Kıbrıs çekici atmosferi, deniz turizmi, kültürel mirası, efsaneleri, mutfağı, gece yaşantısı ve göz alıcı plajlarıyla övgüyü hak eden bir tatil beldesidir. Akdeniz’in bu güzel adası güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit’in doğduğu yer olarak da tarihe geçmiştir. Hem klasik bir yaz tatili planı yapıyor hem de pek çok aktiviteyle harmanlanmış macera dolu bir tatil düşlüyorsanız Kıbrıs tam aradığınız destinasyon diyebiliriz. Kıbrıs’a gelmeden önce konaklayacağınız tesis hakkında bilgi almak ve otellerin sunduğu avantajlardan haberdar olmak için Holimax listesindeki Kıbrıs Otelleri sayfasını inceleyebilirsiniz.

Gelin Kıbrıs’ta yapılacak aktivitelere birlikte göz atalım.

Kıbrıs’ta Neler Yapabilirsiniz?

golf

Golf

Kıbrıs’la özdeşleşen aktivitelerden birisi olan Golf, size keyifli ve heyecanlı saatler yaşatabilir. Birçok yerden insanlar Kıbrıs’a golf oynamak için de gelmektedir. Kıbrıs’ta yılın 12 ayı golf sporunu yapabilir ve yemyeşil alanların tadını çıkarabilirsiniz.

paintball

Paintball

Adrenalin tutkunları için benzersiz bir deneyim olan paintball’u Kıbrıs’ın mükemmel coğrafyasında yapabilir ve keyifli saatler geçirebilirsiniz. Özellikle Lefkoşa’da yapabileceğiniz bu açık hava etkinliğinin yaş sınırı 14’tür. 

parasut

Yamaç Paraşütü

Adrenalin ve macera tutkunlarının en sevdiği aktivitelerden biri olan yamaç paraşütünü Girne’de deneyimleyebilirsiniz. Gökyüzünde süzülürken Beşparmak Dağları’nın görkemli görüntüsü ile tarifi imkansız bir uçuş deneyimi yaşayabilirsiniz.

scuba

Scuba Diving

Denizin altı da seyrine doyum olmayan manzaralarla doludur ve Kıbrıs’ın derin sularında scuba diving yaparak tatilinize bambaşka bir boyut getirebilirsiniz. Derin denizin kendine has sükuneti içinde sayısız balık türü, mercan ve süngerlerin arasında harika dakikalar geçirebilirsiniz. 

tekne

Tekne ve Yat Turu

Tekne ve yat gezileri bir denizi keşfetmenin en bilinen ve sevilen yollarından biridir. Tatlı deniz esintisinin eşliğinde göz alıcı maviliklerin seyrine dalarak yapacağınız tekne ve yat turları ile derinlerde kulaç atmanın keyfini sürebilirsiniz. Özellikle Girne kıyılarının keyfini süreceğiniz yat turları sevdiklerinizle yapacağınız en keyifli tatil aktivitelerinden birisidir.

Kıbrıs’ta Ekonomik Tatilin İpuçları

Kıbrıs sadece deniziyle değil aynı zamanda pek çok aktiviteye olanak tanıyan coğrafyasıyla da bambaşka bir alemde olduğunuz hissiyatını yaratır. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kıbrıs tam da bu yüzden zengin bir kültürel mirasa da sahiptir. Balayı tatili için de en sık tercih edilen bölgelerden birisi olan Kıbrıs, 2-3 günlük kısa tatiller için de son derece uygun bir destinasyondur. Kıbrıs’taki müzeleri, kiliseleri, antik kalıntıları gezebilir, bölgenin ara sokaklarında kaybolabilir ya da konforlu ve huzurlu otellerde sükunetin tadını çıkarabilirsiniz.

Kıbrıs’ın yeşil ve mavinin kucak kucağa olduğu eşsiz manzarasında ekonomik bir tatil yapabilirsiniz. Ulaşım, transfer ve konaklama ücretlerinin de dahil olduğu çok sayıdaki Kıbrıs otellerinden birini tercih ederek bütçenizi zorlamadan harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Kıbrıs’a geldiğinizde Girne Limanı’nı mutlaka ziyaret edin deriz. Bu arada Girne’nin ara sokaklarına dalmak ve özgün mimarinin seyrine dalmak da tatilinize farklı bir boyut getirebilir.

Eğer erken rezervasyon imkanından faydalanırsanız 5 yıldızlı pek çok otelde konforlu ve eşsiz bir tatil geçirebilirsiniz. Kıbrıs’ta gündüz sakin gece ise hareketli ve renkli dakikalar yaşayabilir, Kıbrıs mutfağının gastronomik zenginliği ile harika lezzetler tadabilirsiniz. Akdeniz ve Ege mutfağının baskın olduğu Kıbrıs’ta yöresel lezzetlerle dünya mutfağına has lezzetleri bir arada bulabilirsiniz. Kıbrıs otellerinin profesyonel mutfakları size benzersiz bir gastronomi şöleni vadeder.

Ve en önemlisi Kıbrıs’ta kendinizi evinizde hissedersiniz. Son derece şirin, sıcak, ve albenisi olan bir yerleşim bölgesi olan Kıbrıs, samimi halkının canayakın tavrı ile size kendinizi evinizde gibi hissettirir. Ana dili Türkçe olan Kıbrıs’ta dil konusunda da yabancılık çekmezsiniz.  

Özetle Kıbrıs’a geldiğinizde sadece denize girmekle kalmayacak birbirinden farklı aktivitelerle hafızanızdan silinmeyecek bir tatil deneyimi yaşamış olacaksınız.