Kıbrıs, yüzyıllar boyunca birbirinden farklı pek çok uygarlığa şahit olmuş, günümüze kadar ulaşan etkileyici mimari yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Akdeniz’in en büyük adası olan Kıbrıs’ta, Bizans, Venedik, Osmanlı, İngiltere, Cumhuriyet dönemlerine ait pek çok mimari eser bulunmaktadır. Sayısız mimari yapıya sahip olan ada, adeta açık hava müzesi görünümü verir. Görkemli ve köklü yapılarıyla Kıbrıs mimarisi,  yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

İşte Kıbrıs’taki Mimari Yapılar arasında görülmesi gereken yerler:

büyük han

Büyük Han

Büyük Han, Osmanlı döneminde Osmanlı Valisi Muzaffer Paşa tarafından başkent Lefkoşa’da inşa edilir. İki kattan oluşan han dikdörtgen bir avlu ile çevrilidir ve üst kısmında ön kubbeler yer almaktadır. Yapıldığı dönemden itibaren ihtişamlı duruşuyla büyük bir ilgi gören Büyük Han, günümüzde festivallerin düzenlendiği, geleneksel kıyafetler, hediyelik eşyaların satıldığı, cafe, restoran ve ofislerin yer aldığı bir tarihi han olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. 

salamis

Salamis Harabeleri

Salamis veya Salamis Harabeleri, tarihi liman kenti Gazimağusa’nın kuzeyinde yer alan antik kenttir. Yapılan kazılarla kentin büyük bir kısmının ortaya çıktığı Salamis’te birçok yapı bulunuyor. Zengin mermer kalıntılarıyla ve günümüze kadar ulaşan sütunlarıyla dikkat çekmektedir. Salamis kalıntıları arasında Kampanopetra Bazilikası, Agios Epifanios Bazilikası ve Zeus Tapınağı bulunmaktadır. 

Archbishop’s Palace (Başpiskopos’un Sarayı)

Başpiskopos’un Sarayı, Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’da en ünlü Ortodoks yapısı olarak yer almaktadır. Üç katlı krem renkli saray, zarif logoları ve zengin dekoru ile dikkat çeker. Sarayın bahçe girişinde yüksekliği birkaç metreyi bulan adanın ilk cumhurbaşkanı ve dini lideri Başpiskopos Makarios III’ün mermer heykeli yer almaktadır. Yılın her günü açık olan sarayın iç odaları dışında ilk katında yer alan Başpiskoposluk Kütüphanesi, Ulusal Mücadele Müzesi ve avlu alanı ziyaret edilebilmektedir.  

bellapis

Bellapais Manastırı

Bellapais Manastırı, Kıbrıs liman kenti Girne’nin Beylerbeyi Köyü’nde yer alan tarihi bir mirastır. Barış Manastırı anlamına gelen yapı 1158- 1205 yılları arasında inşa edilir. Manastırın ortasında bir avlu ve Roma döneminden kalma iki mermer lahitler bulunmaktadır. Güzel dağ manzarası ile gotik mimarinin önemli örneklerinden biri olan Bellapais Manastırı günümüzde konser etkinliklerinin yer aldığı konser salonu olarak kullanılmaktadır.  

barnabas

St. Barnabas Manastırı

St. Barnabas Manastırı, Kıbrıs’ın liman kenti Gazimağusa’da Salamis Harabeleri arasında yer alan Kraliyet Mezarlarına yakın yerde yer almaktadır. Üç kubbeli olarak inşa edilen manastır günümüzde kubbelerinden birisi çökmüş durumundadır. Fresk boyamaların görüldüğü manastırın dışında rahiplerin dua etmeleri için bir avlu yer almaktadır. Aynı zamanda manastırda ücretsiz turlar sunan rehberler bulunmaktadır.

Kıbrıs’ta Konaklama 

Dünyanı dört bir yanından yerli, yabancı turistin ilgisini çeken Kıbrıs ve şehirleri doğa güzellikleri, sahilleri, antik kentleri, görkemli tarihi yapıları, gece hayatı, şık tasarımlı lüks ve konforlu otelleriyle konuklarına pek çok olanak sağlamaktadır. 

Yoğun bir şekilde ziyaretçilerini kendine çıkan Akdeniz’in göz bebeği Kıbrıs, eşsiz doğasının yanı sıra otel cenneti olarak da öne çıkmaktadır. Kıbrıs otelleri içerisinde bütçenize ve zevkinize en uygun Spa hizmeti sunan oteller, aile otelleri, denize sıfır oteller, çocuk dostu oteller, patili dostlarınızla tatil yapabileceğiniz evcil hayvan dostu oteller, her şey dahil sistemli oteller gibi pek çok otel seçeneğini Holimax aracılığıyla bulabilirsiniz. 

Kıbrıs seyahati için talebinize uygun alternatifler sunan şık tasarımlı otellerde konaklayabilir, otel dışında Kıbrıs’taki kültürel aktivitelere katılabilirsiniz. Eğer bir Kıbrıs tatili planlamak istiyor ve nerede kalabilirim diye düşünüyorsanız, avantajlı paketler sunan Holimax üzerinden bütçenize uygun konaklama imkanını yakalayabilirsiniz.