Türkiye’de kış turizmi denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Kartalkaya, son yıllarda bölgeye yapılan yatırımlarla birlikte eğlenceli bir kaçamak yapabileceğiniz rotalar arasında yer alıyor. Kış aylarında karla kaplanan etkileyici şehir Bolu’nun Seben ilçesine bağlı olan Kartalkaya, şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzaklaşmak için harika bir alternatif. Yetişkinler için olduğu kadar çocuklar için de eğlenceli bir kaçamak olacak Kartalkaya’ya gitmeyi düşünüyorsanız sizin için derlediğimiz bu gezi rehberine göz atmadan yola çıkmamanızı tavsiye ederiz.

kartalkayada kayak merkezlerini deneyimleyin

Kartalkaya’da Kayak Merkezlerini Deneyimleyin

Büyük ağaçlarla çevrili, beyaz örtülerle süslenmiş ormanların arasından kayarak kış güneşine biraz daha yakınlaşmak herkesi heyecanlandırır. Bol adrenalin salgılayacağınız, oldukça eğlenceli bir aktivite olan kayak, renkli bir kaçamak yapmayı düşünenler için harika bir tatil konsepti olacaktır. Eğer siz de iş hayatınızdan biraz olsun uzaklaşmak veya çocuklarınızla eğlenceli anılar biriktirmeyi diliyorsanız oldukça merkezi bir konumda olan Kartalkaya’yı listenizin ilk sırasına ekleyebilirsiniz.

Kış sporları için oldukça uygun bir zemin ve iklime sahip olan Kartalkaya, İstanbul ve Ankara’ya yalnızca birkaç saat uzaklıkta. Kara yoluyla ulaşım sağlayabileceğiniz bu eşsiz bölge, kış aylarında büründüğü beyazlarla oldukça etkileyici bir seyir keyfi sunuyor. Kartalkaya’yı özel yapan güzelliklerden biri olan kayak, bu bölgeyi ziyaret eden turistlerin heyecanla katıldığı aktivitelerin başında geliyor.

Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden biri olmayı başaran Kartalkaya hem lokasyonu hem de zeminiyle bu spor için ideal bir profil çiziyor. Dilerseniz hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz dilerseniz de çocuğunuza eğlenceli bir sömestr tatili yaşatabileceğiniz Kartalkaya’yı bahar ve yaz aylarında da ziyaret edebilirsiniz. Bölgenin kendine has iklimi sebebiyle her daim kayak imkanı bulabileceğiniz Kartalkaya’da her anınız bir manzara resmine bakıyormuşsunuz gibi geçecek.

Birçok farklı kayak pisti bulunan Kartalkaya’da oldukça lüks otellerde konaklama şansı bulabilirsiniz. Son yıllarda bölgeye gelen turist sayısının artmasıyla birlikte inşa edilen Kartalkaya otelleri arasından hem beklentilerinizi karşılayacak hem de bütçenize uyacak bir alternatif bulabilirsiniz. Farklı seviyelere uygun kayak pistlerine sahip olan Kartalkaya’da muhteşem çam ormanları arasından geçerek benzersiz bir kayak deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kayak pistlerinin etrafında bulunan tesislerde ateş başında içeceklerinizi yudumlayabilir, benzersiz dağ manzarasını seyrederken köfte ekmek yiyebilir ve böylece hem eğlenceli hem de dinamik bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

kartalkayanin dogal guzellikleriyle tatilinizi tamamlayin

Kartalkaya’nın Doğal Güzellikleriyle Tatilinizi Tamamlayın

Kartalkaya çoğu insan tarafından yalnızca kayak pistleriyle bilinse de aslında oldukça farklı doğal güzellikler barındıran bir bölge. Bolu’nun benzersiz aurasının bir parçası olan bu kent, yakınlarında ziyaret edebileceğiniz birçok doğal güzellikle karşınıza çıkacak. Bu güzelliklerin başında gelen Yedigöller, Kartalkaya ziyaretinizi unutulmaz anılarla dolduracak bir atmosfere sahip. Yedi ayrı gölden oluşan bu bölgede kamp ve trekking yapma şansı da sunuluyor.

Kartalkaya’ya gitmişken kır çiçeklerinin en güzel halini görebileceğiniz bir diğer rota ise Sarıalan Yaylası. Kuş sesleri eşliğinde doğayla iç içe vakit geçirebileceğiniz bu yayla, bölgenin en değerli alanlarından biri. Kartalkaya yolu üzerinde bulunan bu yayla, özellikle bahar aylarında yeşil ve sarının en güzel tonlarına göz kırpan bir manzara sunuyor. Bölgede hayvancılık yapılan nadir alanlardan biri olan Sarıalan Yaylası’nı Bolu ziyaretinize eklediğiniz için asla pişman olmayacaksınız.

Bu bölgeyi keşfetmeye karar verdiyseniz, Kartalkaya yakınlarında konumlanan bir diğer doğa harikası olan Sülüklügöl’e de vakit ayırmanızı öneririz. Mudurnu sınırları içinde kalan bu göl, doğanın gerçek bir mucizesi. Tektonik hareketler sonucunda oluştuğu düşünülen bu köy, kaynağını Davlumbaz Yaylası’na bağlı olan Hongurdak deresinden alıyor. Bir tabiat parkı olarak ziyarete açılan Sülüklügöl’de bu bölgenin ne kadar eşsiz bir doğaya sahip olduğunu yine ve yeniden anlayacaksınız.

Bolu’nun en popüler bölgelerinden biri olan Kartalkaya’da eğlenceli bir tatil deneyimi yaşamak için hemen Holimax’i keşfedebilir ve otel rezervasyonunuzu şimdiden yapabilirsiniz.

 

Yorum Yazın