Çanakkale ve Balıkesir illeri arasında çok geniş bir alana yayılan Kaz Dağları, bol oksijenli havası, yemyeşil doğası, benzersiz köyleri, milli parkı, doğal güzellikleri ve köy kahvaltıları ile ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Biga yarımadasının en yüksek dağı olan Kaz Dağları’nda gezilecek yerler arasında her mevsim ziyaret edebileceğiniz pek çok doğal alan bulunur.   

kaz dagi milli parki

Kaz Dağı Milli Parkı

Kaz Dağı Milli Parkı, Balıkesir’in Edremit bölgesinde yer alır. Balıkesir’e 95 km, Edremit’e 7 km uzaklıkta yer alır. 1993 yılında milli park olarak ilan edilen bölge koruma altına alınır. 

Adını Kaz Dağı’ndan alan milli park doğal güzellikleriyle dikkat çeker. Yemyeşil bitki örtüsü, bodur ağaçlarıyla çevrili tarihi ve doğal güzelliklerin iç içe görüldüğü bu tertemiz milli park yerli ve yabancı binlerce turistin ilgisini çekmektedir. 

800’den fazla bitki çeşidinin yer aldığı Kaz Dağı Milli Park’ta kamp alanları, yürüyüş parkurları, şelaleler yer alır. Kaz Dağı’nın en yüksek tepesi bu milli park içerisinde bulunur. 

Balikesir Hasan Boguldu Goleti

Hasanboğuldu Göleti ve Sütüven Şelalesi

Kaz Dağları’nın doğal güzelliklerinden biri olan Sütüven Şelalesi, Edremit’e bağlı Zeytinli mevkiinde yer alır. Kaz Dağları’nın eteklerinde 17 metre yükseklikten aşağı akan suyu Hasanboğuldu Göleti’ni oluşturur. 

Sütüven Şelalesi’nin biraz ilerisinde bulunan Hasanboğuldu Göleti’nin etrafında Roma Dönemi’nden kalma su kemerleri sütunları bulunur. Eşsiz bir manzaraya ve buz gibi serin sulara sahip şelalenin çevresinde restoran, cafe, piknik ve dinlenme alanları yer alır. 

daridere tabiat parki

Darıdere Tabiat Parkı

Kaz Dağları’nın güney yamaçlarında yer alan Darıdere Tabiat Parkı, Edremit’in Doyran köyünde konumlanır.  Yürüyüş ve kamp yapmayı sevenler için ideal bir alandır. 

Yeşil ve mavi tonlarının iç içe olduğu bol oksijenli tabiat parkında karaca, çakal, sincap, yaban domuzu, atmaca ve şahin gibi pek çok türde hayvan bulunur. Parkın içerisinde kamp ve yürüyüş alanları dışında karavan alanları, yeme ve içme ihtiyaçlarını karşılayabilecek restoran ve cafeler, piknik ve gölet alanları, voleybol, futbol ve basketbol sahaları yer alır. 

bas degirmen

Mıhlı Çayı ve Başdeğirmen Köprüsü

Mıhlı Çayı, Çanakkale’ye bağlı Ayvacık ilçesinin Küçükkuyu mevkiinde yer alır. Akçay’a 25 km, Altınoluk’a 5 km uzaklıkta bulunan Mıhlı Çayı, kocaman çam ağaçlarıyla çevrili eşsiz bir doğa harikasıdır. 

Mıhlı Çayı’ndan iç kısımlara doğru gidildikçe Roma döneminden inşa edilen meşhur Başdeğirmen Köprüsü’ne ulaşılır. Başdeğirmen mevkiinde yer alan bu tarihi köprü günümüze kadar bozulmadan ulaşmayı başarır. Günümüzde doğa ve trekking severlerin uğrak noktası olan bu bölge çam, çınar, zeytin, defne, tesbih, incir, ayva, armut, kekik ve böğürtlen ağaçları ile çevrilidir. 

sahindere kanyonu

Şahindere Kanyonu 

Şahindere Kanyonu, Edremit’e bağlı Altınoluk mevkiinde yer alır. Kaz Dağları’nın eşsiz doğasına sahip bol bol yürüyüş yapmaya uygun, birbirinden farklı hayvan, bitki ve ağaç türlerinin bulunduğu doğa harikası bir yerdir. 

İki girişi bulunan kanyonun biri piknik alanı, diğer Kaz Dağı Milli Parkı’dır. Kanyonun bir kısmı milli park içerisinde yer aldığından dolayı koruma altındadır. Kanyon buz gibi bir suya sahiptir ve yaz aylarında gidilmesi önerilir. Bölgede ayrıca trekking noktaları, piknik ve kamp alanları yer alır. 

kaz daglari otelleri

Denize Sıfır Otellerde Konaklama

Kaz Dağları’na yakın konumda yer alan Çanakkale ve Balıkesir bölgelerinde denize sıfır kaz dağları otellerini tercih edebilirsiniz. Birbirinden güzel lokasyonlarda konuklarına konforlu tatil olanakları sunan Ayvacık ve Edremit otelleri arasından aradığınız özelliklere uygun denize sıfır otel seçiminizi Holimax üzerinden yapabilirsiniz. Kaz Dağları’nın doğal güzelliklerine yakından şahit olabilir, çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz

 

Yorum Yazın