Yüzyıllar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kayseri, hanlar, kervansaraylar, medreseler ve müzeler ile kültür gezileri için ideal bir noktadır. Bunun yanı sıra kış tatili için tatilcilerin en uğrak noktalarından biri olan Kayseri’de kış turizm festivali de yapılıyor. Kışın yerli ve yabancı turistin bol olması nedeniyle bölgede oldukça fazla oteller de var. İşte kışın Kayseri’de kalabileceğiniz oteller…

X Mountain Lodge Erciyes

Erciyes’in en iyi pistine sahip Hacılar Kapı bölgesinde bulunan X Mountain Lodge Erciyes en gözde otellerden birisidir. Kayseri şehir merkezine uzaklığı 17 km, havalimanına 23 km ve Kapadokya’ya uzaklığı 77 km’dir. Tesis bünyesinde spa, sağlıklı yaşam merkezi bulunuyor. Bölgede en iyi kayak yapılacak alanlardan biridir. 

Mirada Del Lago Hotel

Orta Anadolu’nun en yüksek tepesi olan Erciyes Dağı’nda bulunan Mirada Del Lago Hotel, ücretsiz olarak kayak merkezine ulaşım sağlıyor. Kayak pistine 500 metre uzaklıkta bulunan otel göl kenarına konumlandırılmış. 2016- 2017 yıllarında Dünya Snowboard Şampiyonası’na ev sahipliği yapan kayak pistinde kayak yapmayı deneyimleyebilir veya kayak yapmayı bilmiyorsanız uzman isimlerden eğitim alabilirsiniz. Otel Erciyes kayak merkezinde olup Kayseri merkeze 25 km, Kayseri Havalimanına 28 km mesafededir.

Library Hotel Erciyes

Kitapseverler için harika bir seçenek olan Library Hotel Erciyes kış aktivitelerinde oldukça başarılıdır. Snowboard, snow kite, kar voleybolu, zirve tırmanışları gibi çeşitli sporlara ev sahipliği yapan otelde sıkılmak imkânsız. Her yerin kitapla dolduğu tesiste at gezintisi yapabilir, ATV safarisi deneyimleyebilirsiniz. Spa ve termal merkezlerde kışın soğuğundan ayrılıp sıcacık bir mesaj ile kendinizi mutlu edebilirsiniz. 

Erciyes Hill Otel

Erciyes’in eteklerinde misafirperver bir yaklaşım ile konuklarını ağırlayan Erciyes Hill Otel, kış sporları için uygun zirve ve atmosferi ile birçok aktiviteye kucak açıyor. 105 kişilik konferans salonları, 40 oda, 130 yatak kapasitesi, pistlere olan ulaşım kolaylığı ve transferler şansı ile kayak takımlarınızla otele ulaşım kolaylığı sayesinde kişiye özel hizmet veriyor. Oda manzaraları ise karlı havanın güzelliğini gece- gündüz misafirleri ile paylaşıyor. Açık büfe kahvaltı ve akşam yemekleri ile Kayseri’nin mutfağını tadımlayabilirsiniz.

 KAYSERİ’DE GEZİLECEK YERLER

Kayseri şehir merkezinde bulunan Kayseri Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi görülmesi gereken yerler arasında listede ilk sırada olabilir. Selçuklu Dönemi’nden günümüze miras kalan Döner Kümbet, Mimar Sinan’ın en önemli eserlerinden biri olan Kurşunlu Cami, Atatürk’ün Kayseri’yi ziyaretinde konakladığı Atatürk Evi, şehirde mutlaka ziyaret edilmeli. Ali Dağı Yeraltı Şehri, Erciyes Dağı, Kapuzbaşı Şelaleleri, Sultan Sazlığı Milli Parkı ve Kültepe Ören Yeri son derece önemlidir. Kapadokya’ya yakınlığı ile bu şehri de ziyaret edebilirsiniz. 

KAYSERİ’DE NE YENİR?

Kayseri’ye gittiğinizde meşhur pastırmanın tadını mutlaka yerinde deneyin. Şehrin mutfağı da birbirinden lezzetli yiyecekler ile zengindir. Küçük olması ile meşhur Kayseri mantısı, kuzu incik, kıymalı yağlama ve yaprak sarması şehrin en çok sevilen tatları arasındadır.

Siz de kışın tatil yapmak istiyorsanız Kayseri otellerini Holimax yardımıyla bulabilirsiniz. Dilediğiniz oteli seçebilir ve hızlı bir şekilde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.