Spor yapmak beden ve ruh sağlığına iyi gelir. Her mevsim birçok spor dalı yapılabildiği gibi açık havada yapabilecek ve yaz tatilinizi renklendirecek yaz sporlarını deneyebilirsiniz. Yaz aylarında keyifle yapabileceğiniz yaz sporlarını sizler için derledik. 

yaz sporlar yuzme

Yüzme

Sıcak yaz aylarının en keyif veren aktivitesi olan yüzme sporu yaz sporlarının başında gelir. Her yaştan insanın kolaylıkla yapabileceği bir spor olan yüzme, yaz mevsiminde çok fazla tercih edilir. Tüm vücut kaslarını çalıştıran yüzme sporuyla negatif enerjilerden arınabilir, kısa sürede formda kalabilirsiniz. Yaz aylarının serinletici sporu olan yüzme ile kendinizi mutlu ve enerjik hissedebilirsiniz. 

yaz sporlari dalis

Dalış

Dalış sporu, su altı dünyasını keşfetmek ve macera dolu bir deneyim yaşamak isteyenler için ideal olan yaz sporları arasında bulunur. Farklı derinliklerde yapılabilen dalış sporu, güvenli dalış ekipmanları ve dalış eğitmenleri ile birkaç ders sonrası rahatlıkla yapılabilir. Dalış aktvitesi ile su altı manzaralarını yakından izleyebilir, mavi suların sakinliğinde kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz.  

plaj voleybolu

Plaj Voleybolu

Kumların üzerinde eğlenceli zamanlar geçirmenizi sağlayan plaj voleybolu yaz tatillerinin en keyifli yaz sporlarından biridir. Tatil mekanlarının vazgeçilmez sporlarından biri olan plaj voleybolu 1996 yılından beri profesyonel spor dalı olarak kabul edilmektedir.  Son yıllardan popüler bir takım oyunu olan bu keyifli spor kumsallarda, doğal veya yapay kum sahalarda çıplak ayakla oynanır.

ruzgar sorfu 2

Rüzgar Sörfü

Türkiye’de ve dünyada oldukça popüler olan rüzgar sörfü, denge, güç ve dayanıklılık gerektiren sporlardan biridir. Rüzgar sörfü, sörf tahtası, yelken eşliğinde ve rüzgar yardımıyla su üzerinde gidilen bir spor türüdür. 

Eğitim sonrası bağımlılık yaratan bu yaz sporu deniz tutkunları için eğlenceli ve faydalı bir seçenektir. Ülkemizde Alaçatı, Çeşme, Bozcaada, Urla, Datça gibi birçok tatil beldesinde keyifle rüzgar sörfü yapabilirsiniz. 

kano

Kano 

Kano, ülkemizde 1990’lı yıllardan itibaren yaygınlaşan ve popülerleşen bir spor türüdür. Tek veya gruplar halinde yarışabileceğiniz bu yaz sporu ile kürek çekerken doğadaki güzellikleri yakından görebilir, denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Üst vücut kaslarını geliştirmeye yardımcı olan bu keyifli su sporu ile eğlenceli bir vakit geçirebilirsiniz. 

yaz sporlari tenis

Tenis 

Türkiye’de son yıllarda yaygınlaşan tenis, yaz ayları için ideal bir spor türüdür. Formda kalmanın en keyifli yollarından biri olan tenis tüm vücut kaslarını çalıştırmaya ve esneklik kazandırmaya yardımcı olur. Keyifle öğrenebileceğiniz bu yaz sporunu tenis turnuvalarına katılarak daha zevkli bir hale getirebilirsiniz. 

yaz sporu kosu yuruyus

Koşu ve Yürüyüş

Açık alanlarda koşu ve yürüyüş yapmak bacak kaslarının gelişiminde, kalp sağlığının korunmasında oldukça etkilidir. Her gün 40-50 dakika tempolu veya hafif tempolu yürüyüş ve koşular yaparak sağlıklı olabilir, formda kalabilirsiniz. 

Fiziksel ve zihinsel olarak oldukça faydalı olan bu sporları yaz aylarında rahatlıkla yapabilirsiniz. Bununla birlikte daha uzun yürüyüşler yapmak için trekking gibi aktivitelere katılarak doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. 

bisiklet

Bisiklet 

Bisiklet, sıcak yaz günlerinin en keyif veren yaz sporları arasında yer alır. Bisiklet sürerek hem stres atabilir hem de kilo verebilirsiniz. Evinizin çevresinde, doğada, bisiklet yollarında bu sporu keyifle yapabilirsiniz. Yaz aylarında her gün düzenli bir şekilde bisiklet sürerek kaslarınızı güçlendirebilir, esnekliği artırabilirsiniz. 

kaya tirmanisi 1

Kaya Tırmanışı

Kaya tırmanışı, sınırlara meydan okumayı seven adrenalin ve doğa tutkunları için ideal bir spordur. Doğa ortamında grupların zirveye ulaşmak için doğal kaya oluşumlarına tırmanması ile birlikte gerçekleşen bir eylemdir. Dikkat ve özen gerektiren bu spor profesyonel ekipmanlar ve kişiler ile birlikte yapılır. 

Yaz sporlarını heyecanla deneyimleyebileceğiniz tatil rotalarını Holimax ayrıcalığı ile keşfetmeye ne dersiniz? Her bütçe ve zevke hitap eden otelleri Holimax üzerinden kolaylıkla bulabilir, erken rezervasyon seçenekleri ve avantajlı kampanyalarla tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Yorum Yazın