Kıbrıs tatili demek eğlence demektir. Kıbrıs’a gidildiği zaman gündüzden çok gece olması beklenir çünkü gece hayatı rengarenktir! Kıbrıs’ın ünlü mekanları nereler, hangi mekanda nasıl bir ortam var hepsine kısa kısa değineceğimiz yazımızı okumadan Kıbrıs’ta gece gezmesine çıkmayın!

Eğlencenin Merkezi Kıbrıs Gece Kulüpleri

Gece hayatının en hareketli olduğu Lefkoşa gece kulüpleri önerileriyle bu başlığa giriş yapalım.

Hanedan Night Club, geçe yaşamında eğlence sektöründe ünü sınırları aşan bir mekan desek yeridir. Özenle hazırlanan atmosfer, muhteşem tatlara sahip kokteyller ve dans ekipleriyle unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz. 

Lipstick Night Club Lefkoşa’nın bir diğer ünlü gece kulübü ve özel dans gösterileriyle ünlenmiş bir yer diyebiliriz. Dj performansları eşliğinde dans edeceğiniz, enerjisi yüksek bir gece için Lipstick’i tercih edebilirsiniz. 

kıbrıs mekanlar 1

İmparator Night Club Kıbrıs’ın en eski eğlence mekanları arasında yer alıyor. Sektörde tecrübesiyle öne çıkan bir yer arıyorsanız gece mekanı olarak İmparator’u seçebilirsiniz.

Kıbrıs otelleri arasında Girne’de konaklama yeri seçtiyseniz Girne mekanlarından en popülerleriyle ilgili de kısaca bilgi verelim. Golden Girls Night Kulüp, Groggy Lounge, Odyssey Club, Almahara Club, Cage Club keyifle vakit geçirebileceğiniz Girne gece kulüpleri arasında yer alıyor.

Kıbrıs’ın tansiyonu yüksek gece kulüplerine alternatif birkaç meyhane önerisi de sunarak bu bölümü sonlandıralım. Ömerli Meyhanesi, Maria’nın Yeri ve Bizim Meyhane biraz soluklanmak isteyenler için Kıbrıs’ta hoş duraklar arasında bulunuyor.

Güzel ve Keyifli Yemek Yiyebileceğiniz Kıbrıs Restoranları

kıbrıs restoran

Kıbrıs denince akla eğlence, eğlence denince de akla eğlence mekanları geliyor olsa da Kıbrıs’ta gündüz de eğlenmenin mümkün olduğunu hatırlatalım. Sonuçta Kıbrıs tatili boyunca sadece geceleri yaşayıp gündüzleri bal kabağına dönüşmeyeceksiniz değil mi? Bu yüzden yavru vatana gitmişken Kıbrıs restoranlarında Akdeniz tatlarıyla damaklarınızı şenlendirmenizi öneririz.

İlk olarak bir yemekten değil bir peynir türünden bahsedeceğiz çünkü Kıbrıs’ın en meşhur tatları arasında hellim peyniri ilk sırada yer alıyor. Kıbrıs hellimi o kadar popüler ki ünü Avrupa’ya bile yayılmış durumda. Sofrada hellimin de olduğu mükemmel bir kahvaltıyla güne merhaba demek için botanik bahçesiyle gözlerinizin de bayram edeceği Green Heights Park’a uğrayabilirsiniz.   

restaurant

Kahvaltıyı tamamen doğal ürünlerin olduğu bir yerde yapmak isteyenler için Argonya samimi ortamında misafirlerini ağırlıyor. Restoranın arkasındaki kümesten toplanan yumurtaların sofraya geldiği bir kahvaltı hayali hoşunuza gidiyorsa Argonya’yı tercih edebilirsiniz. El yapımı reçellerin tadına doyamazsanız bir kavanoz satın alıp eve de götürebilirsiniz.

Öğle yemeği için Kıbrıs’ta nereye gidebiliriz, şöyle yöresel tatları bulabileceğimiz, midemizde eğlence çanları çaldıracak yerler nereler diyorsanız Saraba ve Kıbrıs Evi’ne rotanızı çevirebilirsiniz.

Kıbrıs’ta yavaş yavaş akşama doğru yaklaşırken bir 5 çayı ya da kahvesi içmek için gezinmeye başladınız. Biraz ağzınız tatlansa, tatlı yiyip tatlı konuşmak için bir mekan bulunsa hiç fena olmaz değil mi? Petek Pastanesi’nde kale manzarasını izlerken cezerye yiyip kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Gazimağusa’da bulunan Petek Pastanesi konum olarak sizin için uzaksa, Girne’de bulunan Pearl Coffee Shop & Patisserie’de Kıbrıs’a özgü, farklı bir tarifi olan keçiboynuzlu tatlı gullurikyayı da deneyebilirsiniz.  

Hava yavaş yavaş kararmaya başladığında Kıbrıs akşam yemeği mekanları arayışı başlar. Leşkoşa’da tavuk dolmasıyla meşhur Eziç, Girne’de denize nazır restoran Lagoon, ağız sulandıran menüsüyle Mağusa’da Minder memnun kalacağınız Kıbrıs restoranları arasında yer alıyor.  

Kıbrıs’a tatlı bir bakış sunan yazımızın sonuna geldik, bol eğlenceli bir Kıbrıs tatili planı yapma fikri kulağınıza hoş geliyorsa Kıbrıs otelleri fiyatlarına Holimax üzerinden göz atabilirsiniz. İndirimli rezervasyon fırsatları sayesinde eğlencenin daha yer ayırtırken başladığını hissedeceksiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın