Bol oksijenli havası, yemyeşil doğası, tarihi dokusu ve eşsiz doğal güzellikleri ile Kazdağları, birbirinden güzel köylere ev sahipliği yapar. Çanakkale ve Balıkesir illeri arasında çok geniş bir alana yayılan Kaz Dağları, Biga Yarımadası’nın en yüksek dağı olarak yer alır. 

Her mevsim ziyaret edebileceğiniz, konaklama yapabileceğiniz Kazdağları köyleri, tarihi, mimarisi, taş evleri, zeytin ağaçları, köy kahvaltıları ve doğası ile yerli, yabancı turistlerin ilgisini çeker. Tertemiz havasını içinize çekeceğiniz, huzur dolu sokaklarında gezeceğiniz Kazdağları’nın en güzel köylerini birlikte inceleyelim.

yesilyurt koyu

Yeşilyurt Köyü

Birbirinden güzel butik otellerin yer aldığı Yeşilyurt köyü, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu mevkiinde yer alır. Geçmişte Rum ve Türk nüfusun bir arada yaşadığı 700 yılı aşkın tarihe sahip Yeşilyurt köyü, bölgenin en güzel köyleri arasında bulunur. 

Kafa dinlemek için ideal bir yer olan yemyeşil ormanlarla kaplı köy taş evleri, sokakları, yemyeşil doğası, butik otelleri, tertemiz havası ve enfes manzaraları ile dikkat çeker. Yeşilyurt köyünde çok sayıda restoran, aile işletmesi kafeler ve deniz manzaralı oteller yer alır. Muhteşem mimarili taş evleri,  begonvilli sokakları, sevimli dükkanları ile  huzurlu bir ambiyansa sahiptir. 

adatepe koyu

Adatepe Köyü 

Eski bir Rum köyü olan Adatepe köyü, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu bölgesinde yer alır. Edremit Körfezi’ni izleyen bir tepe üzerine kurulu olan Adatepe köyü, doğal sit alanı içerisinde bulunur. 

Adatepe köyü, göz dolduran mimariye sahip tarihi taş evleri, arnavut kaldırımlı sokakları, tertemiz, yemyeşil doğası, tarihi dokusu ve otelleri ile Kazdağları’nın popüler yerleri arasında bulunur. Asırlık çınar ağaçları ve zeytin ağaçları arasında dingin bir yer olarak dikkat çeker. Yerli, yabancı turistlerin ziyaret ettiği köy, sakin ve huzur dolu bir atmosfere sahiptir. Köy içerisinde konumlanan Zeytinyağı Müzesi görülmesi gereken yerler arasında bulunur. 

Tahtakuşlar Köyü

Kaz Dağları’nda bir Şaman köyü olan Tahtakuşlar köyü, Balıkesir’in Edremit ilçesinde yer alan Güre Mahallesi’ne bağlıdır. İlçe merkezine 18 km uzaklıkta bulunur. 

Şaman inancı ve geleneklerini yaşatmaya devam eden bir köy olarak yer alır. Şaman kültürünü yakından görme ortamı sunan Tahtakuşlar Etnografya Müzesi ile popüler hale gelmiştir. Ülkemizde kurulan ilk özel müze olan Tahtakuşlar Etnografya Müzesi’nde Orta Asya’dan günümüze ulaşan Tahtacı Türkmenlerinin kültür mirası, çeşitli hediyeler ve dünyanın en büyük deniz etobur kaplumbağası sergilenir. Köyü ziyaret ederken güzel bir köy kahvaltısı yapmanızı ve meşhur Anıt Ağacını görmenizi tavsiye ederiz. 

camlibel koyu

Çamlıbel Köyü

Çamlıbel köyü, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlıdır. İlçe merkezine 25 km uzaklıkta bulunur. Edremit Körfezi’nin muhteşem manzarasına bakan köy şehrin gürültüsünden uzaklaşıp kafa dinlemek için ideal bir yerdir. 

Zeytin ağaçları ile çevrili bu köy eşsiz doğasıyla göz doldurur. Çamlıbel köyünde yer alan evler diğer köylerde yer alan evlerden farklı olarak tahta baraka şeklinde inşa edilmiştir. Bu özelliğinden dolayı köyün eski adı Tahtaköy olarak bilinir. Yerli, yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Çamlıbel köyünde usta oyuncu Tuncel Kurtiz’in mezarı yer alır. 

mehmetalan koyu

Mehmetalan Köyü

Kazdağları’nın en eski köyleri arasında bulunan Mehmetalan köyü, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlıdır. Kazdağları’nın iç kısımlarında dere kenarına kurulu olan köy, kamp yapmak ve doğa ile iç içe olmak için ideal bir yerdir. 

Çok sayıda kamp alanının bulunduğu köy içerisinde yeme-içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği tesisler yer alır. İrili ufaklı gölleri ve şelalesi ile huzur dolu bir atmosfere sahip Mehmetalan köyü içerisinde butik oteller de bulunur. 

Kazdağları’nın doğa harikası köylerini yakından keşfetmek ve çevre bölgelerde konaklama yapmak için Holimax sitesinde yer alan Kazdağları otellerini değerlendirebilirsiniz. Erken rezervasyon seçenekleri ve avantajlı kampanyalarla tatilinizi uyguna getirebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın