Ege Bölgesi’nin en iyi tatil beldeleri arasında bulunan eşsiz kent Didim, Türkiye turizmi açısından önemli bir yere sahiptir. 

Yaz aylarında oldukça kalabalık olan Didim plajları ve koyları eşsiz bir doğa güzelliğe sahiptir. 90 km’lik sahip şeridine sahip Didim’deki plajlar ve koylar oldukça fazladır.  

Uzun sahil şeridi, onlarca koyu ve kumlu plajları, mavi bayraklı tertemiz ve masmavi denizi ile yerli, yabancı binlerce turist tarafından çok fazla tercih edilir. Didim’de yer alan koy ve plajlar arasından öne çıkanlara gelin birlikte bakalım…

mavi bayrakli altinkum plaji

Altınkum Plajı

Altınkum Plajı, Aydın ilinin Didim ilçesinde yer alır. Ege Bölgesi ve Didim’in en popüler plajları arasında bulunur. 

750 metre uzunluğa ve 15 metre genişliğe sahip olan mavi bayraklı plajın kumları altın renkli, denizi berrak, ılık ve sığdır. Didim bölgesinin en çok tercih edilen plajı olduğu için etrafında pek çok otel konaklama yeri bulunur. 

Palmiye ağaçlarıyla çevrili plaj su sporları ve rüzgar sörfü için oldukça elverişlidir. Plaj çevresinde restoran, bar, disko, çay bahçeleri, duş, tuvalet alanları ve soyunma kabinleri yer alır. 

akbuk koyu

Akbük Plajı 

Akbük Plajı, Didim bölgesinin Akbük sahilinde yer alır. İlçe merkezine 20 km uzaklıkta konumlanır. Didim’in en popüler plajları arasında bulunur. 

11 km’lik uzun sahil şeridi ve yemyeşil ağaçlarla çevrili olan plajın denizi tertemiz ve sığdır. Eşsiz bir doğaya sahip Akbük Plajı’nda aynı zamanda rüzgar ve uçurtma sörfü, paletli yüzme, tüplü dalış gibi su sporu aktiviteleri yer alır. Plaj çevresinde restoran, market, duş, tuvalet, soyunma kabini yer alır. 

dalyanaki koyu

Dalyanaki Koyu

Dalyanaki Koyu, Didim’in Fevzipaşa mevkiinde yer alır. Didim merkeze 8 km uzaklıkta bulunur. 

Rüzgar ve dalga bulunmaması sebebiyle çarşaf gibi bir denize sahiptir. Bu özelliğiyle mavi tur teknelerinin sıkça tercih ettiği koylardan biridir. 

Doğa ve denizin iç içe olduğu koyda piknik ve kamp alanları yer alır. Oldukça sakin ve kafa dinlemelik olan Dalyanaki Koyu’nun plajı sarı kumlu, denizi sığ ve berraktır. 

akvaryum koyu

Akvaryum Koyu 

Akvaryum Koyu, Didim’in Altınkum sahilinde bulunan Polis Moral Kamp alanı yakınında yer alır. İlçe merkezine 8 km uzaklıkta bulunur. 

Balıklarla birlikte yüzme şansını bulabileceğiniz nadir koylardan biridir. Adı gibi akvaryumu andıran koyun plajı kumlu, denizi berrak ve turkuaz renklidir. 

Turkuazın en güzel tonlarının yer aldığı deniz suyunda pek çok deniz canlısı bulunur. Yüzmek ve dalış yapmak için oldukça ideal bir alandır. Harika manzaraya sahip koyun çevresinde kamp alanları yer alır.  

didim sarikum plaji

Sarıkum Plajı

Sarıkum Plajı, Didim’in Mavişehir mevkiinde yer alır. Didim merkeze 7 km uzaklıkta konumlanır. Adını sahildeki sarı kumlardan alan plajın denizi tertemiz sığ ve akşamüstü hafif dalgalıdır. 

Kalabalıktan uzakta sakinliğiyle çevredeki tatilciler tarafından tercih edilir. Doğa ile iç içe olan Sarıkum Plajı, dalış yapmak, balık tutmak için idealdir. Plajın çevresinde bulunan ormanlarda yürüyüş ve kamp alanları yer alır. 

cennet koyu

Cennet Koyu

Cennet Koyu, Didim’in Altınkum sahilinde bulunan Martı Sitesi’nin yanında yer alır. İlçe merkezine 4 km uzaklıkta konumlanır. Yeşilliğin ve maviliğin iç içe olduğu en güzel koylardan biridir. 

Çam ormanlarıyla çevrili Cennet Koyu’nun plajı ince kumlu, denizi oldukça berrak, masmavi ve sığdır. Balıklarla birlikte yüzebileceğiniz koy, sakin ve sessizdir. Koy çevresinde ihtiyaçların karşılanabileceği sadece bir işletme yer alır. 

Didim en güzel plajlarında ve koylarında masmavi berrak denizin keyfini çıkarmak ve yakın bölgelerde denize sıfır konforlu bir konaklama deneyimi yaşamak için Holimax’te yer alan Didim otellerini inceleyebilir, avantajlı seçeneklerle tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Yorum Yazın