Akdeniz’in en özel lokasyonlarından biri olan Kemer, gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir bölgedir. Yeşilliğin ve deniz havasının bir araya geldiği yörede pek çok farklı gezi ve tatil rotası bulunur. Kemer, gezilecek yerler dendiğinde doğanın ve tarihin bir araya geldiği oldukça büyüleyici mekanlar akla gelir. Phaselis, Üç Adalar ve Paris Batığı bunlardan yalnızca birkaçıdır. Siz de tatilinizi unutulmaz bir deneyime dönüştürmek için Kemer’in eşsiz güzelliklerini keşfedebilirsiniz. İşte, Kemer’de mutlaka görmeniz gereken  farklı lokasyonlar!

Phaselis

Milattan önce 7. yüzyıl döneminden kalma bir antik kent olduğu tahmin edilen Phaselis, Kemer gezilecek yerler listesinde başı çeker. Efsanelere göre Rodoslu denizcilerin kurmuş olduğu bu kent, limanları ile dönemin önemli ticaret merkezlerinden biri olduğu fikrini uyandırmıştır. Antik kentte bulunan pek çok tarihi eser de Phaselis bölgesinde yer alan limanların yaygın biçimde kullanıldığını kanıtlayan nitelikler taşır.

Phaselis, sembolik tarihi kemerleri ile ziyaretçilere çok eski bir tarihini kapısını aralar. Ayrıca bölgede bulunan anıt mezarlar ve döneminde toplanma alanı olarak kullanıldığı tahmin edilen amfi yerleşkesi de son derece dikkat çekici ve etkileyicidir. Kültür tatilleri için bu alan, oldukça uygun bir lokasyon olma özelliği taşır.

Üç Adalar

Dünya çapında üne sahip olan Üç Adalar, dalış ve su altı fotoğrafçılığına ilgi duyanların popüler seçimleri arasında yer alır. Kemer gezilecek yerler listesinde doğal güzelliği ve eşsiz suları ile bu adalar, ön plana çıkan destinasyonlardır. Martı, Mağara, Piknik ve Küçük Ada isimli adalardan oluşan Üç Adalar Antalya’nın batısında yer alır.

Tekirova sahillerinde farklı bir deneyim yaşamak isteyen ziyaretçiler için Üç Adalar bölgesinde amatör ve profesyonel dalış etkinlikleri yapan işletmeler bulunur. Yaklaşık 30 dakikalık bir tekne yolculuğu ile ulaşılan Üç Adalar’da 9 adet resif ve 2 adet su altı mağarasının gözlemlenmesi mümkündür. Ayrıca Üç Adalar su altı deneyimlerinde Papaz balığı, Akya, Barakuda, Akdeniz Müreni, Trompet Balığı, Orfoz, Kalamar sürüsü, Deniz Tavşanı gibi az rastlanılan eşsiz canlıların gözlemlenmesi olanakları bulunur.

Paris Batığı

Kemer gezilecek yerler dendiğinde en ilgi çekici ve gizemli noktalardan biri Paris Batığı olarak dikkat çeker. Kemer Yat Limanı mevkine yaklaşık olarak 1.5 km uzaklıkta bulunan Paris Batığı, 1. Dünya Savaşı sırasında batan Fransız savaş gemisidir. Hey yıl binlerce ziyaretçi tarafından görülen Paris Batığı; üç adet güvertesi ve iki ambarı ile su altındaki değişiminin gözlemlenmesine imkan tanır. 19. yüzyılın başlarında inşa edildiği düşünülen gemi yıllardır su altında bulunmasına rağmen birbirine kaynamış cepheleri ve çini tasarımları ile ihtişamlı görünümünü korur.

Tahtalı Dağı

Kemer’in güneybatısında yer alan Tahtalı Dağı; Kemer gezilecek yerler listesi yaparken mutlaka eklemeniz gereken yerlerin başında gelir. Dağ, hem eşsiz manzarası hem de antik dönemlerden gelen efsaneleri ile dikkat çeker. Yamaçlarında Beycik Antik Harabeleri bulunan Tahtalı Dağı; yaşlı Sedir ve Andıç ağaçları ile bezeli doğası ile ziyaretçilerinin beğenisini kazanır. Olimpos Dağı olarak da bilinen Tahtalı Dağı, antik dönemde “Tanrıların Dağı” olarak anılan özel ve kutsal lokasyonlar arasında bulunur. Teleferik seçeneği ile geniş çaplı manzara deneyimi yaşamak isteyen ziyaretçiler için Tahtalı Dağı ideal seçenekler arasındadır.

Sulu Ada

Kemer’de gezilecek yerler arasında Maldiv’leri aratmayan kumları ve masmavi denizi ile Sulu Ada ilk sıralarda yer alır. Yalnızca su altı etkinlikleri için değil eşsiz güzellikteki denizin tadını çıkarmak isteyenler için de özel bir seçenek oluşturan Sulu Ada, Kumluca sahilinin yaklaşık 15 km açığında bulunur. Sulu Ada’ya ulaşım tekne ile yaklaşık olarak Adrasan’dan bir saatlik bir yolculukla mümkündür. Günlük tekne turları ya da özel tekne kiralama yolu ile ulaşılan Sulu Ada, Kemer gezilecek yerler listesinde olması gereken yerlerden biridir.

Siz de Kemer’deki gezilecek yerlerde keyifli bir deneyim yaşamak, farklı konaklama konseptleri ve otel seçenekleri ile tatilinizi planlamak istiyorsanız, Holimax altyapısı ve profesyonelliğine güvenerek tatilinizi planlayabilirsiniz.