Hem kış sezonunda kayak tatili için hem de yaz sezonunda deniz tatili için adeta bir cennet olan Türkiye, bu özelliği ile yabancı turistlerin de ilgi odağı olan bir ülke. Yaz sezonunda özellikle Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yer alan tatil beldeleri yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 

Siz de keyifli bir tatil için seçenek arayışındaysanız önereceğimiz destinasyonlardan birini tercih ederek harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Konaklama seçenekleri için de Holimax sitesindeki alternatifleri inceleyebilirsiniz. 

Tatile Gidilecek 5 Yurt İçi Rota

antalya kas

Kaş

Cezbedici koyları, göz kamaştıran masmavi denizi ve dalış turizminin merkezlerinden biri oluşuyla Kaş, yaz tatilinde gidilebilecek en popüler rotalardan birisi. Antalya’nın popüler olduğu kadar aynı zamanda bakir kalmış ilçelerinden biri olan Kaş sadece deniziyle değil aynı zamanda çevresindeki kültürel zenginlik ve arkeolojik alanların varlığıyla da öne çıkıyor. 

Huzurlu bir tatil yapmak isteyenlerin öncelikli tercihleri arasında yer alan Kaş, tatil rota seçenekleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Turkuaz renkli denizi, büyüleyici denizaltı dünyası ve batık kentleri, mağaraları ile Kaş’ı keşfetmek isteyenler tekne turları ile bu eşsiz güzelliklere tanık olabilir.  

mugla akyaka

Akyaka

Buz gibi sularıyla ünlü Azmak Çayı ile tanınan Akyaka, şehirleşmemiş bakir doğası, harika kumsalları ve kendine has mimari dokusuyla en sevilen ve rağbet gören tatil rotalarından biri.  Muğla’nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka Mahallesi, Gökova Körfezi içinde yer alıyor. 

Citta Slow, yani Dünya Sakin Şehir Ağı üyesi olan Akyaka’nın en sevilen özelliği de doğal ve bakir bir atmosfere sahip olması. 

Yemyeşil doku içine inşa edilen evler, butik oteller ve tesisleri ile göz dolduran Akyaka’da buz gibi Azmak Çayında tekne gezisi yapabilir, birbirinden lezzetli deniz ürünlerinin servis edildiği restoranlarda yemek yiyebilir, Azmak Çayı kenarındaki restoranlarda kahvaltı edebilirsiniz.ayvalik 1 

Ayvalık

Şirin ve huzurlu atmosferi, daracık sokakları, Rum izlerini taşıyan mimari dokusu, taş evleri, tertemiz plajları ve kendine has lezzetleriyle Ayvalık, yaz tatilinde rotaların en çok çevrildiği tatil beldelerinin başında geliyor. 

Balıkesir’in en güzel ilçelerinden birisi olan Ayvalık da popüler olmasına rağmen şehirleşmeden aslını koruyabilmiş ender lokasyonların arasında yer alıyor. Birbirinden şirin sokak kedileri ile de ünlü olan Ayvalık’ta Cunda Adası ve Sarımsaklı plajında denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Şeytan Sofrası da buraya gelmişken görülmesi gereken noktalardan birisi olarak telaffuz edilebilir.

datca

Datça

Türkiye’nin en güzel koylarına sahip beldelerden birisi olan Datça, ismi çok duyulsa da kalabalıklaşmamış ve şehirleşmemiş özelliği ile göz dolduruyor. Akdeniz ile Ege’yi buluşturan bu yarımada tertemiz sahilleri, dupduru denizi ve canlı doğasıyla huzurlu ve sakin bir tatil düşleyenlerin tercih edebileceği bir lokasyon. 

Apollon Tapınağı, Palamutbükü, Knidos Antik Kenti, Hayıtbükü, Kızılbük, Bencik Koyu ve buna benzer antik ve kültürel değerleriyle Datça, alışkanlık yapacak kadar güzel bir tatil beldesi. Çoğu mavi bayrak almış Datça plajlarında sakin ve keyifli bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz.  

cesme

Çeşme

Çeşme de şirin ve kendine has doğası ve mimarisi ile ünlenen bir tatil beldesi. Maldivler’i anımsatacak güzellikteki plajları ile Çeşme bir yaz tatilinden bekleyeceğiniz çoğu kriteri vadediyor. Paşalimanı, Ildırı, Çiftlikköy, Ilıca, Dalyan kasabalarıyla da tatilcilerin göz bebeği olmayı hak eden bir ilçe. 

Altın renkli kumsalları, ilçe merkezindeki çarşısı, kalesi, müzesi ve işletmeleriyle samimi ve enerji dolu bir atmosfer sunan Çeşme’de harika yerel lezzetleri de tadabilirsiniz. Özellikle Çeşme’nin sakızlı dondurması tadı damaktan uzun süre silinmeyecek kadar güzel bir Çeşme lezzeti olarak “tadılacaklar” listesine alınabilir. 

Çeşme ilçesinin bir mahallesi olan Alaçatı da özellikle son yıllarda çok fazla rağbet gören bir nokta olarak tatil rotaları arasında adından söz ettiriyor. Alaçatı’nın taş evleri, butik otelleri, sörf yapılan plajları, Arnavut kaldırımlı sokakları, bir kez geleni her yaz tatilinde çağıracak kadar cazibeli olmasıyla biliniyor.

Rotanız Çeşme ise konaklama seçeneklerini Holimax sitesinin Çeşme Otelleri sayfasında inceleyebilirsiniz.

Yorum Yazın