Türkiye’nin popüler turizm kentlerinden biri olan Antalya, keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri ve sunduğu aktivite seçenekleriyle pişman olmayacağınız bir tatili yaşamak için çok doğru bir seçenek olacaktır. Huzurlu bir tatil geçirmek isteyenleri sakin bölgelerinde, eğlenceli ve heyecanı yüksek bir tatil planı yapanları ise sahip olduğu doğa harikalarıyla karşılayan Antalya’da herkesin sevebileceği bir tatil konsepti bulmak hiç de zor değil.

Milli park içinde konumlanan kamp alanlarıyla doğayla birebir temas halinde olacağınız konaklama seçenekleri sunan Köprülü Kanyon, Akdeniz’in eşsiz aurasını hissedeceğiniz bir gece geçirmek için harika bir seçim olacaktır. Bir diğer yandan, gerçek bir deniz tatili yapmak isteyenleri de buluşturan Antalya otelleri, bu bölgeyi ziyaret edecekler için oldukça geniş bir konaklama skalası sunuyor.

Yıllardır katlanarak artan turist sayısıyla Türkiye’nin turizm alanında ilerleme kaydetmesine büyük katkı sağlayan Antalya’nın en meşhur doğal güzelliklerinden biri olan Köprülü Kanyon’un azgın sularında rafting keyfi yapmayı bu seneki tatil planınıza eklemenizi tavsiye ederiz.

koprulu kanyon milli parki

Köprülü Kanyon Milli Parkı’nı Keşfedin

Yaz aylarında binlerce insanın keyifli bir tatil macerası geçirmesine olanak sağlayan Antalya’nın her köşesi başka bir güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Cam gibi berrak denizini çevreleyen sahilleri, gece hayatı, farklı konaklama seçenekleri ve tertemiz havasıyla ziyaretçilerinin gönlünü kazanan Antalya, adrenalini yüksek spor dallarına ilgi duyanlar için de kusursuz bir bölge. İklimi ve sahip olduğu kanyon ve vadilerle rafting, dalış, tırmanış ve trekking gibi birçok sporu yapmaya elverişli bir bölge olarak karşımıza çıkan Antalya’ya gittiğiniz takdirde Köprülü Kanyon Milli Parkı’na da bir gün ayırmanızı öneririz.

Antalya’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçelerinden biri olan Manavgat sınırları içerisinde kalan Köprülü Kanyon, şehir merkezine yaklaşık olarak 60 km uzaklıkta bir konuma sahip. Özellikle yaz aylarında Antalya’da tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir bölge olan bu park, 1973 yılında Milli Park olarak koruma altına alınmıştır. Bu parkında içerisinde bulunan Köprülü Kanyon, Türkiye’nin en uzun kanyonlarından biri olarak öne çıkıyor.  

koprucay nehri

Doğanın ülkemize hediye ettiği güzelliklerden biri olan Köprülü Kanyon’un adı bu bölgeye akan Köprüçay Nehri’nden gelmektedir. Su sporları için elverişli bir nehir olan Köprüçay’ın bölgede bulunan Selge Antik Kenti’ne kadar uzanan bir tarihe sahip olduğu düşünülüyor.

Akdeniz bölgesinin en büyük ormanlarından birine ev sahipliği yapan Köprülü Kanyon Milli Parkı, oldukça zengin bir floraya sahip. Nesli tükenmekte olan birçok hayvanın da yaşam alanlarından biri olan bu parkta oldukça ilginç şekillere sahip olan kayalık ve taşları da görmeniz mümkün. Antik kent Selge ve Pamfilya arasında bir geçit olarak bilinen tarihi yolu da keşfedebileceğiniz Köprülü Kanyon’da Antalya’nın doğal güzelliklerine hayran kalacaksınız.

koprulu kanyonda adrenalin dolu aktiviteler

Köprülü Kanyon’da Adrenalini Yüksek Aktiviteler

14 km uzunluğunda bir kanyon olarak karşımıza çıkan Köprülü Kanyon’da yapabileceğiniz birçok eğlenceli aktivite bulunuyor. Rafting gibi heyecanınızı hep yüksek tutacak adrenalinli su sporlarının yanı sıra doğa severlerin hoşuna gidecek trekking ve bisiklet gibi turlara da bu kanyonda dahil olabilirsiniz. Alanında uzman sporcuların eşlik edeceği aktivitelerden biri olan tırmanış ve kanyoning de yine bu bölgede deneyebileceğiniz heyecanlı spor dalları arasında dikkat çekiyor.

Dingin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için de aktivite seçeneği sunan Köprülü Kanyon’da dilerseniz yoga ve meditasyon gibi anda kalmanıza yardımcı olarak aktiviteleri de deneyimleyebilirsiniz. 

Antalya’nın doğa harikalarından biri olarak bilinen Köprülü Kanyon’u ziyaret edeceğiniz tatil turunuzda Holimax otellerini tercih ederek eğlenceli bir tatil için ilk adımı atabilirsiniz.

Yorum Yazın