Doğaseverler için kamp tatillerinin vazgeçilmez. Doğayla baş başa vakit geçirmek, şehir hayatının karmaşasından ve monotonluğundan bir süre de olsa ayrılmak için kamp tatili harika bir seçenek. Üstelik kamp ateşinin üzerinde demlenmiş çayın tadını ve kamp ateşinin çevresinde edilen sohbetlerin keyfi de bir başka! Dört duvar arasında yapılan tatillerden çok daha farklı bir atmosfere ve enerjiye sahip olan kamp tatili ; macera arayışında olanlar için de harika bir deneyim. Siz de ruhunuzu resetlemek istiyorsanız kamp tatili yapmayı düşünebilirsiniz.

Kamp tatilinde, aldığınız her nefeste tazelenme imkanı bulacak, doğayı iliklerinize kadar hissedecek, kuşların cıvıltısı eşliğinde keşfe çıkabilme imkanına sahip olacaksınız.

Bu yazımızda minimum malzeme ile maksimum konfor yaşayacağınız bir kamp tatili için çantanızda bulunması gerekenleri sizler için toparladık.

kamp tatili 2

Kamp İçin Gerekli Malzemeler

İlk olarak olmazsa olmazımız tabii ki bir kamp çadırı. Kamp çadırını seçerken;

  • Kumaşının şiddetli yağmura ve rüzgara karşı dayanıklı olmasına,
  • Kurulumunun kolay olmasına,
  • Çadırın boyutuna,
  • Uyku ve kişi kapasitesi

gibi faktörlere dikkat edilmesi gerekir. Doğru bir kamp çadırının yanında, zeminle olan temasınızı keserek rahatlığınızı sağlayacak bir mat veya kampet almanız gerekir. Bu doğrultuda matın kalınlığı önemlidir. Yoga matları, ince olduğundan yerle olan temasınızı yeteri kadar kesmeyecektir. Kamp için önerilen matların kalınlığı genellikle 1 cm kadardır. Konforlu bir uyku için de şişme kamp yatağı veya uyku tulumları tercih edebilirsiniz.  Yastık ve battaniye de rahatlığınız açısından önemli ihtiyaçlar arasındadır.

 

Akşamları havanın kararlamasıyla birlikte bir aydınlatmaya ihtiyacınız olacak ve bu bağlamda yanınıza mutlaka bir fener ve kafa lambası almanız gerekir.

Gelelim mutfak ve beslenme için gerekli olan malzemelere… Mutlaka yanınıza bıçak, çatal ve kaşık almalısınız. Pişirme seti de ihtiyacınız olan bir diğer malzemelerden. Bunun içerisinde su ısıtmaya yarayacak bir kap, tava ve tencere bulunmalıdır.

Minik bir kutu içerisine; yaptığınız yemekleri lezzetlendirmenizi sağlayacak yağ, tuz ve baharatlarınızı koyabilirsiniz. Aynı zamanda suyunuzu koyabileceğiniz bir matara da kamp için yanınızda bulundurmanız gereken olmazsa olmazlardan. Mataranızı, plastik tercih etmemenizde fayda var. Çünkü; su, uzun süre mataranın içinde kalacağından koku oluşturabilir. Bu yüzden çelik mataralar daha işlevsel olacaktır. Tabak ve bardak almayı da unutmayın!

Temizlik için; bulaşık deterjanı, peçete, kağıt havlu, ıslak mendil ve sünger alabilirsiniz. Kişisel bakımınız için; diş fırçanızı, yüz yıkama jelinizi ve çok fazla güneşe maruz kalacağınız için güneş kreminizi de almayı unutmayın!

Gece, soğuk olabileceğinden dolayı yanınıza mutlaka yağmurluk, uzun kollu tişört veya sweatshirt almalısınız. Ek olarak katlanabilir sandalye ve masa da konforunuzu sağlayacak malzemeler arasında!

Şimdi sizler içinde bu saydıklarımızı liste halinde sıralıyoruz;

kamp tatili 3

Konforlu Bir Kamp İçin Olmazsa Olmaz Malzemeler:

  • Çadır
  • Mat, uyku tulumu veya kamp yatağı
  • Yastık ve battaniye
  • Fener ve kafa lambası
  • Matara veya termos
  • Bıçak veya çakı
  • Kalın giysiler
  • Hijyen için gerekli malzemeler
  • Çakmak, kibrit veya herhangi bir tutuşturucu.

Minik not: Sevgili kamp ve doğa severler; kamp alanından ayrılırken lütfen etraftaki çöpleri toplamayı unutmayın!