Karaköy, İstanbul’un en gözde yerlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Özellikle mekân konusunda çok fazla seçeneğe sahip olan bu ilçe, eğlenceli sokakları ile hoş bir zaman aralığı geçirmenize olanak sağlayacak noktalar arasında bulunuyor. Birbirinden şık restoranlara, eğlenceli kafelere sahip olan Karaköy, mutlaka ziyaret edilmesi gereken çok sayıda mekana sahip durumdadır.

İşte Karaköy gezinizi daha zengin bir hale çekmek için mutlaka ziyaret etmeniz gereken o mekanlar:

Karaköy Lokantası

Gündüzleri restoran olarak, akşam saatlerinde ise meyhane olarak kullanılan bu lokanta, 2000’li yılların başından itibaren bölgenin en çok sevilen ve tercih edilen lokantalarından biri olarak gösteriliyor. Daha çok bölgenin sakininin öğle yemekleri için tercih ettiği bu lokanta, sahip olduğu zengin sayıdaki yemek seçeneği, sakinliği ve temizliği ile sıklıkla tercih edilen adreslerden biri olmuş durumdadır.

Karaköy mekanları arasında en popülerlerden biri olan bu lokanta, gece 12’ye kadar açık durumdadır. Özellikle sevdiklerinizle birlikte hoş bir zaman aralığı geçirmek isterseniz yemek yemek için bu adresi tercih edebilir ve unutulmaz dakikaları peşinizde bırakma şansını elde edebilirsiniz. Kalabalık bir yapıya sahip olduğundan dolayı buraya rezervasyon yaptırarak gitmeniz daha doğru olacaktır.

Fosil

Karaköy’ün en sevilen popüler mekanlarından biri olarak ön plana çıkan bu adres, son derece kısa bir süre içinde yoğun bir ziyaretçi kitlesine ulaşmış durumdadır. Gece saatlerinde oldukça kalabalık bu adres sabahın 4’üne kadar eğlenceye ara vermiyor. Özellikle kendine has kokteyllere sahip olan bu adreste, ayrıca Cuma akşamları DJ performanslarını dinlemekte mümkün bir hale gelebilir. Haftanın iş yorgunluğundan kurtulmak için ideal yerlerden biri olan Fosil, Kemeraltı Caddesinde bulunuyor.

Dem

İstanbul’un en ünlü çay kafelerinden biri olan Dem, özellikle çok sayıda açılan kahveciler arasından sıyrılan bir yapıya sahip durumdadır. Karaköy’de bir hayli ünlü olan dem, birbirinden ünlü lezzetleri ile birlikte oldukça benzersiz bir yapıdadır. Kahvaltı yapmak için ideal adreslerden biri olan Dem, akşam saat 8’e kadar açık durumdadır. Açık büfe kahvaltısı, zengin çay çeşitleri ve kendine has menüsü ile dikkatleri üzerine toplayan bu adres, sevdiklerinizle birlikte hoş birkaç saat geçirmenize neden olabilir.

Unter

Retro tarzın izlerinin fazlasıyla görülebileceği bu cafe, Karaköy’ün en otantik yerlerinden biridir. Kendine özgü tasarımı ve özel menüsü ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran bu adres, Karaköy’de farklı tatları deneyimlemek isteyenler için ideal adreslerden biri olarak ön plana çıkıyor.

Burada kalabalık bir arkadaş grubunuzla birlikte kutlama yapmayı düşünebilir veya zengin menüsü eşliğinde yemeğinizi burada yapmak için gerekli planı oluşturabilirsiniz. Mekanda ayrıca birbirinden ünlü DJ’ler de sürekli olarak sahne almaya devam ediyor. Günün yorgunluğunu atmak ve oldukça hoş bir zaman dilimi geçirmek için bu nedenle tercihinizi bu cafeden yana kullanabilirsiniz.

Peninsula Teras

Göz alıcı bir manzara eşliğinde yemek yemek isteyenler için ideal adreslerden biri olarak ön plana çıkan bu adres, her açıdan yemekten memnun kalmak isteyenler için uygun bir tercih olacaktır. Terasın hemen karşısından tarihi yarımada yer alırken Haliç’İn en güzel hallerini yine buradan izlemeye koyulabilirsiniz. Bunun yanında zengin menüsü eşliğinde her açıdan doğru bir seçim yaptığınıza ikna olmanıza neden olacaktır. Kalabalık bir yapıya sahip olduğundan dolayı özellikle akşam yemekleri için rezervasyon almakta fayda vardır. Karaköy’ün en iyi mekanları arasında sayılan Peninsula Teras, uzun zaman boyunca unutamayacağınız bir akşam geçirmenize aracı olabilir.

Wom

İç tasarımıyla Karaköy’ün dikkat çekici mekanlarından biri olmayı başarmış olan Wom, sevdiklerinizle birlikte günün yoruculuğunu atmak için tercih edebileceğiniz en iyi adreslerden biridir. Şık tasarımına ayrıca zengin menüsü de eklenince yemek yemek için en uygun adreslerden biri olup çıkıyor. Burada birbirinden lezzetli salataların tadına bakmayı düşünebilir, açık büfe kahvaltı eşliğinde arkadaşlarınızla buluşabilirsiniz.

Akşam yemeği konusunda da pek çok seçenek sunan bu adreste bazı lezzetlerin diğerlerine nazaran daha ünlü bir yapıya sahip oluğunu belirtmek gerekiyor. Özellikle Sirloin Steak, Confit Somon gibi seçenekler buraya kadar gidenlerin mutlaka denemesi gereken seçenekler arasında yer alır. Bunun yanında mekanın ünlü kahvelerinden deneyebilir ve yemeği sonlandırmayı düşünebilirsiniz.

Ferah feza

Adına yakışır bir tasarıma sahip olan bu mekân, şık tasarımı ve sahip olduğu eşsiz tasarımı ile emsallerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Denize sıfır olarak konumlanan mekân İstanbul’un güzelliklerinin en iyi açıdan görülmesine imkan tanıyor. Burada denize oldukça yakın bir şekilde yemek yeme fırsatı yakalayabilir, Galata kulesi manzarası eşliğinde hoş bir zaman aralığı geçirebilirsiniz. Özellikle kutlama yapmak içinde en uygun mekanlardan biri olarak sayılmaktadır. Bu mekânın en ünlü lezzetleri arasında ise köz patlıcan, bonfile, mücver gibi lezzetler yer alıyor. Karaköy restoranları arasında önemli bir yere sahip olan bu restoranı ziyaret etmeden önce rezervasyon yapmanız gerekir.

Mums

Kahvaltı yapmak için önerilen mekanlardan biri olan Mums, zengin sayıda kahvaltı seçeneği, açık büfesi ile dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Hafta sonundaki brunchları ve lezzetli sandviçleri ile birlikte oldukça iddialı adreslerden biri olmayı başarmış durumdadır. Çalışanlarının hepsinin güler yüzlü ve sıcak kanlı olması da bu mekanı bir adım öne taşımayı başarıyor. Özellikle huzurlu bir hafta sonu planı oluşturmak isterseniz tercihinizi bu mekandan yana yapmayı düşünmeniz doğru bir karar vermenize neden olabilir. Kalabalıktan uzak ve sakin bir zaman dilimi yaşamak için ideal olacaktır.

Komodor

Karaköy’de nereye gitmeli sorusuna en çok verilen cevaplardan biride bu restoran olmaktadır. Özellikle pizzasıyla bir hayli ünlü olan bu restoran, bugüne kadar tatmadığınız bir pizza yemenize neden olacaktır. Birbirinden lezzetli pizzaları ile bir hayli ünlü bir yere sahip olan bu pizzacıda aradığınız pizzayı çok kısa bir süre içinde bulabilirsiniz. İçki ruhsatı bulunmayan restoranda menüdeki zengin içecek arasından karar verebilirsiniz. Özellikle menüdeki çok sayıda sağlıklı seçeneğe sahip olduğundan dolayı bu tarz bir arayışta olanların tercihi haline gelmiştir.

Lokanta Maya

Karaköy lokantaları arasında en popülerlerden biri olan Lokanta Maya, açıldığı ilk günden bu yana bölgenin en çok tercih edilenlerinden biri haline gelmiştir. Ünlülerinde uğrak noktalarından biri olan bu restoranda her daim bir ünlüye rastlamanız mümkündür. Lüks bir seçim yapmanıza neden olacak bu adresin fiyatları biraz yüksek olsa da, lezzet açısından tam olarak beklediğinizi sunacaktır. Mekanın özellikle balık köftesi, levreği ve kum midyesi bir hayli meşhurdur.

Ops

Karaköy kafeleri arasında yer alan Ops, kahvaltısı ile ünlü yerlerden biridir. Bütçe dostu ve lezzetli kahvaltı seçenekleri sunduğundan dolayı bölge halkının sıklıkla tercih ettiği isimlerden biridir. Özellikle sevdiklerinizle birlikte sakin bir kahvaltı yapmayı düşünürseniz tercihinizi bu adresten yana kullanabilirsiniz. Mekan yediden yetmişe herkesin tercih ettiği adreslerden biri haline gelmiş durumdadır. Öğrenciler olduğu kadar, emekli kesiminde sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden biridir. Arnavut kahvaltısı önerilen bu mekan örgü peyniri, kesikli biberi ve kuru eti ile birlikte beğenileri toplayan sayılı adreslerden biri olmuş durumdadır.

Yorum Yazın