Kıbrıs’ta Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Müze

Dünya’nın dört bir yanından onlarca turisti ağırlayan ve Akdeniz’in en büyük adası olan Kıbrıs, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi, müzeleri, eski uygarlıkları ile önen çıkan bir turistik tatil merkezidir. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kıbrıs, tarih kokan müzeleriyle ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne olmak üzere gezilecek pek çok noktada yer alan Kuzey Kıbrıs müzeleri yılın her dönemi ziyaretçilere açıktır. 

İşte Kıbrıs’taki müzeler arasında görülmesi gereken 5 müze:

Barış ve Özgürlük Müzesi

Kıbrıs Barış Harekatı'nın ruhu müzelerde yansıtılıyor - Son Dakika Haberleri

Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olan alay komutanı, subay ve erlerin anısına yapılmış olan Barış ve Özgürlük Müzesi ve Anıtı, Girne’de Kıbrıs Müzesi arasında yer almaktadır. Kıbrıs Barış Harekatı’nın ruhunun yansıtıldığı müzede Kıbrıs ve Kıbrıs Türklerinin tarihi ve Barış Harekatı ile  belgeler, fotoğraflar, videolar, belgeseller ve silahlar yer alıyor.

Paphos Arkeoloji Parkı
New paphos New paphos Resimleri, Stok Fotoğrafları ve Resimleri

Açık hava müzesi olan Paphos Arkeoloji Parkı Kıbrıs’ın güneybatısında yer alan Antik kent Paphos’ta yer alıyor. Keşif ve kazılar sonucu ortaya çıkan Arkeoloji Parkı 1980 yılından itibaren UNESCO tarafından korunmaktadır. Antik Yunan ve Roma dönemine ait değerli mozaiklerin, amfi tiyatroların, tapınakların ve sur kalıntılarının yer aldığı bu açık hava müzesi yıl boyunca ziyaretçilerine açıktır. 

Leventis Galerisi
Kıbrıs Gezi Rehberi: Kıbrıs'ta Görülmesi Gereken 17 Yer - HIS Blog

Leventis Galerisi, başkent Lefkoşa’da yer alan bir sanat galerisidr. Kıbrıs’ın eğitim ve kültürel faaliyetlerini destekleyen AG Leventis vakfı tarafından kurulan sanat galerisinde altın koleksiyonlar, Kıbrıslı, Yunan ve Avrupalı sanatçıların 800’den fazla tablosunun yer aldığı koleksiyonlar ve Kıbrıslı Leventis aile koleksiyonunda yer alan eserler sergileniyor. 

Shacolas Kulesi ve Gözlemevi

Shacolas Kulesi, çok katlı bir bina olarak başkent Lefkoşa’da yer almaktadır. Kıbrıs’ta beşinci, Lefkoşa’da üçüncü en yüksek bina olarak tüm başkente bakan bu müzenin 11.inci katında dürbün ve teleskopların yer aldığı bir gözlemevi bulunuyor. Eski Lefkoşa tarihine dair fotoğrafların da yer aldığı müzede kuleye çıkarak başkenti dürbün ve teleskoplardan daha yakın izleyebilirsiniz. 

Kıbrıs Tarihi ve Klasik Motosiklet Müzesi

Kıbrıs Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 76 Yer | Biletbayi Blog

Ralli şampiyonlarından Dimis Mavropoulos tarafından açılan Kıbrıs Tarihi ve Klasik Motosiklet Müzesi, Lefkoşa’da yer almaktadır. 1914 ve 1983 yılından kalma motosikletlerin yer aldığı müzede 150’den fazla motosiklet bulunuyor. Tarihi zamanlardan iz taşıyan dünyaca ünlü birçok aracın yer aldığı koleksiyonu Klasik Motosiklet Müzesi’nde daha yakından görebilirsiniz. 

Müze Yakınlarında Nerede Kalabilirsiniz?

Kıbrıs, kendine özgü kültürü, mutfağı, gezilecek yerleri, sahilleri, antik kentleri, etkileyici müzeleri, lüks, konforlu otelleriyle Türkiye ve dünyadan onlarca yerli, yabancı turisti ağırlamaktadır. Tatil merkezi olarak öne çıkan Kıbrıs, sadece doğal ve tarihi güzellikleriyle değil otel seçenekleriyle de öne çıkmaktadır. Birçok tatil ve aktivite olanağı sunan her şey dahil oteller keyifli bir tatil yapmanıza olanak sağlar. Planladığınız Kıbrıs seyahatinizde müzelere gitmek için Kıbrıs’taki müzelere yakın konumda yer alan Kıbrıs otelleri içerisinde bütçenize ve zevkinize en uygun otel seçeneklerini Holimax aracılığıyla bularak kolay bir şekilde tatil rezervasyonuzu yaptırabilirsiniz. 

Her bütçe ve zevke özel farklı konseptler sunan lüks ve konforlu otellerde konaklayabilir, ihtiyacınız olan tatil olanaklarından yararlanabilirsiniz. Etkileyici müzeleri gezebileceğiniz şekilde bir Kıbrıs tatili planlıyorsanız ve hangi otelde kalalım, hangi aktivitelere katılalım diye düşünüyorsanız Holimax, konforlu otel seçenekleriyle bütçenize ve zevkinize uygun büyük kolaylıklar sunuyor. Tatiliniz için görülmesi gereken müzeleri merak ediyorsanız konforlu ve avantajlı seçeneklerini bir arada bulunduran Kıbrıs otelleri hakkında detaylı bilgilerileri Holimax üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın