Nevşehir’in önemli turistik yerlerinden biri olan Kapadokya, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor. Her açıdan kendine hayran bırakan Kapadokya, balon gezileri sayesinde daha yakından keşfedebileceğiniz bir nokta olurken, her açıdan dolu dolu bir tatil programı yapmanıza imkan tanıyor. Gezip görenlerin yeniden gelmek istediği bir yer olan Kapadokya, ayrıca tarihe düşkün olanlarında beğendiği konumlardan biridir. Anadolu’ya yakışan şekilde tarihini korumayı başarmış olan bu adreste, geçmişten günümüze gelenekler yaşatılmaya devam ediliyor.

Doğa ve tarih ile iç içe bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir yapıya sahip olan bu adres, kısa bir kaçamak yapmanın en iyi hallerinden biri olacaktır. Burada bir süre kalarak Kapadokya’yı daha yakından keşfetmek isteyenler için mağara oteller doğru bir seçim olabilir. Kapadokya mağara otellerde konaklama için harekete geçenlere en iyi oteller şu şekilde sıralanıyor:

Fresco Cave Suites Mansions

Kapadokya’da en çok tercih edilen mağara otellerden biri olan bu otel, kaliteli hizmet ve görselliğiyle ziyaretçilerin beğenisini kazanan sayılı noktalardan biridir. Her açıdan keyifli bir tatile başlamanıza neden olan bu adres bölgenin ruhunu en iyi şekilde keşfetmenize imkan tanıyor. Eşsiz tasarımı ve sahip olduğu manzara ile beğenileri kazanan bu adreste, güneşin batışını da en güzel şekilde izleyebilirsiniz.

Mağara odalarının eşsiz tasarımı sayesinde burada kalma imkanı oldukça hoşunuza gidebilir. Isıtma konusunda da aklınıza herhangi bir endişe getirmeden ziyaret edebileceğiniz bu otel, aynı zamanda bütçe dostu bir yapıya sahip olduğundan dolayı turistler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Sakin bir yapıya sahip olan bu otelde ailenizle birlikte huzurlu bir zaman aralığı geçirebilir ve Kapadokya tatilini daha beğeneceğiniz bir hale çekebilirsiniz.

Cappadocia Estates Hotel

Ürgüp’ün merkezine 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan bu hotel, huzur ve sakinlik arayanların yöneldiği seçeneklerden biri olmuş durumdadır. Güler yüzlü personeli ve sunmuş olduğu kaliteli hizmetle beğenileri toplayan bu adres, Kapadokya gezinizi biraz daha kaliteli bir hale getirmenize neden olabilir. Eşsiz bir mimari yapıya sahip olan bu hotel, ayrıca zengin sayıda lezzete sahip olan mutfağı ile de misafirlerin beğenisini toplayan konumlardan biri olmayı başarmıştır.

Burada sevdiklerinizle birlikte sakin bir tatil yapma fırsatı elde edebilir ve Kapadokya tatilinizde aradığınız her şeyi çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz. Konaklama fiyatları ise odaya bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Magic Cave House

Davutlu mahallesinde bulunan bu hotel, tarihi yapısıyla dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Çarpıcı bir tasarıma sahip olan bu hotel, Kapadokya’nın otantik havasını daha yakından solumak isteyenler için ideal seçeneklerden biri olmuş durumdadır. Uygun bir tatil yapmanıza neden olacak bu otel, aynı zamanda zengin mutfağıyla da beğeninizi alacak seçeneklerden biri olacaktır. Bu otel bunların yanı sıra serpme kahvaltısı ve bölgede ünlü yapan kahvesiyle de beğenileri toplayan bir adrestir.

Burada eşsiz manzarası eşliğinde ailenizle birlikte kahvaltı yapma fırsatı elde edebilir ve Kapadokya ruhunu en iyi şekilde yansıtan otelde oldukça hoş bir zaman aralığı geçirebilirsiniz. Fiyatlarda yine odanın büyüklüğüne ve konumuna göre değişkenlik gösterecektir.

Aren Cave Hotel

Roma kalesine 2 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunan bu otel, Kapadokya’nın en ünlü mağara otellerinden biri olma özelliği taşıyor. Kapadokya’nın en keyifli haline tanık olacağınız bu adreste sevdiklerinizle birlikte bütçe dostu bir tatil yapma fırsatı elde edebilirsiniz. 9 adet odası bulunan bu eski otel, özellikle gece zamanlarında görsellik açısından büyüleyici yerlerden biri olmaktadır.

Merkezi bir yerde bulunduğundan dolayı otele ulaşım kolay bir şekilde yapılabilir. Öte yandan bölgede geziye çıkmak isteyenlerde bu otel sayesinde gezilecek yerlere çok daha kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirler. Her yere yürüme mesafesinde bulunan otel, merkezi bir otel arayışında olanlar için ideal seçeneklerden biri olarak ön plana çıkacaktır.

Mağara Otelleri Fiyatları

En ünlü mağara otelleri bu şekilde sıralanırken, Kapadokya’yı ziyaret edecek olanlar mağara otelleri fiyatları hakkında meraklı durumdadır. Bu otellerin genel olarak geceliği kişi başı 200 TL’den başlıyor. Otelin lükslüğüne ve odanın yapısına bağlı olarak fiyatlarda artış yaşanıyor. Eğer Kapadokya’da kalmak için Fresco Cave Suites Mansions oteli tercih ederseniz, bir gecelik konaklama için 270 lirayı gözden çıkarmanız gerekir.

Sadece oda kahvaltı sunan bu otel, bazı aylarda daha yüksek ücretlere sahip olabilir. Tercihini Cappadocia House Hotelden yana kullananlar ise gecelik olarak, 350 lirayı gözden çıkarmalıdır. Yine odanın manzarası ve odanın büyüklüğüne göre bu fiyatta bir artış söz konusu olabilir. Aren Cave Hotel’de kişilik gece başı 200 liraya kalınabilirken, Magic Cave House’da gecelik olarak 300 lirayı gözden çıkarmanız gerekecektir.

Genel olarak mağara otelleri fiyatları bu şekilde sıralanırken, sadece odayı kiralamanız biraz daha uygun bir fiyat üzerinden tatil yapmanıza neden olabilir. Hotellerin çoğu oda kahvaltı üzerinden hizmet vermekte olup, dileyenler sadece oda kiralamayı tercih edebilirler. Bunun yanında daha bütçe dostu olan konaklama seçenekleri de bu adreste karşınıza çıkacaktır. Özellikle kalabalık aileler için bu seçeneklerin mağara otellerine nazaran biraz daha uygun bir seçenek olduğunu belirtmek doğru olacaktır.

Mağara otellere ulaşım da yine özel araç veya minibüs üzerinden kolay bir şekilde sağlanabilmektedir. Çoğunluğu merkezi yerlerde bulunan bu oteller, aynı zamanda her yere yürüyüş mesafesinde bulunduğundan dolayı çevreyi daha kolay turlamanıza olanak sağlar.

Kapadokya’ya Nasıl Gidilir?

Kapadokya’ya havayolu veya karayolu üzerinden rahat bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Havayolu üzerinden ulaşmak isteyen kişiler, bazı tatil dönemleri için erken rezervasyon yaptırırsa çok daha hesaplı bir şekilde buraya ulaşım sağlayabilir. Karşılaştırmalı uçak bileti almanıza olanak sağlayan siteler üzerinden son derece hızlı bir şekilde hesaplı bir uçak bileti alma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Buraya Nevşehir veya Kayseri havayolları üzerinden erişebilmeniz söz konusu olacaktır. Yaz aylarında THY tarafından bu bölgelere her gün uçuş seferleri düzenlenir. Aynı zamanda diğer hava yollarını tercih ederekte, bu bölgeye yine aynı şekilde sefer bulabilirsiniz. İstanbul’dan uçakla Kapadokya’ya gidiş süresi ise 1 saat 25 dakika olmaktadır. Nevşehir Havalimanın bölgeye olan uzaklığı ise 30 km kadardır.

THY’nin özel servisleri üzerinden Kapadokya’ya geçiş yapmayı düşünebilirsiniz. Özel araçla buraya gitmek isteyenler için İstanbul ile Kapadokya arasının 730 km olduğunu belirtmek gerekiyor. Ankara’ya 295 km uzaklıkta bulunan Kapadokya, İzmir’e ise 770 km uzaklıkta bulunur. Özellikle keyifli bir gezi planı yapmak ve bölgeyi en iyi şekilde keşfederek buraya ulaşmak isterseniz araba ile buraya gelmek doğru bir karar olabilir.

Mola verdiğiniz sırada geçtiğiniz yerlerin ünlü lezzetlerinden tatma fırsatı elde edebilir ve doyasıya fotoğraf çekme imkanı yakalayabilirsiniz. Kışında sorunsuz bir şekilde buraya ulaşım imkanı oluşacaktır. Özellikle kışın bölgeye gelmek isteyenler ulaşım konusunu hiçbir şekilde sorun etmeden Kapadokya gezisine çıkmak için harekete geçebilirler.

Yorum Yazın