Konyaaltı, Antalya’nın en popüler tatil bölgeleri arasında yer alır. Eşsiz denizi, kumsalı ve hareketli gece hayatı ile her kesimden tatilcinin tercihleri arasında bulunan Konyaaltı, gezilecek yerler bakımından da oldukça zengindir. Akdeniz’in popüler noktaları arasında bulunan bölgede hem tarihi hem de doğal nitelikleri olan önemli turistik destinasyonlar bulunur.

Konyaaltı gezilecek yerler listesi ile kültürel bir gezi yapmak isteyenler için Roma Hamamı ve Antalya Müzesi dikkat çeker. Feslikan Yaylası ve Geyikbayırı Mağarası ise Konyaaltı mevkindeki gezilecek yerler arasında doğal güzellikleri ile dikkat çeker. Sosyal bir gezi ve bölgeyi tanımak isteyenler için ise Konyaaltı gezilecek yerler arasında Konyaaltı Kent Meydanı uğrak noktalar arasında bulunur.

Roma Hamamı

İlçenin en eski tarihi kalıntıları arasında bulunan Roma Hamamı, Konyaaltı Atatürk Bulvarı üzerinde yer alır. Milattan sonra 3. yüzyıla dayanan hamam, Konyaaltı gezilecek yerler sıralamasında turistik ve kültürel değeri ile öne çıkar. Hamam milattan sonra 3. yüzyılda inşa edilmiş ve 6. yüzyılda yaşanan yangın felaketi sonrası restore edilerek tekrar kullanıma açılmıştır.

Roma Hamamı içerisinde; soyunma alanı, avlu, havuz, hareket alanı, ılıklık ve sıcaklık gibi bölümler yer alır. Isı sistemli duvarları ile ayrı bir mimari örneği olarak konumlandırılan Hamam Perge Antik Kenti’nin bir parçasıdır. Günümüzde yalnızca belirli kısımlardaki kalıntıları ayakta kalabilen Roma Hamamı, ücretsiz giriş yapılabilen turistik destinasyonlardan biridir.

Antalya Müzesi

Tatil boyunca kültür turizmi etkinlikleri yapmak isteyenler için Konyaaltı gezilecek yerler listesi zengin seçenekler sunar. Bu zengin seçenekler arasında ise Antalya Müzesi donanımlı ve zengin içeriği ile dikkat çeker. Yaklaşık 30 bin adet tarihi eserin bulunduğu ve bunlardan 5 binin sergilendiği Antalya Müzesi, 1922 yılında açılmıştır.

1972 senesinde günümüzdeki yerine taşınan Antalya Müzesi, kapalı sergi salonları ve açık hava galerilerinden oluşur. Müze kart ya da kapıda giriş ücreti verilerek girilebilen Antalya Müzesi’ne sabah 8.30 ile 19.30 saatleri arasında ziyaretçi kabul edilir. Müzenin dikkat çeken salonları şu şekildedir:

  • Doğa Tarihi ve Prehistorya Salonu,
  • Seramik Salonu,
  • Bölge Kazıları Salonu,
  • İmparatorlar Salonu,
  • Tanrılar Salonu,
  • Mozaik Salonu,
  • Mermer Portreler Salonu,
  • Perge Tiyatrosu Salonu,
  • Lahitler Salonu,
  • Sualtı-Küçük Buluntu – İkona – Sikke Salonu.

Konyaaltı Kent Meydanı

Türkiye’nin turizm açısından en popüler şehirleri arasında yer alan Antalya’nın önemli meydanlarından biri Konyaaltı Kent Meydanı’dır. Konyaaltı Kent Meydanı;  şehrin kendine özgü yapısının keşfedilmesi için oldukça ideal bir seçimdir. Hareketli meydanın çevresinde yer alan popüler mekanlarda vakit geçirilmesi, Konyaaltı gezilecek yerler ve yapılacak etkinlikler listesinde üst sırada yer alır.

Konyaaltı Kent Meydanı bölgenin hem yerli vatandaşları hem de turistler tarafından sıkça ziyaret edilir. Bisiklete binme, kaykay ve paten, yürüyüş gibi etkinlikler için ideal olan Konyaaltı Kent Meydanı’na ulaşım oldukça kolaydır.

Feslikan Yaylası

Son yıllarda popülerliği giderek artan yayla turizminin Konyaaltı gezilecek yerler listesindeki uğrak noktası Feslikan Yaylası’dır. Yayla, temiz havası ve etkileyici doğası ile her bölgeden gelen misafirlerin beğenisini kazanır. Feslikan Yaylası’na Çakırlar, Çağlarca ve Geyikbayırı yolu üzerinden ulaşılır. 1800 metre rakıma sahip Feslikan Yaylası, Bakırlı Dağ zirvesine yapılan doğa yürüyüşleri ve sporları için de trend seçenekler arasındadır.

Geyikbayırı Mağarası

Konyaaltı gezilecek yerler arasında en dikkat çeken seçeneklerden biri de Geyikbayırı Mağarası’dır. Bu mağara, Antalya merkezine 26 km uzaklıkta bulunan Geyikbayırı Mahallesi içinde yer alır. Toplamda mağara uzunluğu 120 metredir ve en derin noktası 6.5 metre olarak ölçülmüştür.

Yağış olduğunda tabanı su dolan Geyikbayırı Mağarası, yaz aylarında genellikle tamamen kurur. Hem yerel hem de uluslararası çapta kaya tırmanışı noktaları arasında bulunan Geyikbayırı Mağarası, her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Siz de Konyaaltı gezilecek yerler listeniz için rotanızı belirlediyseniz, en avantajlı ve güvenilir seçenekler için Holimax fırsatlarını değerlendirin!