaçırabilir.
  • Seçmiş olduğunuz alanda, kamp ekipmanlarınızı doğru bir şekilde yerleştirebileceğinizden emin olun.  Çadırınızı, tuvalet ve yemek pişirme alanlarından uzak bir yere konumlandırın.

Kamp Çadırı Nasıl Kurulur?

kamp cadiri kurulumu 1

  • Kamp çadırınızı kurmadan önce yere bir zemin matı veya muşamba serin. Zemin matı veya muşamba, çadırınızın yıpranmasını, aşınmasını önler ve daha uzun süreli bir kullanım sağlar. Ayrıca çadırınızı kurmadan önce yere zemin matı sermek, yağmur yağması durumunda sizi nemden ve soğuktan korur.
  • Çadırın tüm parçalarını bir araya toplayın. Çadırınızı zemin matınızın veya muşambanızın üzerine yerleştirin ve çadırınızın konumunu, alt tarafı havaya bakacak şekilde ayarlayın.
  • Sonraki adımda, çadırınızın köşelerini birbirine bağlayın. Bu bağlama şekli çadırınızın tipine göre değişmektedir. Bu köşeler, halatla veya benzeri bir malzemeyle bağlanabilir.
  • Kamp çadırlarının çoğunda birbirini kesen iki çadır direği bulunmaktadır. Direkleri açarak uygun yerlere yerleştirin ve çadırınızı zemin üzerine yayarak gerekli olan eşleşmeyi yapın.
  • Gerekli olan doğru eşleşmeyi yaptıktan sonra çadırınızın üzerinde yazan talimatları okuyun ve köşelerin nasıl birleştirilmesi gerektiğini anlayın. Her çadırın köşelerinin birleştirme şekli birbirinden farklıdır.
  • Zemin matı üzerindeki çadırınız kare şeklini aldıysa metal kazıkları köşelerde bulunan zeminlerin alt kısmına yerleştirip sağlamlaştırın. Bu işlemi, çekiç veya büyük bir taş yardımıyla yapabilirsiniz.
  • Son adım olarak, çadırınızın yağmurluğu bulunuyorsa yağmurluğunuzu yerleştirin ve kampın tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz! İyi eğlenceler ☺

Yorum Yazın